Τώρα που οι πολιτικοί μας ξεκινούν τις καλοκαιρινές διακοπές τους, τις οποίες ασφαλώς θα θελήσουν να συνδυάσουν με την προεκλογική αναθέρμανση της σχέσης με τους ψηφοφόρους τους, καλό είναι να μην ξεχνούν ότι η κρίση έχει αφήσει πίσω της βαθιές πληγές.
Και θα πρέπει να σκέφτονται ότι οι πολίτες θέλουν απαντήσεις για τα προβλήματά τους και όχι διαπιστώσεις για τη χρεοκοπία τους… Βέβαια οι πολιτικοί κάνουν πολιτική… Καλώς λοιπόν ο υπεύθυνος Οικονομικών της ΝΔ κ. Χρήστος Σταϊκούρας μάς θυμίζει κάθε μήνα ότι τα χρέη των πολιτών μόνο προς την Εφορία αυξάνονται και έχουν ξεπεράσει τα 101 δισ. ευρώ και ότι είναι μεγαλύτερα κατά 38% από το τέλος του 2014 για να κατακεραυνώσει τον ΣΥΡΙΖΑ.
Και ακόμη, ότι μέχρι τώρα έχουν επιβληθεί αναγκαστικά μέτρα είσπραξης –δεσμεύσεις λογαριασμών, κατασχέσεις καταθέσεων, πλειστηριασμοί ακινήτων –σε 1.128.203 άτομα.
Το ερώτημα όμως που δεν προσεγγίζει κανένας πολιτικός είναι πώς άραγε θα συμπεριφερθούν μπροστά στην κάλπη 1.128.203 χρεοκοπημένοι πολίτες οι οποίοι ασφαλώς γνωρίζουν πολύ καλά πότε και πώς βρέθηκαν σε αυτή τη θέση.
Είναι γεγονός ότι η πολιτική της υπερφορολόγησης έχει ξεπεράσει τα όρια της λογικής, αλλά και της αντοχής των πολιτών, κι αυτό το αντιλαμβάνονται όλοι.
Επίσης είναι γεγονός ότι τα δύο τελευταία χρόνια η κατάσταση άλλαξε μόνο για τους ανέργους που βρήκαν έστω και «μισή δουλειά» και τα νοικοκυριά που κατάφεραν να αυξήσουν έστω και λίγο τα εισοδήματά τους.
Ομως όπως δείχνουν οι στατιστικές, ο αριθμός αυτών των πολιτών που κατάφεραν να ξεκολλήσουν από την κινούμενη άμμο της κρίσης, της ύφεσης και της ανεργίας είναι μικρός –δεν ξεπερνά τις 200.000 –και θα χρειαστούν πολλά ακόμη χρόνια για να ξαναδούμε την ανεργία στο 7% ή 8%, δηλαδή στα προ κρίσης επίπεδα.
Ετσι λοιπόν όσοι αναρωτιούνται γιατί αυξάνονται τα χρέη των πολιτών στην Εφορία και βρίσκουν σε αυτούς τους αριθμούς πεδίο σκληρής αντιπολίτευσης, μάλλον ματαιοπονούν.
Ολοι γνωρίζουν τις απαντήσεις, και το κυριότερο είναι ότι όλοι οι πολίτες και τα νοικοκυριά που βρίσκονται σε αυτή τη θέση αυτό που ψάχνουν είναι εργασία.
Για το πώς θα βρουν δουλειά οι άνεργοι θα πρέπει να δώσουν πειστικές απαντήσεις με τα προεκλογικά προγράμματά τους ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ αν στις προσεχείς κάλπες θελήσουν να διεκδικήσουν και την ψήφο των 1.128.203 χρεοκοπημένων συμπολιτών μας…

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ