από metereologos.gr
Παρασκευή 17 Αυγούστου 2018
 
 

Αλυσίδα καταστροφής

εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

 

Η φονική πυρκαγιά στην Ανατολική Αττική φανέρωσε ,πέραν των άλλων , την κατάρρευση του κρατικού μηχανισμού και εν γένει της Δημόσιας Διοίκησης.

Οι πειθαρχίες έχουν εμφανώς χαθεί, όλη αυτή η ατμόσφαιρα χαλάρωσης που μεταδίδει το κυβερνητικό σχήμα διαχέεται σε όλο το κράτος, με αποτέλεσμα κατά βάση να υπολειτουργεί.

Οι παλαιές παθογένειες, της κομματικοκρατίας και της προώθησης των πολιτικά συγγενών, επιδρά συστηματικά καθώς αποθαρρύνει και ακινητοποιεί τους άξιους και εκείνους που θεωρούν βασική τους υποχρέωση την εκπλήρωση των καθηκόντων τους.

Υπάρχουν τέτοιοι θύλακες καθήκοντος στη δημόσια διοίκηση, στηρίζοντας  υποτυπωδώς τις λειτουργίες του κράτους.

Ωστόσο απλώς επιβεβαιώνουν τον κανόνα, ο οποίος εντέλει καθιστά κυρίαρχη τη στάση του ωχαδερφισμού και της ήσσονος προσπάθειας στους υπηρετούντες την κρατική μηχανή.

Οσο και αν οι πολιτικοί υπεύθυνοι ομνύουν στους ανώνυμους πυροσβέστες και αστυνομικούς και επαινούν τις ατομικές πράξεις αυτοθυσίας, στο βάθος υπάρχει μέγα πρόβλημα που διαπερνά όλη την ιεραρχία.

Οι επιλογές των υπευθύνων γίνονται με βαθιές βουτιές στην επετηρίδα, μέχρι να επιλεγούν οι εκλεκτοί του κάθε υπουργού, του κάθε γενικού γραμματέα, του κάθε αρχηγού και του κάθε υπαρχηγού.

Ετσι όμως συγκροτείται μια αλυσίδα καταστροφής, τα αποτελέσματα  της οποίας διαπίστωσαν όλοι οι Ελληνες τις προηγούμενες μέρες.

Ο πρωθυπουργός χθες ανακοινώνοντας τη δημιουργία της εθνικής επιτροπής διαχείρισης κρίσεων, που θα υποκαταστήσει τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, δεσμεύθηκε ότι τα ηνία της θα αναλάβει πρόσωπο με γνώση, εμπειρίες, εγνωσμένες επιχειρησιακές δυνατότητες και ικανότητα διοίκησης και θα επιλεγεί μέσω απολύτως διαφανών διαδικασιών.

Μακάρι το πάθημα της Ανατολικής Αττικής να γίνει μάθημα και να αποκτήσουν άπασες οι πολιτικές δυνάμεις κουλτούρα ανεξάρτητης επιλογής άξιων προσώπων σε όλες τις θέσεις ευθύνης του κράτους. Αν γίνει αποδεκτή απ' όλες τις πολιτικές δυνάμεις αυτή η αρχή και υπηρετηθεί με συνέπεια από την κυβέρνηση τότε θα μπορούμε να μιλάμε για μεταρρύθμιση πρώτου μεγέθους.

Μόνο έτσι θα σπάσει η αλυσίδα της συμφοράς, που καταδιώκει το ελληνικό κράτος από την ίδρυσή του.  

ΤΟ ΒΗΜΑ     


Γνώμες περισσότερες ειδήσεις

εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

 
 
σχόλια (7)
 
 
απομένουν 700 χαρακτήρες
Τα πεδία που είναι σημειωμένα με * είναι υποχρεωτικά
 
Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ΒΗΜΑ δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια και όσα είναι γραμμένα με κεφαλαία γράμματα. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.
   
  άλλαξε ρότα όλγα | 11/08/2018 11:26
  Τα πράγματα έχουν βελτιωθεί κάπως αλλά παραμένουν τα δομικά προβλήματα της ελληνικής διοίκησης. Η Γεροβασίλη κάνε,ι όπως και οι προηγούμενοι, μισές δουλειές και προσπαθεί να δείξει ότι κάνει αλλαγές, ενώ δεν κάνει τίποτε άλλο από το να προωθεί τους κομματικούς. Συμβαίνει ακόμα και στο ΑΣΕΠ, που ήταν μια ελπίδα για τους Έλληνες και τη δημοκρατία με τις κλίκες, κομματικές και μη να έχουν το πάνω χέρι.... κάνε κάτι όλγα
  arxaios
  απάντηση10
   
   
  Ποιός φταίει | 10/08/2018 22:55
  Όταν πας ξεβράκωτος στ' αγκάθια ποιός φταίει; Τα αγγάθια φυσικά.
  ΘΜ
  απάντηση20
   
   
  Επετηρίδα και αξιοκρατία,δεν συμβιβάζονται. | 10/08/2018 09:11
  Όλες οι υπηρεσίες του ΔΕΚΟ δημοσίου έχουν αυτονομηθεί από εποχή Αντρέα, κάνεις δεν μπορεί να τους επιβληθει, ούτε τα συνδικαλιστικά τους όργανα, γιατί και αυτά έχουν χωριστεί σε παρατάξεις,με το ΠΑΜΕ παντού να έχει τον πρώτο λόγο.
  φανουρης
  απάντηση195
   
   
   
  Αξιοκρατία και δημοκρατία! | 10/08/2018 09:08
  Απορία: Ενώ όλοι δέχονται ότι η αξιοκρατία αποτελεί τη βάση της δημοκρατία, γιατί στην Ελλάδα κυριαρχούν η αναξιοκρατία, το ρουσφέτι, ο νεποτισμός και ο φαβοριτισμός; Η αξιοκρατία στηρίζεται στους θεσμούς και πρώτα τα πολιτικά κόμματα έπρεπε να την προωθούν. Το αντίθετο συμβαίνει: η κομματικοκρατία συνδέεται με την αναξιοκρατία, με την προώθηση μόνο αυτών που έχουν το μέσο, των "ημετέρων". Πρέπει να αλλάξει αυτή η νοοτροπία. Με ποιο τρόπο;
  Geprge1
  απάντηση271
  Απαντήσεις  1 | Εμφάνιση όλων
   
   
  Δοκιμασίες | 10/08/2018 08:18
  Έχοντας δει τους εκλεκτούς των εκλεκτών σε δοκιμασία στην δουλειά τους, την ειδικότητά τους, και τα καταστροφικά αποτελέσματα, που είναι αποτέλεσμα της ανάδειξης και τοποθέτησής τους, ελπίζουμε ποτέ να μην γίνει πόλεμος.
  Βοδιτηρητής
  απάντηση201
   
   
  Αγαπητο ΒΗΜΑ, | 10/08/2018 06:17
  Καθε ημερα,μετα την τραγωδια στο Ματι ,τα αρθρα σας ειναι "ΤΡΟΦΗ ΓΙΑ ΣΚΕΨΙ" Προσευχομενοι ελπιζουμε !! Γραφετε: Αν.........τοτε θα μιλαμε για μεταρρυθμιση πρωτου μεγεθους. Πολυ φοβαμαι τις εκπτωσεις,ναι-ναι αυτες ακριβως, απο την ιδρυση του Ελληνικου κρατους.
  eva b.
  απάντηση201