Επιθυμία και ευχή όλων των φιλάθλων και όχι μόνο των οπαδών του είναι ο Παναθηναϊκός νά νικήσει τον αποψινό αντίπαλό του, την ιταλική Σιένα, ώστε σε 48 ώρες νά δώσει τον υπερπάντων αγώνα καί να αναδειχθεί κορυφαία ομάδα της Ευρώπης για 6η φορά.

Ριψοκίνδυνο αλλά και προκλητικό είναι το ερώτημα αν νικήσει τους Ιταλούς, ποια είναι τα ισχυρά στοιχεία της Μακάμπι ή της Ρεάλ τα οποία η ελληνική ομάδα θα πρέπει να εξουδετερώσει. Η προσέγγιση αυτή είναι μεν θεωρητική αλλά και ρεαλιστική γιατί αφορά μια πιθανότητα που ανήκει στον Παναθηναϊκό.

Η Μακάμπι είναι μιά ομάδα που τα ισχυρά πλεονεκτήματά της επικεντρώνονται στα : 1) Γρήγορος ρυθμός στην επίθεση με πολλές επιθέσεις και εύκολοι πόντοι μέσα από τον πρωτεύοντα η δευτερεύοντα αιφνιδιασμό 2) Ικανότητα Πάργκο σε παιχνίδια απομόνωσης 3) Αθλητικά προσόντα από τις θέσεις των γκαρντς 4) Παιχνίδι μέσα στην ρακέτα με κύριο αποδέκτη τον δικό μας Σχορτσιανίτη.

Ερωτηματικό για την Μακάμπι η απουσία του βασικού της πόιντ – γκαρντ Πέρκινς λόγω τραυματισμού.

Στην άλλη πλευρά η Ρεάλ διαθέτει τα εξής ατού: 1) Προσπάθεια να παίξει μέ γρήγορα plays 2) Η δημιουργία του Πριτζιόνι 3) Ο γεννημένος σκόρερ Τάκερ 4) Η γραμμή των ψηλών.

Ερωτηματικό για τη Ρεάλ η λιγότερο σκληρή άμυνα που ακολουθούσε επί Μεσίνα.

Οσον αφορά την ελληνική ομάδα τα πιο δυνατά στοιχεία της που πρέπει να τα αξιοποιήσει 100% εφόσον πραγματοποιηθεί η επιθυμία των ελλήνων φιλάθλων να φτάσει στον απογευματινό τελικό της Κυριακής είναι: 1) Η απόδοση του Νίκολας (σκοράρισμα) 2) Η απόδοση του Καλάθη καί τό σκορ από τον Διαμαντίδη 3) Η αξιοποίηση του παίκτη κοντά στην ρακέτα (ψηλό γκαρντ και Μπατίστ) με τις πάσες προς τα έξω για σουτ 4) Επιθετική άμυνα καί πόντοι στο ανοικτό γήπεδο.

Ερωτηματικό. Αν μπορέσει νά φτάσει σέ υψηλά στάνταρ απόδοσης όπως κόντρα στην Μπαρτσελόνα – τραυματισμοί – ασθένεια Νίκολας και Διαμαντίδη.