Σπάει το μέτωπο υπέρ της εκκλησιαστικής αθώωσης του πρώην Αττικής Παντελεήμονος που είχε συγκροτήσει ο «τακουνάκιας» Μητροπολίτης Ιερισσού κ. Νικόδημος. Ο Λαρίσης κ. Ιγνάτιος, όπως θα διαβάσετε στη σελίδα Α13, έστειλε επιστολή στον Αρχιεπίσκοπο κ. Ιερώνυμο παραδεχόμενος το λάθος του να συμμετάσχει στην «ομάδα των επτά» της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου που «αθώωσαν» τον κ. Μπεζενίτη. Εκείνο που έχει τη σημασία του είναι ότι φρόντισε να καταστήσει σαφές ότι ουδέποτε τον συνέδεε «οποιαδήποτε σχέσις» με τον Παντελεήμονα. Κάτι που δύσκολα μπορούν να ισχυριστούν οι υπόλοιποι…

Δεν ξέρω τίποτε για τις σχέσεις του κ. Παντελεήμονος. Εκείνο που μπορώ να υποθέσω είναι ότι η «στενή» δεν έχει μειώσει το ενδιαφέρον του για την Εκκλησία. Μου λένε ότι ο πρώην Αττικής έχει ζητήσει από τους υπευθύνους του Κορυδαλλού σύνδεση Νova. Πράγματι, είναι απαραίτητη για τη δουλειά του. Οφείλει να ενημερώνεται για τα νέα τεχνάσματα του Σατανά, όπως αυτά προβάλλονται κατά τις μεταμεσονύκτιες ώρες, και να προπονείται εντατικά έτσι ώστε να τα αντιμετωπίσει αποτελεσματικά όταν αποφυλακιστεί.

***
Δ εν ξέρω αν έφθασαν οι επιτελείς της Σκότλαντ Γιαρντ στην Κατεχάκη, αλλά ελπίζω να μη διαθέτουν μαλλιά γιατί, αν διαθέτουν, θα τα χάσουν από αυτά που θα ακούσουν από τους ιθύνοντες. Μαθαίνω ότι επικρατεί τέτοια αναταραχή στην Αστυνομία ώστε διάφοροι αξιωματικοί «πνίγουν» τον κ. Χρ. Μαρκογιαννάκη με κωμικοτραγικές εισηγήσεις για την αντιμετώπιση του εγκλήματος. Μία εισήγηση είναι να μειωθούν οι αστυνομικοί των βουλευτών (!) και μία άλλη εισήγηση είναι τα δημόσια πρόσωπα που χρειάζονται αστυνομική προστασία να την πληρώνουν από την τσέπη τους. Κανένας βέβαια δεν υποψιάζεται ότι η καλύτερη εισήγηση θα ήταν μια σεμνή επιστολή παραίτησης.

***
Η κυρία Ντόρα Μπακογιάννη παρηγορεί τους πικραμένους νεοκαραμανλικούς. Πήγε στο πολιτικό μνημόσυνο Αλογοσκούφη στο Τιτάνια (μίλησε ο ίδιος ο πρώην υπουργός αφού στην πολιτική πεθαίνεις πολλές φορές!) και έκανε το τραπέζι στον κ. Θοδωρή Ρουσόπουλο σε κρητικό εστιατόριο. Τι έχει μείνει; Μα φυσικά ένα καφεδάκι με τον κ. Γ.Βουλγαράκη . Αρκεί να μην το σερβίρει Πακιστανός.

***
Χαμός στο χαρτοβασίλειο του κ. Πάκη Παυλόπουλου . Μου λένε ότι ξέσπασε εμφύλιος για το Πρόγραμμα Διοικητικής Μεταρρύθμισης ανάμεσα στον γραμματέα του υπουργείου Εσωτερικών κ. Β.Ανδρονόπουλο και στον «αλεξιπτωτιστή» ειδικό γραμματέα επί της Διοικητικής Μεταρρύθμισης κ. Μιχ. Αγγελόπουλο που τοποθέτησε ο Πάκης ως «σφήνα» στον κ. Ανδρονόπουλο. Εξυπακούεται ότι η ανελέητη αντιπαράθεση δεν αφορά τίποτε περισσότερο από το συμφέρον του πολίτη.

***
Παρά το γεγονός ότι ξέρει τζούντο, η αναπληρώτρια εκπρόσωπος του ΠαΣοΚ κυρία Μαρία Καρακλιούμη δεν πρόλαβε να κατατροπώσει τον τσαντάκια που της άρπαξε την τσάντα έξω από το Πλανητάριο το Σάββατο το μεσημέρι. Πολλοί υποκριτές ρωτούν πώς γίνεται μια σοσιαλίστρια να κυκλοφορεί με 600 ευρώ (τόσα περιείχε η τσάντα). «Εβαλα τέντα στο σπίτι και έπρεπε να πληρώσω τον τεντά» ήταν η απάντηση της κυρίας Καρακλιούμη στους υποκριτές. Παρακαλείται ο «τεντάς» να πληρώνεται μέσω τραπέζης για να μη διακινδυνεύουν οι πελάτες του.