Ετερο παράδειγμα κατασπατάλησης του δημοσίου χρήματος. Η μαύρη τρύπα των Δήμων. Το βαρέλι χωρίς πάτο. Ανεξέλεγκτες προσλήψεις της εκλογικής πελατείας των δημάρχων. Ανεξέλεγκτες αναθέσεις σε μικρούς, μεσαίους και μεγάλους εργολάβους. Η πιο διεφθαρμένη περιοχή του Δημοσίου.

Χωρίς προυπολογισμούς, χωρίς ακριβή στοιχεία, χωρίς ελεγκτικούς μηχανισμούς. Το πάρτι δεν έχει τεελειωμό. Μπροστά σ αυτό το πανηγύρι τα περιστατικά με τους διαπλεκόμενους της Βουλής μοιάζουν με Μίκι Μάους. Διαπιστωμένο από τους αρμόδιους φορείς. Το διατυμπανίζουν σε όλους τους τόνους όλες οι κυβερνήσεις αλλά μέχρι στιγμής άκρα του τάφου σιωπή. Ενα από τα πιο χαρακτηριστικά και προκλητικά παραδείγματα είναι οι τριακόσιοι δημοσιογράφοι που μέχρι προ τινος συγκροτούσαν το επιτελείο του 98, 4. Του Δημοτικού σταθμού.

Για να καταλάβετε τι ακριβώς συμβαίνει εκεί ένα σας λέω. Από προσωπική εμπειρία. Οταν το 1988 εγώ, παρέα με τον Παύλο Τσίμα, τον Κώστα Παπανικολάου και τον Γιώργο θαλασσινό φτιάξαμε τον 902 Αριστερά στα FM, ζήτημα είναι αν χρειαστήκαμε σαράντα συναδέλφους. Θέλετε άλλη απόδειξη; Το δημοσιογραφικό επιτελείο όλων των ραδιοφωνικών σταθμών αποτελείται από είκοσι, τριάντα, άντε σαράντα γραφιάδες. Οταν λοιπόν η σημερινή διεύθυνση αναγκάστηκε να απολύσει καμιά εκατοσταριά, θεωρήθηκε πράξη προκλητική, κυνική, αντιδραστική και αντισυνδικαλιστική.

Αν είναι δυνατόν. Δηλαδή από το πορτοφόλι των απλών δημοτών να πληρώνεται προσωπικό το οποίο όχι μόνο είναι υπέρβαρο και περιττό αλλά από πάνω απομυζά από μια καταβόθρα που η ακροαματικότητά της δεν ξεπερνάει το 2%.

Ξέρετε που καταλήγει αυτό; Κρατικοδιαίτη δημοσιογραφία ίσον ενσωματωμένη δημοσιογραφία. Κρατικοδίαιτη δημοσιογραφία ίσον τσάμπα δημόσιες σχέσεις που πληρώνονται για να ξεσκονίζουν την εικόνα του Δημάρχου και όλων των συμβούλων. Σημαίνει κι άλλα δανικά αρκεί εμείς να πληρωνόμαστε από τα κορόιδα τα λαικά. Αφού οι περισσότεροι εξ ημών δεν έχουμε βάλει μυαλό, η χώρα κατευθείαν στο γκρεμό!