Αντί να μελετούν θεωρίες για την ανάκαμψη της οικονομίας στο οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης, ας ρίξουν μια ματιά στην λειτουργία της ΕΠΑ Αττικής, της εταιρείας δηλαδή που διανέμει στην πρωτεύουσα το φυσικό αέριο. Αποτελεί την ακτινογραφία των δημόσιων επιχειρήσεων που λειτουργούν στην Ελλάδα, αλλά και της πολιτικής που ακολουθεί η κυβέρνηση σκοτώνοντας αδιακρίτως όποιον πάει να προκόψει σε αυτή τη χώρα.

Η εταιρεία είχε πέρυσι κέρδη 2,9 εκατομμύρια ευρώ και φέτος εκτιμάται ότι θα έχει κέρδη άνω των δέκα εκατομμυρίων ευρώ. Παρ΄ όλα αυτά πωλείται!

Κι απλώς προς το παρόν, η κυβέρνηση αρνείται να την δώσει για ένα κομμάτι ψωμί, απορρίπτοντας τις χαμηλές προσφορές των ιδιωτών που κατέχουν ήδη το 49% των μετοχών της. Πρόκειται λοιπόν για μια ακόμη «χρυσοτόκο όρνιθα» που το κράτος θα σκοτώσει αναζητώντας …λίγο κρέας.

Η τιμή του φυσικού αερίου αυξήθηκε κατά 28% σε μόλις τέσσερις μήνες!

Η αύξηση οφείλεται κυρίως στην αύξηση της διεθνούς τιμής του πετρελαίου, αλλά και στην αύξηση του ΦΠΑ που επέβαλλε η κυβέρνηση. Και σαν να μην έφθανε η επιβάρυνση αυτή, προετοιμάζεται κι άλλη φορολογία για ένα προϊόν «που πουλάει».

Τι κι αν τα κορόιδα οι Έλληνες πίστεψαν ότι το φυσικό αέριο θα ήταν φθηνό; Τώρα δεν μπορούν να επιστρέψουν στο πετρέλαιο και θα κληθούν να πληρώσουν!

Με λίγα λόγια, το μόνο που ενδιαφέρει το κράτος, είναι τα έσοδα. Δεν την απασχολεί, ούτε αν απαξιώνει μια δυναμική επιχείρηση που τροφοδοτεί ήδη με ενέργεια 900.000 νοικοκυριά, ούτε αν επιβαρύνει κι άλλο αυτά τα νοικοκυριά, εκ των οποίων πολλά έχουν ήδη αρχίσει να μην πληρώνουν τους λογαριασμούς τους.

Το ζήτημα είναι να αυξηθούν τα έσοδα. Κι ας σκοτωθούν όλες οι «χρυσοτόκες όρνιθες» ενδημούν στην Ελλάδα. Είτε αυτές είναι επιχειρήσεις, είτε είναι απλοί -και άμοιροι- πολίτες…