Μόνον οι διαβόητοι ηγέτες σε προσωποπαγή αυταρχικά καθεστώτα (Στάλιν, Ντούτσε, Φύρερ, Αμίν Νταντά, Τρουχίλο, Πινοσέτ, Μαδούρο), αλλά και οι εξίσου περιβόητοι εγκληματίες με αντικοινωνική πατέντα και βούλα (Ντίλινγκερ, Αλ Καπόνε, Εσκομπάρ, Reggie και Ronnie, Demetrius Flenory κ.ά), είναι λοιπόν απολύτως φυσικό, όλα αυτά τα αντικοινωνικά αποβράσματα να μισούν τη λέξη «συγγνώμη»…

Άραγε, γιατί αυτή η αποστροφή, των αυταρχικών και τυραννικών τύπων, προς την αυθόρμητη και αδέσμευτη μεταμέλεια;
Η απάντηση στο ερώτημα αυτό, που προκύπτει από τα πρωτοσέλιδα του ελληνικού Τύπου, όπου δεσπόζουν οι τίτλοι «Δεν ζητούν συγγνώμη», «Αμετανόητοι», «Ανάλγητοι», η επίλυση λοιπόν αυτής της απορίας δεν θα δοθεί απολύτως, ούτε από τον αμφιλεγόμενο για ρατσιστικές εκτροπές διάσημο εγκληματολόγο και φυσιογνωμιστή Ezechia Marco Lombroso, ούτε από καθηγητές της ψυχιατρικής, αλλά ούτε και από τους πιο έγκριτους πολιτικούς αναλυτές.
Η απάντηση για την περιφρόνηση και το μίσος προς την λέξη «συγγνώμη» πρέπει να δοθεί από το τμήμα εκείνο του Εκλογικού μας Σώματος, που σε ένα ποσοστό του εξαπατήθηκε για την ποιότητα των ανθρώπων που τους έστειλε στη Βουλή και στο Μαξίμου και σ’ ένα ακόμη ποσοστό που γνώριζε ποια αγκαθωτά μπουμπούκια εγκατέστησε, δια χειρός Αλέξη Τσίπρα, στην ανθοδέσμη των κυβερνητικών πόστων.
Επομένως, μιλάμε για ευθύνη τμήματος του συνταγματικά κυρίαρχου λαού. Αυτό ακριβώς το τμήμα καλείται τώρα, εκ των πραγμάτων, καταψηφίζοντας τους «σωτήρες» των «αγανακτισμένων» να τους στείλει στα αρχικά γραφικά τσαντήρια του 3,2%, εάν πραγματικά αυτό το τμήμα του λαού έχει διάθεση να καυτηριάσει με πυρακτωμένο σίδερο τις κεφαλές της ψευδοαριστερο-ακροδεξιάς Λερναίας Ύδρας.
Ο γράφων δεν αστειεύεται με αυτή τη φρασεολογία. Απλώς, προειδοποιεί ότι ο ΣΥΡΙΖΑ, καταλαμβάνοντας και πάλι τα έδρανα και τα πολιτικο-οικονομικά προνόμια της αξιωματικής αντιπολίτευσης, έχει ήδη στρατολογήσει τις «χρυσές εφεδρείες» των μπαχαλάκηδων των Εξαρχείων, το «αντιεξουσιαστικό» ένοπλο παρακράτος (διότι όπλα είναι οι βόμβες μολότοφ, οι βαριοπούλες και άλλα παρόμοια), γιατί όχι και το 11 φορές καταδικασμένο για 14 πολιτικές δολοφονίες σε ισόβια Κουφοντίνα. Την ίδια μεταχείριση με τον Κουφοντίνα απολαύει με απόφαση του Σ.Κοντονή και ο Σάββας Ξηρός της 17 Νοέμβρη, που μόλις προχθές, μετήχθη από τον Κορυδαλλό στις… φυλακές Χαλκίδας!
Ο αμετανόητος Κουφοντίνας, εναρμονιζόμενος προς τη Συριζαϊκή περιφρόνηση της συγγνώμης κάνει τώρα ηγεμονικές διακοπές με απόφαση του Σ.Κοντονή στις αγροτικές φυλακές Βόλου, όπου ο χρόνος φυλάκισης λογίζεται ευνοϊκά στο διπλάσιο από τις άλλες φυλακές. Αυτό σημαίνει, ότι ο επίσης αμετανόητος σε αντιδημοκρατική συμπεριφορά υπουργός Δικαιοσύνης Στ. Κοντονής, προφανώς όχι τυχαία, εγκατέστησε σε αγροτικές φυλακές τον Κουφοντίνα. Για την… έγκαιρη αποφυλάκισή του, γιατί όχι και για την ένταξή του στις δυνάμεις της Συριζαϊκής «Αλλαγής»;
Το τμήμα αυτό λοιπόν του Εκλογικού μας Σώματος, που ή από άγνοια και επιπολαιότητα, είτε από λανθασμένες εκτιμήσεις απογείωσε τον ΣΥΡΙΖΑ μαζί με τον Παυλοπούλειο καλπονοθευτικό νόμο του bonus των 50 εδρών, από το 3,2% στο 35,81%, το 2015, αυτοί λοιπόν οι εξαπατημένοι ή αδικαιολόγητα φανατισμένοι ψηφοφόροι καλούνται να καταβαραθρώσουν στις επόμενες εκλογές τον ΣΥΡΙΖΑ, όπως επιπολαίως τον ανύψωσαν το 2015.
Βαρύτατη ωστόσο παραμένει και η ευθύνη τμήματος του πολιτικού γιατί όχι και του πανεπιστημιακού κόσμου για την ανάδειξη του Αλέξη Τσίπρα στο «παιδί θαύμα» που ήδη έχει καταβυθίσει πολιτικά, οικονομικά και ηθικά την Ελλάδα.
Ο Αλέκος Αλαβάνος και ο Φώτης Κουβέλης, έγκριτα ηγετικά στελέχη της Αριστεράς, θα γνωρίσουν το χειρότερο είδος αγνωμοσύνης εκ μέρους του Αλ. Τσίπρα. Ο Αλαβάνος θα αναγκαστεί στις 04.11.2016 να δηλώσει: «Μετάνιωσα που έχρισα τον Τσίπρα Πρόεδρο του ΣΥΝ. Αλλά και ο Χριστός είχε τον Ιούδα μαθητή του».
Από την πλευρά του, ο Κουβέλης ποικιλοτρόπως συνέδραμε στην αριβίστικη πορεία του τον Τσίπρα. Όμως, στις εκλογές την 10.02.2008 για την Προεδρία του ΣΥΝ, παρά την ευδόκιμη πολιτική του διαδρομή, που κορυφώθηκε με τον νόμο «περί άρσεως των συνεπειών του εμφυλίου πολέμου» που τον συνέταξε ως Υπουργός Δικαιοσύνης της κυβέρνησης Τζαννετάκη, ο Κουβέλης λοιπόν ως συνυποψήφιος του Τσίπρα, για το αξίωμα αυτό, έλαβε το 28,7% των ψήφων έναντι του 70,41% του ευεργετηθέντος από αυτόν Τσίπρα!
Όμως, σε αντίθεση με τον Αλ. Αλαβάνο ο οποίος απεκήρυξε τον αγνώμονα και ανερυθρίαστο Αλ. Τσίπρα, ο Φ. Κουβέλης διάλεξε τον δρόμο της μειωτικής υποταγής του, όχι μόνον στον αχάριστο σημερινό πρωθυπουργό, αλλά και στον κορυφαίο ανεκδιήγητο χαμαιλέοντα Παν. Καμμένο…
Φωτεινές εξαιρέσεις δημόσιας αποκήρυξης του Τσίπρα είναι οι Μανώλης Γλέζος και Μίκης Θεοδωράκης. Ο πρώτος τα βρόντηξε από την ιδιότητα του Ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, ζητώντας συγγνώμη από τον ελληνικό λαό για τη λανθασμένη επιλογή του της συστράτευσης με την ολιγαρχική ψευδοαριστερά του ΣΥΡΙΖΑ. Ο δεύτερος κυριολεκτικά προκάλεσε δημοσκοπικό τσουνάμι στον ΣΥΡΙΖΑ με τον παλλαϊκό, πανελλήνιο ξεσηκωμό εναντίον της προδοτικής-μειοδοτικής συμφωνίας των Πρεσπών.
Όμως, το πιο ασυγχώρητο στίγμα μειωτικής υποταγής στον αμετανόητο και θανάσιμο εχθρό της δημοκρατικής συγγνώμης, τον Αλ. Τσίπρα, το αποτελούν ακόμη και σήμερα όλοι οι υπουργοί του με ακαδημαϊκή ιδιότητα. Από τον πιο ανελέητο εχθρό των μισθωτών και συνταξιούχων Γ. Κατρούγκαλο, μέχρι τον Γ. Σταθάκη, τον επικεφαλής δημοσκοπήσεων μαϊμού Χρ. Βερναρδάκη, τον εντόνως αμφιλεγόμενο υπουργό Παιδείας κ. Γαβρόγλου, τον μοιραίο υπουργό της μειοδοτικής συμφωνίας των Πρεσπών Ν. Κοτζιά, την Θεανώ Φωτίου και τον Ευκλείδη Τσακαλώτο.
Κανείς μα κανείς από όλους αυτούς τους πανεπιστημιακούς δεν ετόλμησε ούτε διανοήθηκε να έλθει σε ευθεία αντιπαράθεση και σύγκρουση με το βαπτισμένο από όλους τους «παιδί θαύμα». Πρώτον, διότι τον φοβούνται. Δεύτερον διότι στηρίζουν την πολιτική τους καριέρα και τα εξ αυτής οικονομικά προνόμια, στο «παιδί θαύμα». Και τρίτον, διότι δεν θέλουν μετά από μια συγγνώμη και μια παραίτησή τους να κολυμπήσουν στα ανεξερεύνητα βαθειά νερά των επόμενων ολέθριων γι’ αυτούς εκλογών…