ΟΙ «ΔΙΑΡΡΟΕΣ», που χαλάνε κόσμο και πολιτικές φιλίες τον τελευταίο καιρό, έφτασαν και ως ετούτες εδώ τις «Θέσεις». Οχι όμως διαρροές από μυστικές κομματικές συσκέψεις και συνομιλίες. Αλλά από το (απόρρητο, ακόμα) Πρόγραμμα Μαθημάτων στις Ανωτατοποιημένες Ιερατικές Σχολές, που χαλκεύουν κυβέρνηση και αρχιεπισκοπή. Σύμφωνα, λοιπόν, με έγκυρες πηγές, στα εκκλησιαστικά «Πανεπιστήμια» θα διδάσκονται και τα ακόλουθα μαθήματα με το εξής περιεχόμενο:


ΠΑΤΡΙΔΟΓΝΩΣΙΑ. A) «Οι Ελληνες είναι ο περιούσιος λαός του Κυρίου, εναντίον του οποίου βυσσοδομούν όλοι οι ξένοι» (όπως διδάσκει ακατάπαυστα ο κ. Χριστόδουλος). Επομένως, επιβάλλεται να απαλειφθεί από τα Πρακτικά της Βουλής του 1911 η («ιστορική», όπως κακώς ονομάζεται) ρήση του Ελευθερίου Βενιζέλου: «Μόνον οι δημαγωγούντες τους λαούς, οι θέλοντες να φέρωσιν αυτούς εις αποφάσεις ολεθρίας διά το μέλλον, λέγουσιν εις ένα λαόν, «Συ είσαι ο περιούσιος λαός, και όλα τα γινόμενα εις τον άλλον κόσμον, δ’ εσέ δεν εφαρμόζονται». Οντες ο περιούσιος λαός, τον οποίον η εκάστοτε δημαγωγία διεκήρυσσεν, εφθάσαμεν, προ ετών, να γίνωμεν περιούσιος λαός εις τους λόγους και καταφρόνημα των λαών εις τα έργα».


B) «Εμείς δεν είμαστε Γερμανοί, Γάλλοι, Αγγλοι. Είμαστε άντρες, ανδροπρεπείς Ελληνες, και μιλάμε αντρίκια» (Χριστόδουλος, στη Μυτιλήνη, 20.6.1999).


[Σεπτά παραδείγματα, οι δεκάδες καταδίκες και αποσχηματισμοί κληρικών όλων των βαθμών για κιναιδισμό, σοδομία, παιδεραστία, πορνεία. Ορισμένοι απ’ αυτούς, μάλιστα, εναλλάσσουν τα ράσα με… στρινγκ!].


ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ. A) Κατά το Σύνταγμα, «θεμέλιο της πολιτείας είναι η λαϊκή κυριαρχία», που εκφράζεται με εκλογές. Λάθος! «H παντοδύναμη δεξιά του Κυρίου δείχνει τι θέλει ο Θεός και τι θέλει ο λαός» (Χριστόδουλος, στη Ριζάρειο, μετά τις εκλογές της 7.3.04). Επεξήγηση του ιδίου: «Με την δεξιά παράταξη συνήθως δεν έχει καλές σχέσεις ο Διάβολος. Αυτός βρίσκεται στα αριστερά». (Στο βιβλίο του «Πόλεμος κατά του Σατανά», σελ. 105).


[Τι γίνεται, όμως, όταν δεν συμπίπτουν η θέληση του Θεού με τη θέληση του λαού – όπως κατά την προηγούμενη 20ετία; Κυρίαρχος του «περιούσιου λαού» είναι ο Διάβολος;].


B) Κατά το Σύνταγμα, βάση του πολιτεύματός μας είναι η ελευθερία και η δημοκρατία. Λάθος! «H τάσις του αχαλινώτου και κακώς εννοουμένου φιλελευθερισμού σπρώχνει στην άρνηση της θρησκείας και στον γκρεμό της αθεΐας» (Μητροπολίτης Πειραιώς Καλλίνικος, στο βιβλίο του «Αθεΐα και αιτία», σελ. 101).


[Ποιος κρίνει πότε ο φιλελευθερισμός είναι αχαλίνωτος; Μα το ιερατείο, φυσικά, που διαθέτει αχαλίνωτη ελευθερία πνεύματος, σάρκας και τσέπης].


Γ) Κατά το Σύνταγμα, ανώτατος άρχων της πολιτείας είναι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Ποσώς! «Οι ιερείς… είναι ανώτεροι των βασιλέων και των προέδρων και των πρωθυπουργών, γιατί κατέχουν την χάρη του Θεού, που διαχειρίζονται με συνείδηση και φόβο Του, πράγμα που δεν έχει σε κανέναν άλλον επιτρέψει ο Θεός» (Χριστόδουλος, 24.8.2001).


[Και, φυσικότατα, ανώτατος των «ανωτέρων» είναι ο προκαθήμενος αυτών, εφ’ ω και υπερέχει παντός άρχοντος, οργάνου και εξουσίας της πολιτείας]. Προς τούτο, πρέπει να αποσιωπάται επιμελώς ο θρήνος του αρχιεπισκόπου εν μέση Ιερά Συνόδω: «Οι μητροπόλεις έχουν μεταβληθεί σε θερμοκήπιο αθλιοτήτων» (17.2.2005).


Δ) Το Σύνταγμα αφιερώνει 29 άρθρα για την κατοχύρωση των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Κακώς! «… Οι δυνάμεις του σκότους θέλουν να ισοπεδώσουν τα πάντα δια της παγκοσμιοποιήσεως… που έχει εμφανισθεί μαζί με την άλλη νέα θεότητα, που λέγεται ανθρώπινα δικαιώματα και χάριν αυτής της θεότητας θα πρέπει εμείς να περιστείλουμε τα δικά μας δικαιώματα» (Χριστόδουλος, αναστάσιμο κήρυγμα 2005).


[Σκότος, λοιπόν, τα ανθρώπινα δικαιώματα και φως τα δικαιώματα του ιερού θερμοκηπίου των αθλιοτήτων, των διαστροφών, των «κουσουριών» και της χρηματολαγνείας].


E) Κατά το Σύνταγμα, ο «σεβασμός των νόμων αποτελεί θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων» (άρθρο 120, παρ. 2). Οχι, όμως, όταν τους νόμους δεν τους εγκρίνει ο αρχιεπίσκοπος: «Εώμεν τους νόμους καθεύδειν! Ας αφήσουμε τους νόμους να κοιμούνται!» (Στη λαοσύναξη της 21.6.2000 για τις ταυτότητες).


[Ας κοιμούνται, λοιπόν, οι νόμοι – και οι κληρικοί με όποιον ή όποιαν τους γουστάρει…].


Στ) Κατά το Σύνταγμα, «οι Ελληνες δικαιούνται και υποχρεούνται σε αντίσταση με κάθε μέσο εναντίον όποιου επιχειρεί την βιαία κατάλυσή του» (Αρθρ. 120, παρ. 4). Κάθε άλλο! Οι Ελληνες, κατά τη διάρκεια μιας δικτατορίας λ.χ., υποχρεούνται να μελετούν τα μαθήματά τους, να μην πληροφορούνται τις προδοσίες και τα εγκλήματα του τυραννικού «καθεστώτος» και να ιδρύουν «Χρυσοπηγές» με τις ευλογίες του. Αλλά και μετά απ’ αυτήν, να τιμούν τους ισοβίτες πρωταιτίους της σαν «εκφραστές ξεχωριστών προσόντων και αρετών», που «έγραψαν ιστορία», και που την περιγράφουν «με ανυπόκριτον πατριωτικόν φρόνημα και πηγαίαν ειλικρίνειαν» (Επιστολή προς Παττακόν, Μάιος 2001, «Το Βήμα», 12.12.2003).


ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ. Διεξοδική ανάπτυξη του ευαγγελικού «Αιτείτε και δοθήσεται υμίν, ζητείτε και ευρήσετε». Ειδικότερα: Απαιτείτε γιγάντια Συνοδικά Μέγαρα και Μητροπολιτικούς Ναούς, ιερά Ξενοδοχεία, πακτωλούς από το Γ’ Κοινοτικό Πλαίσιο Στήριξης, θρησκευτικά Πανεπιστήμια, τηλεοπτικούς σταθμούς κι άλλα κι άλλα. Και, παρεμπιπτόντως, ξαφρίζετε τα εκκλησιαστικά ταμεία, τα παγκάρια και τους πιστούς – με την καθοδήγηση διαπρεπών εκπαιδευτικών, τύπου Βαβύλη, Γιοσάκη, Παπαδήμα και Σία. Αρα, πρέπει να αποσιωπάται το επίσης ευαγγελικό, «Μη θησαυρίζετε θησαυρούς επί της γης»…


Y.Γ. ΕΜΒΛΗΜΑ των νέων ιερών Πανεπιστημίων, χαραγμένο χρυσοίς γράμμασιν στα αετώματά του, είναι το σύνθημα του επίδοξου πρύτανή τους: «Οπισθεν ολοταχώς!» Οπισθεν στον σκοταδιστικό Μεσαίωνα, στις πυρές της Ιερής Εξέτασης και στα τερατεία του ιερατείου…


ΟΛΟΚΛΗΡΩΝΕΤΑΙ, έτσι, από την αγία τριάδα Κυβέρνησης-Αρχιεπισκοπής-Προνομιούχων, η διαστροφή του πολιτεύματός μας σε Θεοκρατική Πλουτοκρατική Ολιγαρχία. Μπορεί η εποχή μας να χαρακτηρίζεται εποχή της Παγκοσμιοποίησης. Για τη χώρα μας, έχει ανατείλει θριαμβικά η εποχή της Κατωτατοποίησης της πολιτείας, της πολιτικής, της οικονομίας, της παιδείας, της εκκλησίας, της κοινωνίας ολόκληρης…