KAI να μετρώ και νάν’ σχεδόν 60 χρόνια από τη γέννηση του ΟΗΕ! Επέτειος πολύ πιο θλιβερή απ’ τα 33 χρόνια που ο λεβέντης Τάκη Πλούμας του Μαλακάση βρισκόταν μες στη γης. Γιατί – ποιος δεν το ξέρει; – στο διάστημα αυτό, ο διεθνής Οργανισμός (που τον νομίζαμε, κι εκείνον, «ήλιο της αυγούλας μας ζωής») αποδείχτηκε όργανο των ορέξεων των «μεγάλων» και κακόηχο οργανάκι για να σκεπάζει τις διαμαρτυρίες και τις οιμωγές των «μικρών». Ακόμα και διαπρεπείς αμερικανοί σχολιαστές, όπως η Flora Lewis, διαπίστωναν, εδώ και 20 κιόλας χρόνια πως «τα συμφέροντα των μεγάλων αχρήστευσαν τον ΟΗΕ», που «λειτουργεί μέσα στην παρακμή και την περιφρόνηση».


Επειδή, λοιπόν, ΟΗΕ φωράται να αυτοδιαψεύδεται και να αυτοδιασύρεται καθημερινά, μια ομάδα ανώτατων αξιωματούχων του, εν όψει μάλιστα των επικείμενων γενεθλίων του (26.5.1945), συνέταξε ένα Σχέδιο με τροποποιήσεις και ερμηνείες του Χάρτη του ΟΗΕ, που ανταποκρίνεται στην πολύχρονη πρακτική του Οργανισμού και στις διεθνείς πραγματικότητες της εποχής. Ετσι, ο Χάρτης γίνεται πιο μεταμοντέρνος και, οπωσδήποτε, πιο προσγειωμένος στον 21ο αιώνα και στον αιώνα τον άπαντα.


Ιδού, λοιπόν, μερικά βασικά σημεία αυτού του άκρως απορρήτου Σχεδίου, που περιήλθε στα χέρια μας με τρόπο άκρως απόρρητο.


[Με λευκά πλάγια στοιχεία αναγράφονται οι διατάξεις του παλαιού Χάρτη του ΟΗΕ. Με μαύρα πλάγια, οι νέες τροποποιήσεις και ερμηνείες].


ΙΣΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ. Ο Οργανισμός βασίζεται στην αρχή της κυριαρχικής ισότητας των Μελών (Αρθρ. 2, παρ. 1)


Διευκρινίζεται ότι, χάριν της δικαιοσύνης και της αριθμητικής, ο όρος «ισότητα» υπονοεί την ανισότητα Μεγάλων και μικρών Μελών, δεδομένου ότι αν συνασπισθούν πολλά μικρά Μέλη, το άθροισμά τους θα είναι μεγαλύτερο του αριθμού των Μεγάλων Μελών. Επομένως, για να επιτευχθεί η ισορροπία της ισότητας είναι αναγκαίο να υπάρχει η ανισορροπία της ανισότητας στην λήψη των αποφάσεων. Τουτέστι, δεν εφαρμόζεται η αρχή της πλειοψηφίας, αλλά η αρχή της «μεγαλοψηφίας», όπου η ψήφος των Μεγάλων Μελών υπερτερεί εξ ορισμού των ψήφων όλων των μικρών. Επεξηγείται ότι προς αποφυγήν συνωστισμού και ανοίκειου συγχρωτισμού, τα Μέλη διακρίνονται σε Μεγάλα, μικρά και Μικρομέγαλα, προστατευόμενα των Μεγάλων.


ΣΚΟΠΟΙ ΤΟΥ ΟΗΕ. A) H διατήρηση της διεθνούς ειρήνης και ασφαλείας… η αποτροπή επιθετικών πράξεων… απειλής ή χρήσης βίας κατά της εδαφικής ακεραιότητας ή της πολιτικής ανεξαρτησίας όποιου κράτους (1,1 και 2,4)


Επιτρέπεται, όμως, η προσφυγή σε στρατιωτική επίθεση και η χρήση βίας κατά της εδαφικής ακεραιότητας και πολιτικής ανεξαρτησίας ενός μικρού Μέλους όταν η διαγωγή του καθιστά αναπότρεπτη την επέμβαση ενός ή περισσοτέρων Μεγάλων… Το «αναπότρεπτο» της επέμβασης και το αποτρόπαιο της διαγωγής του μικρού Μέλους αποφασίζονται κατά την απόλυτη και αδιαμφισβήτητη κρίση του ή των Μεγάλων Μελών.


Στις περιπτώσεις αυτές: α) δεν πρόκειται για επέμβαση ή βία αλλά για «προληπτική άμυνα», «ειρηνιστική παρέμβαση», «ειρηνιστικό βομβαρδισμό» και ούτω καθεξής.


β) δεν πρόκειται για βίαιη εισβολή και κατοχή, αλλά για «απελευθέρωση» των ιθαγενών και «εγκαθίδρυση ανεξαρτησίας και δημοκρατίας».


γ) δεν πρόκειται για οικειοποίηση των πλουτοπαραγωγικών πηγών του μικρού Μέλους, αλλά για αξιοποίηση τους, προς όφελος του λαού του και των αξιοποιούντων Μεγάλων ευεργετών.


B) H λύση των διεθνών διενέξεων και προβλημάτων σύμφωνα με τις αρχές της δικαιοσύνης και του διεθνούς δικαίου… και με τον σεβασμό των ανθρώπινων δικαιωμάτων και των βασικών ελευθεριών (1,1 και 1,3).


Επιτρέπεται, όμως, η παραβίαση των ανωτέρω αρχών από Μεγάλα και Μικρομέγαλα Μέλη προστατευόμενα των Μεγάλων, τα οποία, διεκδικούν εδάφη μη προστατευομένων μικρών Μελών. Στις περιπτώσεις αυτές, η παραβίαση των ανωτέρω αρχών (εισβολές, σφαγές, σφετερισμός εδαφών και περιουσιών, εποικισμοί κτλ.) χαρακτηρίζονται «αμυντική προστασία των δικαιωμάτων» των Μεγάλων και Μικρομέγαλων Μελών, και παραγράφονται ή/και αμνηστεύονται έστω και αν έχουν ήδη μυριάκις καταδικασθεί από διεθνείς Οργανισμούς.


ΑΦΟΠΛΙΣΜΟΣ: Απαγορεύεται η κατασκευή, κατοχή και χρήση όπλων μαζικής καταστροφής, πυρηνικών, χημικών, βιολογικών κτλ.


Επιτρέπεται, όμως η απεριόριστη κατασκευή, κατοχή και χρήση των όπλων αυτών από Μεγάλα και Μικρομέγαλα προστατευόμενα Μέλη. Επιτρέπεται, επίσης, η επίθεση εναντίον μικρών Μελών, που κατηγορούνται από Μεγάλα ότι κατέχουν ή κατασκευάζουν παρόμοια όπλα, έστω και αν δεν έχει αποδειχθεί ότι διαθέτουν τοιαύτα. H τοιαύτη επίθεση θεωρείται «άμυνα της ανθρωπότητας» εναντίον θανάσιμης απειλής άμεσης, έμμεσης, ενδιάμεσης ή μικρομεσαίας.


ΟΝΟΜΑΣΙΑ: Ο ΟΗΕ (Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών) μετονομάζεται σε ΟΗΑ (Οργανισμό Ηνωμένων Ανδρεικέλων).


Και για την αντιγραφή


M.ΠΛ.