Η καταγγελία του γενικού γραμματέα Αθλητισμού κ. Πάνου Μπιτσαξή ήταν κάτι παραπάνω από σοβαρή. «Εχουμε δώσει ένα εκατομμύριο ευρώ στον Σύλλογο Ελλήνων Ολυμπιονικών και δεν έχει προσφέρει το παραμικρό» άστραψε και βρόντηξε κατά του ΣΕΟ ο κ. Μπιτσαξής μιλώντας την Τετάρτη το βράδυ σε εκδήλωση του Ιδρύματος Λεβέντη.

Επειδή μέχρι την ώρα που γράφονταν αυτές οι γραμμές ο ΣΕΟ δεν είχε φροντίσει να αντικρούσει τους ισχυρισμούς του γγΑ θα προσπαθήσουμε να το «πράξουμε» εμείς. Αντίθετα από τα λεγόμενα του κ. Μπιτσαξή ο ΣΕΟ έχει προσφέρει μερικές από τις πιο ιλαροτραγικές στιγμές του ελληνικού αθλητισμού.

Ποιος θα ξεχάσει ότι μέσω του ΣΕΟ η τιμωρημένη για ντόπινγκ Φανή Χαλκιά εξασφάλισε εξέχουσα θέση στην ολυμπιακή λαμπαδηδρομία για το Βανκούβερ 2010; Οτι η ίδια ήταν πρόεδρος του ΣΕΟ όταν πιάστηκε ντοπαρισμένη πριν από τους Ολυμπιακούς του Πεκίνου;

Οτι ο τιμωρημένος για χρήση κοκαΐνης Λάμπρος Παπακώστας εξακολουθούσε επί μήνες να παραμένει μέλος της διοίκησης του ΣΕΟ αν και είχε χάσει τη φίλαθλη ιδιότητα; Για να μη θυμηθούμε παλιότερες ιστορίες όταν ο ΣΕΟ αναλάμβανε τη διοργάνωση ακριβών μίτινγκ στίβου (!) όπως είχε συμβεί με το μίτινγκ ύψους της Πάτρας.

Πάντως, για να σοβαρευτούμε, οι ευθύνες για τη γενναιόδωρη χρηματοδότηση συλλόγων, οργανισμών και οργανώσεων δεν είναι κυρίως σε εκείνους που τα έπαιρναν αλλά σε αυτούς που τα έδιναν. Και αυτές οι ευθύνες είναι πολιτικές και εξόχως σοβαρές. Και επιπλέον αυτού του είδους οι σκανδαλώδεις επιχορηγήσεις δεν μπορούν να αποτελούν το πρόσχημα για να μην επιχορηγούνται οργανισμοί που παράγουν έργο και συμβάλουν στην ανάπτυξη του ελληνικού αθλητισμού. Γιατί δεν μπορείς μαζί με τα απόνερα να πετάς και το μωρό…