Μάζευε κi ας είν’ και ρώγες

Εμαθαν στις Σέρρες, και συγκεκριμένα στη Δημοσιονομική Υπηρεσία Εποπτείας και Ελέγχου του νομού, ότι στο Γενικό Λογιστήριο στην Αθήνα κάνουν αιματηρές οικονομίες για να προκύψειυπερπλεόνασμα και να «μοιράσει» φοροελαφρύνσεις 700 εκατ. ευρώ ο Ευκλείδης Τσακαλώτος και είπαν να βάλουν ένα χεράκι. Ü Για τον σκοπό αυτόν αποδέσμευσαν το αστρονομικό… ποσό των 0,94 ευρώ! Μάλιστα, η αποδέσμευση έγινε με δύο ανακλητικές αποφάσεις (η καθεμία αφορούσε δαπάνη 0,47 ευρώ που δεν πραγματοποιήθηκε), για τη σύνταξη, υπογραφήκαι αποστολή των οποίων απασχολήθηκαν υπάλληλοι τόσο στη ΔΥΕΕ Σερρών όσο και στην αντίστοιχη Δημοσιονομική Υπηρεσία του Νομού Θεσσαλονίκης. Αθάνατο ελληνικό Δημόσιο…

Τι κάνει η ΤτΕ;

Ενα από τα τελευταία προαπαιτούμενα για την ολοκλήρωση του τρίτου μνημονίου είναι και παραμένει η εξυγίανση των συνεταιριστικών τραπεζών. Και αυτό είναι ευθύνη της Τράπεζας της Ελλάδος. Ü Οπως πολύ καλά γνωρίζουν οι υπηρεσίες που εποπτεύει η διοίκηση της κεντρικής τράπεζας –ο Γιάννης Στουρνάρας (σκίτσο) και ο υποδιοικητής Θοδωρής Μητράτος -, υπάρχουν δεκάδες σοβαρές καταγγελίες για απώλειες (αν όχι διασπάθιση) χρημάτων χιλιάδων καταθετών της Τράπεζας Χανίων. Ü Πολλές από τις καταγγελίες έχουν οδηγηθεί στη Δικαιοσύνη, ενώ όσο δεν αντιμετωπίζεται το πρόβλημα στα Χανιά αναπτύσσεται η «βιομηχανία αγωγών» από δικηγορικά γραφεία, και καθώς τα έξοδα είναι πολλά μεγαλώνει η κοινωνική ένταση. Ας το δει η κεντρική τράπεζα.

Τέχνη και οικονομία

Πάνω από 160 έργα (πίνακες και γλυπτά) αποφοίτων παλαιότερων και νεότερων ετών, τα οποία ανήκουν στη συλλογή των περίπου 3.000 έργων της Πινακοθήκης της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών, θα κοσμούν τους ορόφους του υπουργείου Οικονομίας μέχρι και το 2020. Ü Η ανοιχτή αυτή έκθεση στο κτίριο του υπουργείου στο Σύνταγμα γίνεται στο πλαίσιο του εορτασμού των 30 χρόνων Πολιτικής Συνοχής της Ευρωπαϊκής Ενωσης και συγχρηματοδοτείται από την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ενωση στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ. Ü Η πρωτοβουλία ανήκει στον υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης Γιάννη Δραγασάκη και στον πρύτανη της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών Πάνο Χαραλάμπους.

Διάκριση

H ελληνική εταιρεία πληροφορικής Data Communication ανακηρύχθηκε από τον οργανισμό Great Place to Work ως μία από τις 50 εταιρείες με το καλύτερο εργασιακό περιβάλλον στην Ευρώπη, στην κατηγορία «50 Best Small & Μedium Workplaces in Europe». Ü Στην ευρωπαϊκή έρευνα του Great Place to Work, συμμετείχαν 1,6 εκατ. εργαζόμενοι από 2.800 εθνικές και πολυεθνικές επιχειρήσεις σε 19 ευρωπαϊκές χώρες, ανάμεσα στις οποίες διακρίθηκαν οι 125. Είναι η 8η διάκριση της εταιρείας συνολικά στον θεσμό «Best WorkPlaces» Ελλάδας και Ευρώπης σε ισάριθμες συμμετοχές της από το 2010.

Πολιτισμός

Τα ξενοδοχεία και τα καταστήματα εστίασης και αναψυχής πρέπει να διαθέτουν κατάλογους στο σύστημα γραφής και ανάγνωσης τυφλών Βraille. Αυτό προβλέπουν ο νόμος και οι σχετικές υπουργικές αποφάσεις, που ορίζουν μάλιστα και ποινές για όσους δεν έχουν τιμοκατάλογο για τυφλούς. Ü Ομως, όπως πολύ σωστά επισημαίνει ο εκπρόσωπος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εστιατόρων κ. Βασίλης Βασιλάκης, «η ύπαρξη τιμοκαταλόγου Braille δεν είναι θέμα προστίμου, αλλά είναι στοιχείο ευαισθησίας και πολιτισμού και όλοι πρέπει να το σεβαστούν».
Προσυπογράφουμε…

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ