από metereologos.gr
Παρασκευή 17 Αυγούστου 2018
 
 

Η θεολογική αντιμεταρρυθμιστική εκδοχή του ΣΥΡΙΖΑ

εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

 

Στο Μεσαίωνα η Καθολική Εκκλησία αντιμετώπιζε την πανώλη , τον ''μαύρο θάνατο'' που ξεκλήρισε την Ευρώπη, ως σημάδι του Θεού.

Ως τιμωρία για τις συσσωρευμένες αμαρτίες του ανθρώπινου γένους.

Δεν μπορούσε να εξηγήσει την πανδημία και αναζητούσε απόκοσμες ερμηνείες και θεραπείες, όπως το αυτομαστίγωμα και το κυνήγι των μιαρών Eβραίων.

Τίποτε απ' όλα αυτά δεν απέτρεψε την διάδοση της ασθένειας σε όλη τη Γηραιά Ηπειρο, πλήττοντας ακόμη και τους υποτιθέμενους υπευθύνους Εβραίους.

Χρειάστηκε να επιστρατευθούν θαρραλέοι γιατροί και ορθολογικοί παρατηρητές να διαπιστώσουν ότι φορείς και μεταφορείς του ''μαύρου θανάτου'' ήταν οι ίδιοι οι άνθρωποι.

Η συνειδητοποίηση αυτής της απλής αλήθειας επέτρεψε την εφαρμογή πρακτικών μέτρων, από την καραντίνα, τα περιβόητα λαζαρέτα και την καθαριότητα, μέχρι τον έλεγχο των εισερχομένων στις πόλεις και τις κοινότητες.

Απαγορεύτηκε τότε η είσοδος αγνώστων σε πόλεις και χωριά μετά τη Δύση του ηλίου, επιβλήθηκαν συλλογικοί και ατομικοί κανόνες υγιεινής, κατασκευάστηκαν αποχετευτικά δίκτυα και απομονώθηκαν τα λιμνάζοντα ύδατα σε κατοικημένες ζώνες.

Και  το σημαντικότερο αμφισβητήθηκε η αναξιόπιστη και ανήμπορη Καθολική Εκκλησία, δηλαδή η δογματική και ανορθολογική εξουσία της.  

Αυτή ήταν άλλωστε η αφετηρία της Μεταρρύθμισης του Λούθηρου και του Καλβίνου, η οποία έθεσε σε νέες βάσεις την οργάνωση των κοινωνιών στην Ευρώπη.

Η κυβέρνησή μας, τηρουμένων πάντα των αναλογιών, σχεδόν θεολογίζει αποδίδοντας το μεγάλο κακό αποκλειστικά στις αμαρτίες των προηγούμενων δεκαετιών.

Αποσιωπά έτσι την τρέχουσα ευθύνη και ιδιαιτέρως αυτή των ανεύθυνων και ανεπαρκών χειριστών της μεγάλης κρίσης.

Καταδιώκεται βεβαίως και από την αριστερή δογματική, που θέλει τους θεσμούς υπεύθυνους  και τα πρόσωπα ασήμαντα, σε δεύτερο πλάνο, σε σημείο που σχεδόν να  μοιράζει συγχωροχάρτια.

Αν τώρα προστεθεί και  η συνολική  πολιτική παιδεία  των κυβερνώντων, που θεωρούν την προπαγάνδα ικανή να ελέγξει και αυτά ακόμη τα γεγονότα, μπορεί να αντιληφθεί ο καθείς το βάρος της κατήχησης, της δογματικής και του ανορθολογισμού  που καταδιώκει το παρόν σχήμα εξουσίας στην Ελλάδα.  

Προφανώς πρόκειται για  δυνάμεις της αντιμεταρρύθμισης.

Δεν έχει να ελπίζει τίποτε η χώρα από δαύτους, ούτε πρόκειται να δει προκοπή μαζί τους...


ΤΟ ΒΗΜΑ     


Γνώμες περισσότερες ειδήσεις

εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

 
 
σχόλια (5)
 
 
απομένουν 700 χαρακτήρες
Τα πεδία που είναι σημειωμένα με * είναι υποχρεωτικά
 
Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ΒΗΜΑ δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια και όσα είναι γραμμένα με κεφαλαία γράμματα. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.
   
  Το Θέμα δεν είναι ούτε θρησκευτικό, ούτε ορθολογιστικό. | 10/08/2018 05:59
  Είναι απλούστατα η απεικόνιση της Νεοελληνικής «Πραγματικότητας» από την δεκαετία του 50 και πέρα, σ.σ. η αγία Τριάδα Παπανδρέου/Καραμανλής/Μητσοτάκης, πάντα με την ευλογία του σοφού Ελληνικού λαού. .. Π.χ. μόνο: Τα χιλιάδες αυθαίρετα στην ανατολική Αττική κτίστηκαν επί τω πλείστων υπό της Βασιλείας ΝΔ (εκεί που στεγάζει σήμερα και ο φαταούλας της Ραφήνας). Άλλα πάρα πολλά κτίστηκαν επί ΑΓΠ, ακόμη και επί ρεμάτων. Το ΚΚΕ απλώς κουνάει το δάχτυλο, ο δε κ. Τσίπρας είναι παροδικός όπως άλλωστε και παροδικά ψηφίστηκε κατά εντολή της ΝΔ για να ξεσκατώσει τον τόπο, για να αφήσει άθικτους τους τρεις Βασιλείς. Ασφαλώς και απέτυχε, καθώς δεν είχε ούτε κατά προσέγγιση τα προσόντα για να γίνει πρωθυπουργός, αλλά ψηφίστηκε με ζητωκραυγές από τον σοφό Ελληνικό λαό. Και αυτό ήταν το ζητούμενο - τότε.
  Michail Leon
  απάντηση43
   
   
  Εμείς οι Απαίδευτοι ... | 09/08/2018 14:04
  Ούτε η Θρησκεία , ούτε η Αριστερά έχει σχέσει με τον Ορθολογισμό . Για αυτό τον λόγο ταλάνισαν και ταλανίζουν ακόμη την ανθρωπότητα . Σκοταδισμός και ανορθολογισμός τα χαρακτηριστικά τους . Οι πρώτοι , εκπρόσωποι της Θρησκείας ομιλούν στο Όνομα του Θεού . του τιμωρού Θεού συνήθως και όχι του Θεού της Αγάπης . Οι άλλοι εν ονόματι του ...σοφού Λαού . Και οι δύο " ιδεολογίες " έχουν αιτία ύπαρξης την απαιδευσία μας . Το κοινό τους οι " Δεσμώτες " του Σπηλαίου του Πλάτωνα , Εμείς οι "Απαίδευτοι " .
  Έκτωρ
  απάντηση136
   
   
  Τις υποσχέσεις τις πιάνει αμέσως | 09/08/2018 10:42
  Τόσο σωστά όλα αυτά! Ο λαός όμως τα καταλαβαίνει τόσο αργά όλα αυτά.
  Α.κ.
  απάντηση213
   
   
  Τους λείπει παντελώς ο σεβασμός στην ειδημοσύνη! | 09/08/2018 09:55
  Όταν ο νέος Υπουργός αλλάζει το προσωπικό της Γραμματείας του ειναι σωστό και στους πάντες αντιληπτό. Όταν βάζει όμως χέρι στους ειδήμονες και τους αντικαθιστά με ανίδεους, ομοιάζει με θαύμα το ότι δεν έχουμε καθημερινά Αρμαγεδδώνες τύπου Βουτζά και Μάτι...
  απ.80
  απάντηση362
   
   
  Οι καλύτεροι | 09/08/2018 08:42
  Στις μέρες μας στην χώρα μας η πανούκλα είναι οι ημέτεροι και εκλεκτοί που εκτός από τα γνωστά αποτελέσματα με την οικονομική εξαθλίωση ευθύνονται και για θανάτους όπως με τις φωτιές και τα κουνούπια και τον ιό του Δυτικού Νείλου. Είναι κατανοητή η προτίμηση γνωστών και φίλων αλλά σκοπός είναι να αναδεικνύονται, αν μη τι άλλο σαν απόδειξη, οι καλύτεροι. Στις μέρες μας όχι μόνο αναδεικνύονται με το κιλό οι χαζοί σε θέσεις ευθύνης, στην συνέχεια κατηγορούμαστε όλοι εμείς οι μη μετέχοντες σαν Ελληνάρες για τα άθλια και αναμενόμενα αποτελέσματα.
  Βοδιτηρητής
  απάντηση192