ΠΑΚΤΩΛΟΣ εγκωμίων στα μέσα ενημέρωσης για την εμφάνιση της ελληνικής υδατοσφαίρισης στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα. Η ιστορία έχει συνέχεια και συνέπεια. Χαρήκαμε τον διαυγή λόγο των αθλητριών σε ευνόητα, συγκινησιακή συνάρτηση με την τραγωδία της Ανατολικής Αττικής. Ο προπονητής της Εθνικής γυναικών, άξιος καθ’ όλα τεχνικός, με ευγενικό τρόπο (άλλωστε είναι χαμηλών τόνων ο Γ. Μορφέσης) αναφέρθηκε και στην «ταλαιπωρία» κάθε χρόνο, από τον Μάιο και επέκεινα, όσον αφορά τον χώρο προπόνησης. Το ίδιο ισχύει και για την υδατοσφαίριση ανδρών, την κολύμβηση κ.λπ. Ελλειψη μόνιμης, με κατάλληλο τεχνικό εξοπλισμό, στέγης. Περιπλάνηση από τον Αγιο Κοσμά στον Πειραιά (στα «Βοτσαλάκια» και στο «Πέτρος Καπαγέρωφ»).
ΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ξένος με στοιχειώδη γνώση των συνθηκών προπόνησης σε όλη την Ευρώπη πληροφορηθεί τα μυστήρια των Αθηνών, η αντίδρασή του θα ξεκινά από την έκπληξη και τον θαυμασμό, για να καταλήξει στον οίκτο. Και όμως, υπάρχει λύση. Πρόκειται για τη στοιχειώδη, έστω, ανακαίνιση του θλιβερής εικόνας πάλαι ποτέ ολυμπιακού κολυμβητηρίου στο Ζάππειο (κάποιοι αναφέρονται σε «χαβούζα»).
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Δημήτρης Διαθεσόπουλος λέει: «Μάλλιασε η γλώσσα μας εδώ και έξι χρόνια. Υποσχέσεις. Πράξη ουδεμία, για να αποκτήσουν δέκα εθνικές ομάδες υδατοσφαίρισης όλων των ηλικιακών κατηγοριών το «σπίτι» τους, φυσικά και η κολύμβηση (κλασική, καλλιτεχνική, τεχνική, καταδύσεις). Σε κάθε ταξίδι μου θλίβομαι κάνοντας συντριπτικές συγκρίσεις. Και όμως, τα παιδιά και οι προπονητές τους θαυματουργούν».
ΥΠΑΡΧΕΙ στην αξιολόγηση ως επίμετρο των επιτυχιών της Βαρκελώνης και ένα ακόμα στοιχείο άξιο ιδιαίτερης προσοχής. Μόνο πέντε χώρες είχαν στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα διπλή παρουσία στην οκτάδα αθλητών και αθλητριών. Αν χρησιμοποιηθεί βαθμολόγηση από το 8 στην πρώτη θέση μέχρι το 1 στην όγδοη, η Ελλάδα υπερέχει εκτός της Ισπανίας (που είναι άλλωστε και η μόνη χώρα με διπλή συμμετοχή στην πρώτη τετράδα). Η Ισπανία συγκεντρώνει 13 έναντι 11 της Ελλάδας (7 για τις αθλήτριες και 4 για τους αθλητές). Τρίτη η Ιταλία με 8 βαθμούς και η πεντάδα συμπληρώνεται με τη Ρωσία και την Ουγγαρία στους 6 βαθμούς.

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ