Δεκαοκτώ μήνες μετά την κατάρρευση της κυβέρνησης Καραμανλή, το ΠΑΣΟΚ δείχνει να μην διδάχθηκε τίποτα από την πτώση του. Εξακολουθεί να κινείται σαν να έχει εξασφαλίσει δια βίου την στήριξη των ελλήνων πολιτών και δεν αντιλαμβάνεται ότι αν δεν αφουγκραστεί καλύτερα την κοινή γνώμη, τότε κινδυνεύει άμεσα να πάθει ότι έπαθε και η Ν.Δ. το 2009.

Ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα, είναι η στρατηγική που ακολουθεί απέναντι στα σκάνδαλα. Το κυβερνών κόμμα συγκέντρωσε 84 υπογραφές βουλευτών του, για να ζητήσει την συζήτηση του πορίσματος της εξεταστικής επιτροπής για την SIEMENS.

Αρκούσαν τριάντα υπογραφές για να επιτύχει την σύσταση προανακριτικής επιτροπής, αλλά προτίμησε να συγκεντρώσει παραπάνω, ακριβώς για να αποφύγει την περαιτέρω διερεύνηση της υπόθεσης.

Προσέξτε: Το ΠΑΣΟΚ ζητά να συζητηθεί στη Βουλή το θέμα (για μια ακόμη φορά) χωρίς όμως να προτείνει να συνεχιστεί η έρευνα. Την ίδια ακριβώς στάση ακολουθεί και με την υπόθεση των ομολόγων. Και πιθανώς το ίδιο θα κάνει και με την υπόθεση των υποβρυχίων. Με λίγα λόγια ακολουθεί μια πολιτική που παράγει απλώς εντυπώσεις, αλλά όχι και ουσία, για υποθέσεις στις οποίες τα αδικήματα έχουν ήδη παραγραφεί!

Και δεν ασχολείται καθόλου με την μοναδική υπόθεση που ενδιαφέρει πραγματικά τους πολίτες και που τα αδικήματα δεν έχουν παραγραφεί. Την εξεταστική για την οικονομία, την οποία έχει εξαγγείλει ο ίδιος ο πρωθυπουργός και που τώρα την ξεχνούν οι πάντες στο ΠΑΣΟΚ για να μην μπλέξουν και οι ίδιοι.

Τι μας νοιάζει τι έγινε με τη SIEMENS και τα ομόλογα; Έχουμε καταλάβει όλοι ότι κάποιοι τα έπιασαν, δεν θα τους μάθουμε ποτέ παρότι τους υποψιαζόμαστε και δεν πρόκειται ποτέ να την πληρώσουν.

Ας μάθουμε τουλάχιστον ποιοι μας έφεραν στο χάλι που είμαστε σήμερα.

Και σ΄ αυτήν την υπόθεση γνωρίζουμε ποιοι έφταιξαν, αλλά επειδή τα αδικήματα δεν έχουν παραγραφεί, μπορεί να δούμε κανέναν να μπαίνει και φυλακή.

Αλλά δεν θα το δούμε ποτέ, επειδή τα δύο μεγαλύτερα κόμματα «τα έχουν κάνει πλακάκια».

Αν ανοίξει η έρευνα για την οικονομία θα μπλέξουν από τον Σημίτη και τον Παπαντωνίου ως τον Παπακωνσταντίνου και από τον Καραμανλή και τον Αλογοσκούφη, ως τον Χατζιδάκη και τον Αβραμόπουλο που είναι σήμερα κορυφαία στελέχη του Αντ. Σαμαρά.

Που να μπλέκουν λοιπόν όλοι με τα ειδικά δικαστήρια. Καλύτερα να κουβεντιάζουν για την SIEMENS…