Ας πάρουμε τα πράγματα με τη σειρά: Ο αναπληρωτής ποδοσφαιρικός εισαγγελέας κ. Μανώλης Αντωνακάκης είχε ασκήσει αυτεπάγγελτη πειθαρχική δίωξη κατά του προέδρου της ΠΑΕ Ολυμπιακός και της Σούπερ Λίγκας κ. Βαγγέλη Μαρινάκη αλλά και εναντίον της πειραϊκής ΠΑΕ για τα οπαδικά και παραγοντικά έκτροπα στο ντέρμπι του αίσχους (Ολυμπιακός- Παναθηναϊκός, 19 Φεβρουαρίου στο «Γ. Καραϊσκάκης»).

Η εν λόγω υπόθεση είχε οριστεί να εκδικαστεί από την πρωτοβάθμια Πειθαρχική Επιτροπή της ΕΠΟ στις 3 Μαρτίου. Φθάσαμε λοιπόν αισίως ενάμιση μήνα μετά, στα μέσα Απριλίου, και όσοι ίσως αναρωτιόσασταν γιατί καθυστερεί τόσο να ανακοινωθεί η σχετική απόφαση και κάνατε διάφορες τυχόν πονηρές υποθέσεις, πλανηθήκατε πλάνην οικτράν…

Διότι η εν λόγω επιτροπή δεν «τρέναρε» την απόφαση επειδή- όπως υποψιάζονταν μερικοί… κουτοπόνηροι αντιολυμπιακοί- περίμενε να γίνει η κυριακάτικη (17/4) φιέστα στο «Γ. Καραϊσκάκης» και να απονείμει την κούπα του πρωταθλητή στην ομάδα του ο (και) πρόεδρος της Λίγκας κ. Μαρινάκης, και μετά να επιβληθούν οι όποιες κυρώσεις. Δηλαδή, να τιμωρηθεί η ερυθρόλευκη ΠΑΕ με ποινή κεκλεισμένων των θυρών και, ενδεχομένως, με έκπτωση για κάποιο χρονικό διάστημα από διοικητικά αξιώματα ο πρόεδρός της, αφού το κατηγορητήριο του ποδοσφαιρικού εισαγγελέα για «δυσφήμηση του αθλήματος» επιφέρει τέτοιου είδους ποινές.

Την Πέμπτη (14/4) έγινε τελικά γνωστό περί τίνος επρόκειτο, μέσω της επίσημης ιστοσελίδας της ΕΠΟ, όπου διαβάσαμε τα εξής: «Κατά την τελευταία της συνεδρίαση η Πειθαρχική Επιτροπή της ΕλληνικήςΠοδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, μετά την αυτεπάγγελτη δίωξη που είχε ασκήσει ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας (αγώνας ΠΑΕ Ολυμπιακός- ΠΑΕ Παναθηναϊκός),με την υπ΄ αριθμόν 178/14.4.2011 απόφασή της:Κηρύσσει εαυτήν αναρμόδια προς εκδίκαση της υπό κρίση,με εγκαλούμενους τουςΕυάγγελο Μαρινάκη,πρόεδρο της ΠΑΕ Ολυμπιακός ΣΦΠ, και την ΠΑΕ αυτή, υπόθεσης. Παραπέμπει την εν λόγω υπόθεση στην Πειθαρχική Επιτροπή της Super League».

Τόσο απλό. Η Πειθαρχική της ΕΠΟ κήρυξε, λέει, εαυτήν αναρμόδια και πέταξε το μπαλάκι αυτού του θλιβερού πολύμηνου πινγκ πονγκ στην Πειθαρχική Επιτροπή της Σούπερ Λίγκας! Μόνο που, αν δεν με απατά η μνήμη μου, αυτό ακριβώς είχε ζητήσει από την πρώτη στιγμή και ο ίδιος ο κ. Μαρινάκης, υποστηρίζοντας: «Για το κατηγορητήριο που με αφορά δεν είναι αρμόδια η Επιτροπή της ΕΠΟ και αυτό θα πρέπει να συζητηθεί σοβαρά για το υπόλοιπο της αγωνιστικής περιόδου και για τη νέα χρονιά» ! Προς τι λοιπόν όλη αυτή η αναμονή- αν όχι κωλυσιεργία- για μια «τόσο απλή όσο και ξεκάθαρη» υπόθεση; Αυθημερόν θα μπορούσε να ανακοινωθεί ότι είναι ορθή και γίνεται αποδεκτή η αιτίαση του κ. Μαρινάκη και να περνούσαμε όλοι καλά και κάποιοι καλύτερα… Εκτός και αν τελικά όλη αυτή η ιστορία- και όσον αφορά την αργόσυρτη διαδικασία και για τη μη απόφαση επί της ουσίας που δημοσιοποιήθηκε στο σάιτ της ΕΠΟ μόλις δύο ημέρες πριν από τη «φιέστα τίτλου» στο «Γ. Καραϊσκάκης»- ερμηνευθεί αλλιώς: ότι υπήρξε δηλαδή για να μην αμαυρωθεί η γιορτή στο φαληρικό γήπεδο για την κατάκτηση του 38ου πρωταθλήματος στην ιστορία του Θρύλου (και πρώτου επί «δυναστείας Μαρινάκη»)… Τουτέστιν, να συνέβη αυτό ακριβώς που ψυλλιάζονταν και ψιθύριζαν οι «κουτοπόνηροι αντιολυμπιακοί»…

Οπως και να ΄χει πάντως, δημιουργείται η εντύπωση ότι στην προκειμένη περίπτωση τα δικαιοδοτικά όργανα παίζουν την κολοκυθιά- ή μήπως την τυφλόμυγα…- για το ποιο (δεν) θα ασχοληθεί με τη συγκεκριμένη… τζιζ υπόθεση. Το βέβαιο όμως είναι ότι τέτοιες διαδικασίες και αποφάσεις δημιουργούν τουλάχιστον ερωτηματικά και πλήττουν την αξιοπιστία της Αθλητικής Δικαιοσύνης, η οποία διαχρονικά αμφισβητείται από την ποδοσφαιρική κοινή γνώμη. Ταυτόχρονα, διογκώνουν το κλίμα καχυποψίας μεταξύ των φιλάθλων και δη των φανατικών οπαδών για εύνοια του εκάστοτε ισχυρού. Συνεπώς, μιλάμε για παρενέργειες που συνθέτουν ένα εκρηκτικό κοκτέιλ το οποίο αποτελεί βραδυφλεγή βόμβα στα θεμέλια του έτσι κι αλλιώς σαθρού ελληνικού ποδοσφαιρικού οικοδομήματος.

ΥΓ.: Για όσους τυχόν θέλουν να μάθουν τα μέλη τής εν λόγω Πειθαρχικής Επιτροπής της ΕΠΟ, είναι οι κκ. Γιώργος Ναυπλιώτης (πρόεδρος), Χρήστος Μαυρογένης (αναπληρωτής πρόεδρος), Γιώργος Μπαρμπάτσης (δικαστικός, τακτικό μέλος), Νικόλαος Σιγουράς (δικαστής, αναπληρωματικό μέλος), Μανώλης Βουρδέλης (δικηγόρος, τακτικό μέλος) και Αθανάσιος Καβουρινός (δικηγόρος, αναπληρωματικό μέλος).

Για το ποιοι (τρεις) εξ αυτών επιλήφθηκαν της συγκεκριμένης υπόθεσης, πάσα διευκρίνιση δεκτή. Οπως και για όποια άλλη ολισθηρή παράμετρο των… νοσηρών συνειρμών του υπογράφοντος και όποιων άλλων τις συμμερίζονται…
ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ