Πέρασαν 42 ημέρες ακριβώς από την τραγωδία στην Ανατολική Αττική με τους 98 νεκρούς και η περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου αποφάσισε να επισκεφθεί το Μάτι προστατευόμενη από έναν ισχυρό αστυνομικό κλοιό ασφαλείας. Η κυρία Δούρου δεν αποφάσισε ξαφνικά να πάει στο Μάτι επειδή έως τώρα, ως περιφερειάρχης Αττικής, δεν το επισκέφθηκε, αλλά πήγε στους πυρόπληκτους επειδή πήγε και ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας (φωτογραφία) και ως περιφερειάρχης δεν θα μπορούσε να μη συνοδεύσει τον Πρωθυπουργό. Το ίδιο συνέβη και με τον δήμαρχο Μαραθώνα Ηλία Ψινάκη, ο οποίος και αυτός συνόδευσε τον Πρωθυπουργό…
nnn
Αυτή τη φορά το Μέγαρο Μαξίμου ειδοποίησε, έστω στο παρά πέντε, ότι ο κ. Τσίπρας θα επισκεπτόταν το Μάτι. Οχι όπως την άλλη φορά που ο Πρωθυπουργός πήγε κρυφά, σχεδόν αξημέρωτα, συνοδευόμενος από ένα τηλεοπτικό συνεργείο, που καλύπτει αποκλειστικά κάθε δραστηριότητά του, και τον προσωπικό του φωτογράφο Μπονέτι. Αυτή τη φορά πραγματοποίησε επίσκεψη παρουσία τηλεοπτικών συνεργείων, περισσότερο, θα έλεγα, ως… παρατηρητής παρά ως Πρωθυπουργός με πρωτοβουλίες και προτάσεις: «Πείτε μου τι έχει γίνει μέχρι σήμερα» είπε στους κατοίκους της περιοχής που περίμεναν να ακούσουν από το στόμα του κάποια πρωτοβουλία. Υπήρξε υποδοχή με λουλούδια από ένα μικρό κοριτσάκι, αλλά και αποδοκιμασίες (ότι είναι… ανεπιθύμητος). Ομως όλα αυτά είναι μικρολεπτομέρειες, τη στιγμή που η πρώτη επιχείρηση της Ολγας Γεροβασίλη ως υπουργού Προστασίας του Πολίτη εστέφθη με επιτυχία στο Μάτι με εντυπωσιακό αστυνομικό κλοιό γύρω από τον Πρωθυπουργό. Η δεύτερη επιχείρηση της Ολγας θα κριθεί το Σάββατο στη ΔΕΘ.
nnn
Η κυρία Δούρου ήταν παρούσα, χωρίς αυτή τη φορά να δώσει κάποια συνέντευξη. Ισως η μνήμη των 98 νεκρών να μην της έδινε ευκαιρίες για συνεντεύξεις. Οχι όπως έκανε την προηγούμενη φορά που δήλωσε σε συνέντευξή της ότι δεν είναι «εξαφανισμένη στα δύσκολα και παρούσα στις «κορδέλες»» και ότι νιώθει αδικημένη που της έκατσε «η στραβή στη βάρδιά της». Συνεντεύξεις δεν δόθηκαν την Τρίτη το πρωί στο Μάτι, δόθηκαν όμως πολλές υποσχέσεις από τον Πρωθυπουργό (ότι δεν πρόκειται να τους ξεχάσει), μάλλον, όπως έλεγαν οι κάτοικοι, εν όψει της μετάβασής του στη ΔΕΘ.
Και νέα μήνυση εναντίον της Δούρου και του Ψινάκη



Δεν πρόλαβε καλά-καλά να φύγει από το Μάτι η κυρία Δούρου και πληροφορήθηκε ότι 16 συγγενείς θυμάτων κατέθεσαν μήνυση στην Εισαγγελία Πρωτοδικών ζητώντας την τιμωρία της (καθώς και την τιμωρία άλλων που θεωρούν υπεύθυνους) για το αδίκημα της έκθεσης και της ανθρωποκτονίας από αμέλεια, καθώς και του εμπρησμού από αμέλεια. Ειδικότερα στρέφονται κατά του πρώην γενικού γραμματέα Πολιτικής Προστασίας Γιάννη Καπάκη, της περιφερειάρχου Αττικής Ρένας Δούρου, του δημάρχου Μαραθώνα Ηλία Ψινάκη, του δημάρχου Ραφήνας Ευάγγελου Μπουρνού, των αρμόδιων αξιωματικών της Πυροσβεστικής και της ΕΛ.ΑΣ. και κατά των υπευθύνων του Λιμενικού Σώματος για την περιοχή της Ραφήνας και του Μαραθώνα.
Οι γαλάζιες περιοδείες στοχοποιούν τον Τσίπρα
Θα πρέπει να ξέρετε ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης εν όψει της ΔΕΘ έχει βγάλει όλους τους βουλευτές και τα στελέχη του κόμματός του στη Βόρεια Ελλάδα. Ακόμα κι αυτός θα κάνει μια μίνι περιοδεία και θα επισκεφθεί την Πέμπτη τη Θεσσαλονίκη, όπου θα έχει συνάντηση με τους παραγωγικούς φορείς. Αλλά τι νομίζετε ότι κάνουν οι βουλευτές σε αυτές τις περιοδείες; Δίνουν υποσχέσεις, τάζουν παροχές ή επιτίθενται εναντίον του κ. Τσίπρα; Ας δούμε τι λέει η Ντόρα Μπακογιάννη που περιόδευσε σε Κοζάνη, Φλώρινα και Σιάτιστα: «Οταν οι κάτοικοι ακούν ΣΥΡΙΖΑ ή Τσίπρα, είναι σαν να θέλουν να τον… κατασπαράξουν» (ναι, έτσι ακριβώς μου το είπε) και συνέχισε λέγοντας: «Η ανεργία χτύπησε βαριά την πόρτα τους, ενώ οι επιχειρηματίες διαμαρτύρονται επειδή η κυβέρνηση βάζει σε κάθε επιχείρηση… εμπόδια, ώστε να μη λειτουργεί παραγωγικά και να κάνει απολύσεις». Αυτά μου είπε, σας τα μετέφερα και αμαρτίαν ουκ έχω.
Εβαλαν σε τάξη την Ντόρα
Αλλά η Ντόρα Μπακογιάννη είναι μανιώδης καπνίστρια. Καπνίζει ηλεκτρονικό τσιγάρο POS (από τότε που έκοψε το κανονικό κάπνισμα με τα κόκκινα Marlboro) και επιχείρησε να κάνει ένα στο δημαρχείο της Κοζάνης, όπου είχε συνάντηση με τους παραγωγικούς φορείς και έγινε μια μικρή επανάσταση. Αποτέλεσμα; Η Ντόρα έκανε πίσω λέγοντας μάλιστα «με βάλατε σε τάξη».
Οταν καλείς στο σπίτι σου τους αρχηγούς



Δεν ξέρω εάν ισχύει η πληροφορία που μου μετέφερε ένας παλαιός ΑΝΕΛ, ότι ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και ο Πάνος Καμμένος γευμάτισαν (ή δείπνησαν) στο σπίτι του υπουργού Εθνικής Αμυνας τις παραμονές του ανασχηματισμού, μια συνάντηση που είχε ως συνέπεια την υπουργοποίηση της Κατερίνας Παπακώστα στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Εκείνο που ξέρω, όπως σημειώνει και το στρατιωτικό σάιτ militaire.gr, είναι ότι ο υπουργός κάνει συχνά τέτοια γεύματα/δείπνα στο σπίτι του και με θεσμικούς παράγοντες. Δεν ξέρω εάν αυτό συνηθίζεται και στο εξωτερικό. Για παράδειγμα, τη Δευτέρα το βράδυ ο υπουργός προσκάλεσε τους αρχηγούς των Γενικών Επιτελείων για να φάνε όλοι μαζί (συνήθως σερβίρει ψαρικά). Μου λένε ότι ένα τέτοιο δείπνο έχει διπλή σημασία. Πρώτον για τα αναδρομικά των ενστόλων που πρόκειται να ανακοινώσει στη ΔΕΘ ο Πρωθυπουργός και δεύτερον επειδή σε λίγες ημέρες αναμένονται οι ανακοινώσεις για τη θητεία του Α/ΓΕΕΘΑ.
Η Βάνα του ΠαΣοΚ

Μήπως απασχολεί κανέναν τι είναι η Βάνα Μπάρμπα; Εννοώ τι ψηφίζει η ηθοποιός; Μπορεί να μην απασχολεί κάποιους, αλλά το γεγονός ότι τις προάλλες (τον Ιούνιο) είχε πάει στο Μέγαρο Μαξίμου και είχε μάλιστα συνάντηση με τον εξ απορρήτου του Αλέξη Τσίπρα, υπουργό Επικρατείας Αλέκο Φλαμπουράρη είχε προκαλέσει αρκετές συζητήσεις έως και φήμες που την ήθελαν να σκέφτεται τη συμπόρευση της με τον ΣΥΡΙΖΑ. Αλλωστε οι Συριζαίοι με τις «συμπορεύσεις» από άλλους χώρους δεν το έχουν και τίποτα. Τις βαφτίζουν «διευρύνσεις» και προχωρούν χωρίς να πολυνοιάζονται για το πολιτικό παρελθόν τους. Αλλά η περίπτωση της Βάνας Μπάρμπα διαφέρει διότι ως γνωστόν διατηρούσε άριστες σχέσεις με το ΠαΣοΚ στο παρελθόν. Δεν μπορούσε να πάει στον ΣΥΡΙΖΑ «όπως έκανε για παράδειγμα η Ξενογιαννακοπούλου», όπως μου έλεγε παλαιός (και παπανδρεϊκός Πασόκος). Ωστόσο η Βάνα Μπάρμπα και με την παρουσία της την Δευτέρα στην εκδήλωση του ΠΑΣΟΚ, δείχνει ότι παραμένει πιστή στο κόμμα.

HeliosPlus