Mε ρυθμούς πολυβόλου συνεχίζεται η μεταγραφολογία για τον Ολυμπιακό. Απ΄ όλα έχει ο… μπαξές των ατζέντηδων και του οπαδικού Τύπου. Ενδεικτικά, σε μια σταχυολόγηση δύοτριών ημερών η στήλη αλίευσε 28 ονόματα (τα οκτώ τερματοφυλάκων) στην ποδοσφαιρική «λεγεώνα των ξένων» που είναι, λέει, πρόθυμη- αν δεν ετοιμάζεται κιόλας με… όπλα και μπαλάσκες- να αποβιβαστεί στον Πειραιά για να πολεμήσει στο νέο Τσάμπιονς Λιγκ με τη φανέλα του πρωταθλητή Ελλάδας Ολυμπιακού! Περάστε κόσμε, λοιπόν…

Φλερτ των Ερυθρολεύκων με τον Τζενάρο Γκατούζο έφεραν πάλι στην επικαιρότητα οι Ιταλοί, αλλά και ο ερυθρόλευκος οπαδικός Τύπος, αφού σύμφωνα με τα δημοσιεύματα ο μάνατζερ του 33χρονου αμυντικού χαφ της Μίλαν αναμενόταν στην Ελλάδα. Βέβαια, ο εν λόγω ατζέντης κ. Αντρέα ντ΄ Αμίκο το διέψευσε, ενώ και ο αντιπρόεδρος των Ροσονέρι κ. Αντριάνο Γκαλιάνι δήλωσε ότι ο Γκατούζο θα μείνει στην ιταλική ομάδα και για την επόμενη σεζόν ακόμη και αν υπάρξει καλή προσφορά από… τη ρωσική Ζενίτ!

Ενας άλλος μάνατζερ, ο Βέλγος κ. Κριστόφ Ενροτέι (ατζέντης και του Κέβιν Μιραλάς ), προτείνει, λέει, στον Ολυμπιακό τον 27χρονο κονγκολέζο επιθετικό Μποκανί που ανήκει στη Μονακό και από τον περασμένο Ιανουάριο είναι δανεικός στη γερμανική Βόλσμπουργκ. Στη «λίστα Ενροτέι» και ο 26χρονος γάλλος μέσος Μόργκαν Αμαλφιτανό ο οποίος το καλοκαίρι μένει ελεύθερος από τη Λοριάν. Ακόμη, ο 24χρονος καμερουνέζος γκολκίπερ ΑπουλάΕντέλ που το καλοκαίρι μένει ελεύθερος από την Παρί Σεν Ζερμέν.

Στη μεγάλη λίστα με τους τερματοφύλακες «παίζουν» ακόμη: Ο ελεύθερος το καλοκαίρι από τη Ρεν 31χρονος Νικολά Ντουσέζ, ο 27χρονος Κάρλος Καμενί της ισπανικής Εσπανιόλ, ο 31χρονος Κροάτης Στίπε Πλετίκοσα , ο 30χρονος Νικολά Πενετό της Βαλενσιέν, ο γνωστός και από παλαιότερα 25χρονος διεθνής Μεξικανός της Αμέρικα Γκιγέρμο Οτσόα, ο επίσης διεθνής πολωνός γκολκίπερ της Οσέρ Ιρινέους Γέλεν και ο 34χρονος Ισπανός Μανουέλ Αλμούνια που φεύγει, λέει, από την Αρσεναλ…

Ως μεγάλα ονόματα (υποψήφια για την πρώτη μεταγραφή του Ολυμπιακού) παρουσιάζονται- για πολλοστή φορά- ο 25χρονος κολομβιανός διεθνής χαφ της γαλλικής Βαλενσιέν Κάρλος Σάντσες και ο 29χρονος σουηδός μέσος της Λυών Κιμ Κάλστρομ. Μαζί με τον τελευταίο (μάς) προέκυψε τώρα και ο 26χρονος συμπατριώτης του διεθνής μέσος του Αγιαξ Ράσμους Λίντγκρεν. Επίσης ο 29χρονος βραζιλιάνος διεθνής χαφ της Σάντος Ελάνο σε… τράμπα με τον συμπατριώτη του Ντιόγο που τον Ιανουάριο δόθηκε δανεικός από τον Ολυμπιακό στη Σάντος.

Και ακόμη: ο 29χρονος γάλλος αμυντικός μέσος της Μαρσέιγ Μπενουά Σεϊρού, ο 30χρονος μεσοεπιθετικός της Λανς Κανγκά Ακαλέ (Ακτή Ελεφ.), ο 24χρονος σέρβος αμυντικός χαφ της Στουτγάρδης Ζντράβκο Κουζμάνοβιτς και, γιατί όχι, μια… βολιδοσκόπηση για τον δανεικό από τη Ρεάλ στη Μονακό 30χρονο χαφ Μαχαμαντού Ντιαρά!
Τρέχοντας, λέει, έρχονται στον Ολυμπιακό ο 26χρονος πολωνός μέσος της Λιλ Λουντοβίκ Ομπρανιάκ και ο 23χρονος αμυντικός χαφ της Ναντ Βιλιάμ Βενκέρ, ενώ στους υποψήφιους να… καταπλεύσουν στον Πειραιά είναι και ο επιθετικός της Λιλ Πιερ Αλέν Φρο.

Και… αντι- Γκαλέτι έχουμε, τον 23χρονο διεθνή της βελγικής Αντερλεχτ Τζόναθαν Λεγεάρ. Και από αμυντικούς δεν πάμε πίσω… Οι νεαροί Σέρβοι του Ερυθρού Αστέρα Μίλαν Βίλοτιτς και Ούρος Τσόσιτς αλλά και ο γκανέζος διεθνής Λι Αντι μπορούν να πιάσουν λιμάνι στον Πειραιά- αν όχι και οι τρεις, γιατί θα (μας) προκύψει συνωστισμός, τουλάχιστον ο ένας ή οι δύο…

Φυσικά δεν θα μπορούσε να λείπει από την πασαρέλα της ερυθρόλευκης μεταγραφολογίας ο καθιερωμένος κάθε περίοδο σέρβος αριστερός χαφ-εξτρέμ Μίλαν Γιοβάνοβιτς που αυτή τη φορά πλασάρεται «πακέτο» με τον συμπαίκτη του στη Λίβερπουλ δανό μεσοαμυντικό Κρίστιαν Πόουλσεν.

Το σίριαλ της μεταγραφολογίας και της μπαρουφολογίας- όχι σε μία αλλά σε πολλές συνέχειες- ασφαλώς θα παίζεται ως τη λήξη της θερινής περιόδου (31 Αυγούστου 2011) για να ξαναρχίσει σχεδόν αμέσως μετά εν όψει των χειμερινών αναζητήσεων και προσφορών του 2012! Πλάκα δεν έχει;..

ΥΓ.1: Η αναφορά γίνεται μόνο στον Ολυμπιακό γιατί αυτός έχει την τιμητική του στις σελίδες του οπαδικού αλλά και λοιπού αθλητικού Τύπου. Και τούτο επειδή αφενός ξεμπέρδεψε νωρίς με το πρωτάθλημα αλλά και γιατί παίζει μόνος του στο μεταγραφικό παζάρι χάρη στη γαλαντομία του ιδιοκτήτη του κ. Βαγγέλη Μαρινάκη εν αντιθέσει με τους (μεγαλο)μετόχους ή και αμετόχους των άλλων μεγάλων συλλόγων του ελληνικού ποδοσφαίρου.

ΥΓ.2: Καλπάζουσα είναι και η προπονητολογία στον Ολυμπιακό, ελέω των «ήξεις αφήξεις» του κόουτς Βαλβέρδε, με μια πλειάδα γνωστών ξένων τεχνικών να φιγουράρουν στην πασαρέλα του αθλητικού Τύπου για τον ερυθρόλευκο πάγκο. Τον χορό σέρνει ο Αργεντινός πρώην τεχνικός του Αρη κ. Κούπερ και ακολουθούν οι Ισπανοί κκ. Φλόρες, Μανθάνο, Καπαρός, Εμερι,Μίτσελ, οι Ιταλοί κκ. Λίπι,Ρανιέρι,Τζόλα,Ρέζα , ο Χιλιανός Πελεγκρίνι , ο Μεξικανός Αγκίρε, ο Ολλανδός Αντριάνσε, κ.ά.
ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ