από metereologos.gr
Δευτέρα 16 Ιουλίου 2018
 
 

Τους τρομάζουν τα νούμερα!

εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

 

Εάν η συκοφαντία και οι ύβρεις είναι εν πολλοίς η επίσημη κυβερνητική έκφραση της εκτροπής, από τους κανόνες του δημοκρατικού διαλόγου και της πολιτισμένης πολιτικής αντιπαράθεσης, η αυστηρή και αδυσώπητη γλώσσα των δημοσκοπήσεων αλλά και της οικονομικής εξαθλίωσης είναι για τους υβριστές και συκοφάντες κάτι χειρότερο από τις εφιαλτικές αποδοκιμασίες χιλιάδων εξαπατημένων πρώην ψηφοφόρων του ψευδο-αριστερο-ακροδεξιού κυβερνώντος μορφώματος.

Εντελώς δειγματοληπτικά αναφερόμαστε στα ακόλουθα νούμερα, που τεκμηριώνουν την πρόσκρουση του κυβερνητικού «Τιτανικού» στα παγόβουνα της λαϊκής αποδοκιμασίας:

• Στις 30.6.2017 ο κύριος δανειστής του ελληνικού δημοσίου και επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Ταμείου Σταθεροποίησης Κλάους Ρέγκλινγκ, σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό Σκάϊ, δηλώνει ότι η ζημιά, που προκλήθηκε από τη μεταστροφή στην οικονομική πολιτική, από τις αρχές του 2015, «φτάνει, αν δεν ξεπερνά, ένα ολόκληρο ΑΕΠ (Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν)». Ο ίδιος θα διευκρινίσει, αφήνοντας κυριολεκτικά άφωνο το κυβερνητικό οικονομικό επιτελείο: «Μπορεί (αυτή η ζημιά) να είναι κάτι λιγότερο ή περισσότερο, αλλά τα 100 δις ευρώ είναι ένας στρογγυλός αριθμός και πιθανότητα σωστός…». Μόνον αυτές οι δηλώσεις του Ρέγκλινγκ αρκούν για την απομυθοποίηση του μόνιμου και για τα προνήπια παραμυθιού του Αλέξη Τσίπρα για «καθαρή έξοδο από τα μνημόνια…».

• Τα δημοσκοπικά στοιχεία της τελευταίας διετίας πιστοποιούν τη σταθερή διαφορά της ψήφου ανάμεσα σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, κατακυρώνοντας διαφορά υπέρ της αξιωματικής αντιπολίτευσης που φθάνει το 15%. Χωρίς βέβαια ν’ αποκλείει κανείς το νομοτελειακώς βέβαιο νέο άνοιγμα της ψαλίδας υπέρ της ΝΔ.

• Η μόνη παραφωνούσα «διαφωνία» των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, με τα νούμερα όλων των νομίμως λειτουργούντων δημοσκοπικών ομίλων, είναι η πασίγνωστη πλέον δημοσκοπική φιλοσυριζαϊκή «μαϊμού» Common View, που καθοδηγείται από τον κυβερνητικό «Μπέρια» και στέλεχος του προπαγανδιστικού μηχανισμού του άξονα Μαξίμου-Κουμουνδούρου, υπουργό Επικράτειας Χριστόφορο Βερναρδάκη που συνεργάζεται με τον Στέργιο Τσιαφούλη. Κατά τη δική του ομολογία, συνεργάζεται με όμιλο φοιτητών του Α.Π. Θεσσαλονίκης στις καταγέλαστες δημοσκοπικές αλχημείες, οι οποίες υποβιβάζουν (ένας θεός ξέρει πώς) το 14%-15% υπέρ της ΝΔ σε 3% και 4% και σε περιπτώσεις ακραίων αυθαίρετων «δημοσκοπικών» ακροβατισμών, κατακυρώνουν 3% έως 5% υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ.
Το μόνο θετικό στοιχείο στον όμιλο της δημοσκοπικής «μαϊμούς» Common View, είναι ότι ο συνεργαζόμενος με αυτήν Χρ. Βερναρδάκης δεν διαψεύδει αυτή τη συνεργασία. Αλλά και το εξόχως αρνητικό της παραδοχής του αυτής είναι ότι ο κ. Βερναρδάκης πορεύεται πάντοτε με τη σιγουριά των περιλάλητων «ηθικών πλεονεκτημάτων» της «Αριστεράς», τα οποία επί των ημερών του κυβερνώντος ΣΥΡΙΖΑ έχουν αντιστραφεί σε… ανήθικα μειονεκτήματα!

• Το τελευταίο δειγματοληπτικό στοιχείο από τη δημοσκοπική εκτίναξη της λαϊκής οργής, κατά των κυβερνητικών αυθαιρεσιών, είναι η γενικευόμενη απομόνωση του κομματικού-κυβερνητικού μηχανισμού από τη λαϊκή εκλογική βάση. Όχι μόνον σε ό,τι αφορά την πορεία της οικονομίας, αλλά και στο θέμα της ερήμην του ελληνικού λαού και της Αντιπολίτευσης συνομολόγησης της μειοδοτικής (εις βάρος της Ελλάδας) συμφωνίας Τσίπρα-Κοτζιά-Ζάεφ για την εκχώρηση στα Σκόπια των ελληνικών κεκτημένων της γλώσσας και εθνότητας.

Δυστυχώς, ούτε ο νυν υπουργός Παιδείας Κ. Γαβρόγλου, ούτε και ο προκάτοχός του Ν. Φίλης φιλοτιμούνται να αποκηρύξουν τη μειοδοτική «συμφωνία» των Πρεσπών, που εάν τελικά επικρατήσει, θα τινάξει στον αέρα με τσουβάλια από Τ.Ν.Τ. την πατριωτική μας αξιοπρέπεια. Δεν θα ανατρέξω ούτε στον Κων. Παπαρρηγόπουλο και αμέτρητους σύγχρονους και νέους έλληνες ιστοριογράφους, που αποκηρύσσουν παμψηφεί κάθε απόπειρα αλλοτρίωσης της πατριωτικής μας οντότητας, που ακόμη και οι πιο ανεγνωρισμένοι αριστεροί διεθνιστές την σέβονταν.

Αρκεί μόνον η αναφορά μας στον πατέρα της Ελληνικής Ιστορίας, τον Ηρόδοτο, που θεμελιώνει την πατριωτική υπόσταση ενός λαού και μιας χώρας γράφοντας: «Το ελληνικόν εάν ομαιμόν τε και ομόγλωσσον και θεών ιδρύματα κοινά και θυσίαι ήθεά τε ομότροπα» (Ηρόδοτος, Ουρανία, 144). Ο Άγγελος Βλάχος μας παραδίδει την ακόλουθη απόδοση σε αυτή την επιγραμματική φράση: «Υπάρχει και το ελληνικό έθνος, από το ίδιο αίμα και με την ίδια γλώσσα με εμάς, με το οποίο έχουμε κοινά ιερά των θεών και κοινές θυσίες και ήθη κοινά (Εκδόσεις Γαλαξίας 1971).
Το όμαιμον, το ομόγλωσσον, το ομότροπον και το ομόθρησκον επαναλαμβάνω, για τους σνομπ εθνομηδενιστές, ότι το σεβάστηκαν σχεδόν όλοι οι ηγέτες των κομμουνιστικών «λαϊκών δημοκρατιών», εξισώνοντας στη Βαλκανική το national με το narodno, δηλαδή το λαϊκό με το εθνικό. Και ειδικότερα οι Σέρβοι και οι Βούλγαροι, οι Βόσνιοι, οι Ρώσοι. Λευκορώσοι και Ουκρανοί ουδέποτε διανοήθηκαν να καταργήσουν το Κυριλλικό αλφάβητο που το διέδωσαν οι Έλληνες Κύριλλος και Μεθόδιος.

Εάν αυτές οι αλήθειες ενοχλούν τους κ. Γαβρόγλου και Φίλη αντιθέτως εμπνέουν το 70%-80% και πλέον όλων των Ελλήνων που σε όλες τις δημοσκοπήσεις τάσσονται κατά της εκχώρησης της μακεδονικής γλώσσας και εθνότητας στους σκοπίμως εμφυτευμένους ανθελληνικούς θύλακες των Σκοπίων.

Ειδικότερα ο κ. Φίλης πριν λίγα 24ωρα απεκάλεσε «ομάδες τραμπούκων και παρακρατικούς θύλακες» το 74% των Ελλήνων που δημόσια αποδοκιμάζουν κάθε απόπειρα εθνικής-πατριωτικής μειοδοσίας. Παραφράζοντας λοιπόν τον πατριωτισμό σε τραμπουκισμό και παρακράτος, ο πρώην υπουργός Παιδείας που αποπειράθηκε ν’ ακρωτηριάσει την ιστορία μας, καταργώντας στη διδακτέα ύλη κάποιες εκατονταετίες πολιτισμικής εξάπλωσης του ελληνισμού, με τον τρόπο λοιπόν αυτό προδιαγράφει τη θυελλώδη λαϊκή ετυμηγορία υπέρ της πατριωτικής μας αξιοπρέπειας στις προσεχείς βουλευτικές εκλογές.

Φίλτατε Νίκο, «φοβού τους υβριζομένους και Πάρθια βέλη των εθνομηδενιστών δεχομένους…».


Γνώμες περισσότερες ειδήσεις

εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

 
 
σχόλια (14)
 
 
απομένουν 700 χαρακτήρες
Τα πεδία που είναι σημειωμένα με * είναι υποχρεωτικά
 
Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ΒΗΜΑ δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια και όσα είναι γραμμένα με κεφαλαία γράμματα. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.
   
  Ασφαλώς και. | 12/07/2018 13:32
  Το πρόβλημα είναι ΠΟΙΟΥΣ τρομάζουν τα νούμερα.
  Michail Leon
  απάντηση715
   
   
  Δημοσκόπηση και πράσινα άλογα | 12/07/2018 12:46
  Αγαπητέ, επικαλείστε τις δημοσκοπήσεις για να καταδείξετε την απόσταση της κυβέρνησης από τη λαϊκή βούληση. Είναι όμως οι δημοσκοπήσεις ασφαλής τρόπος να καταδειχθεί η λαϊκή βούληση; Να σας θυμίσω ότι το 2015 οι δημοσκόποι σας έδιναν άνετη εκλογική νίκη στη ΝΔ και επικράτηση του ναι στο δημοψήφισμα και μάλιστα με μεγάλη διαφορά. Την ώρα της κάλπης όμως διαψεύσθηκαν παταγωδώς. Τι μας λέει τώρα ότι αυτές οι δημοσκοπήσεις αντιπροσωπεύουν κάτι εκτός από τα όνειρα για εξουσία της ΝΔ και των παρατρεχάμενων μέσων; Τίποτε. Το αντίθετο μάλιστα. Οι εταιρείες δημοσκοπήσεων έχουν επανειλημμένα δημοσιεύσει δημοσκοπήσεις σκοπιμότητας που διαψεύσθηκαν στις εκλογές και δεν έχουν πλέων καμία αξιοπιστία.
  Μάρκος
  απάντηση1343
   
   
  Ένα μικρό καλοκαιρινό Πάρθιο Βέλος: | 11/07/2018 14:47
  Κύριε Μακρή, όσοι σας επιτίθενται για τις απόψεις που έχετε για το μακεδονικό, (ένας από αυτούς είναι και η ταπεινότητα μου), δεν είναι ντε και καλά «εθνομηδενιστές», όπως ισχυρίζεστε. Υποψιάζομαι δε πως συμβαίνει το ακριβώς αντίθετο... Γιατί αν το Αληθές είναι το Ελληνικόν, όπως ισχυρίζεται ο ποιητής, τότε έχουμε και λέμε: Α: Στο πλαίσιο της συμμαχίας στην οποία είναι ενταγμένη η Ελλάδα, έχει ήδη παρθεί προ καιρού η απόφαση τα Δυτικά Βαλκάνια, συμπεριλαμβανομένων των Σκοπίων, να ενταχθούν σταδιακά σε Ε.Ε. και ΝΑΤΟ. Η ένταξη των χωρών των δυτικών Βαλκανίων στην Ε.Ε. και το ΝΑΤΟ, σε τελική ανάλυση, συμφέρει και τη χώρα μας. Οι λογικές και εύλογες αντιρρήσεις της Ελλάδας όσον αφορά την ονομασία του κράτους των γειτόνων μας, θεωρούνται απλώς νεοελληνικές υστερίες που μπαίνουν ως τροχοπέδη στα (θεμιτά άλλωστε) σχέδια των συμμάχων μας για ένταξη των γειτόνων μας σε Ε.Ε και ΝΑΤΟ. Όσοι λοιπόν από εμάς συμφωνούμε να διευκολυνθεί η εξέλιξη αυτή, σε τελική ανάλυση μεριμνούμε για τα συμφέροντα της χώρας μας, άρα ίσως οι αληθινοί πατριώτες de facto να είμαστε εμείς που σας επιτιθέμεθα. Β: (Αν και πάλι ισχύει ότι Ελληνικόν είναι το Αληθές), τότε οφείλουμε να αναγνωρίσουμε πως δεν μπορεί η Ελλάδα να επιβάλλει σε διπλανό κράτος το ακριβές όνομά του, καθώς και τον ακριβή και erga omnes τρόπο με τον οποίο θα αυτοπροσδιορίζονται οι κάτοικοι του κράτους αυτού, πόσο μάλλον όταν επιτρέψαμε και ανεχθήκαμε ως σήμερα (γιατί δεν γινόταν και αλλιώς) να έχει διεθνώς κατοχυρωθεί το όνομα «Μακεδονία», «Μακεδόνας», και γλώσσα «Μακεδονική»... Αυτά εν ολίγοις, και εύχομαι να ευχαριστηθείτε το ελληνικό καλοκαίρι κάνοντας υπομονή ώσπου να έρθουν οι εκλογές και να μπορέσουμε όλοι μαζί ήρεμα (και χωρίς Πάρθια βέλη) να απαλλαγούμε από τους αριστεροδέξιους ψεύτες τους οποίους μόνοι μας βάλαμε στο σβέρκο μας. Αλλά έχει σημασία να τους ξεφορτωθούμε για τους σωστούς λόγους, και όχι για τους λάθος λόγους...
  πειραχτήρι:)
  απάντηση2216
   
   
  Ο ΣΥΡΙΖΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΝΕΙ ΤΟ ΗΜΙΤΕΛΕΣ ΕΡΓΟ ΤΟΥ ΚΚΕ, ΤΟ 1949 | 11/07/2018 12:23
  Η πολιτική σύνθεση του Ελληνικού λαού, όπως άλλωστε και κάθε άλλου Ευρωπαϊκού λαού κατά μήκος της Ιστορίας, ακολουθεί την κλασική ανάλυση Pareto. 80% πατριώτες, 20% αρνησιπάτριδες. Οι αρνησιπάτριδες διακρίνονται σε δύο κατηγορίες, τους κομμουνιστές και τους φιλελεύθερους. Οι κομμουνιστές μισούν την πατρίδα, διότι αγαπούν το κόμμα. Οι φιλελεύθεροι την μισούν, διότι αγαπούν την αγορά. Για τους κομμουνιστές η πατρίδα είναι η απόλυτη ιστορική διάψευση της ιδεολογίας τους: Όποτε η εθνική συνείδηση συγκρούστηκε με την ταξική, η ταξική ηττήθηκε κατά κράτος. Για τους φιλελεύθερους, είναι εμπόδιο στο δόγμα τους: Business as usual. Ο λαός όμως είναι ιστορικά παρών, γι' αυτό η πατρίδα πάλι θα νικήσει!
  ΙΩΝ ΦΙΛΙΠΠΟΥ
  απάντηση2911
   
   
  Πολιτικός Επιθανάτιος ρόγχος | 11/07/2018 11:59
  Της εθνομηδενιστικής αντιχριστιανικής «αριστεράς» που κατέστρεψε την Πατρίδα μας από τον εμφύλιο μέχρι σήμερα. Η πολιτική ταφόπλακα θα πέσει πάνω στα πολιτικά πτώματα τους με σιγουριά στις επόμενες εκλογές με ή χωρίς τη ψήφο των Ελλήνων του εξωτερικού.
  Νίκος
  απάντηση2910
   
   
  Σύντροφοι, δυστυχώς τελικά νικήσατε.. | 11/07/2018 10:58
  ...κι έτσι το σχέδιο Τίτο - Ζαχαριάδη για Μακεδονική γλώσσα και Εθνικότητα, πήρε σάρκα και οστά με καθυστέρηση 70 ετών.
  hector
  απάντηση336
   
   
  Να παραιτηθεί | 11/07/2018 09:21
  Αυτός ο κύριος που επονομάζεται "Βερναρδάκης" και κάνει κουμάντο στη διαστροφή και παραπλάνηση της κοινής γνώμης πρέπει να παραιτηθεί πάραυτα και από τα καθήκοντα του διδάσκοντος και από το παρ' αξίαν αξίωμα του υπουργού.
  Κατερίνα Δημητριάδου, Βόλος
  απάντηση332
   
   
  Απομυθοποίηση | 11/07/2018 09:10
  Σε χαίρομαι Πέτρε, διότι απομυθοποιείς "το παραμύθι για προνήπια" σε ότι αφορά τα κατά συρροήν Τσιπραϊκά ψεύδη περί εξόδου από τα Μνημόνια.
  Π.Δ. Παλιός φίλος
  απάντηση316
   
   
  Τα νούμερα.... | 11/07/2018 09:03
  Τα νούμερα που υπάρχουν δεν τρομάζουν τους γκεμπελίσκους που μας κυβερνούν. Απλά τα παρουσιάζουν όπως τους συμφέρει. Να υπενθυμίσω ότι η προηγούμενη κυβέρνηση Σαμαρά - Βενιζέλου διαπραγματευόταν την πώληση του ΟΣΕ έναντι 350 εκατομμυρίων, ενώ η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ πούλησε τον ΟΣΕ για μόλις 35 εκατομμυρία. Και αυτό μας το παρουσίασαν ως τεράστια επιτυχία. Πιστεύετε όμως ότι αν προηγείτο ο ΣΥΡΙΖΑ στις δημοσκοπήσεις ή έστω αν υπολειπόταν μια ή δύο μονάδες, δεν θα έκανε εκλογές ο τυχοδιώκτης; απλά πιστεύει ότι οι Έλληνες εξακολουθούν να είναι ''λωτοφάγοι''
  jmav
  απάντηση344
   
   
  Ξεπούλημα μιας κληρονομιάς | 11/07/2018 09:02
  Αχ, πολυτάλαντε και συμπαθέστατε κύριε Μακρή μου. Από ποιούς ζητάτε να συγκινηθούν για επιγραμματικές φράσεις του Ηροδότου, του Θουκιδίδου και χιλιάδων μεταγενέστερων ιστορικών και φιλοσόφων που θεμελίωσαν με μεγαλύτερο εύρος γνώσεων και ευαισθησιών μεγάλους πολιτισμούς όπως ο ημέτερος, ο Ρωμαϊκός ο Ασσυροβαβυλωνιακός και βάλε... ΄Οπως όμως εύστοχα καταγγέλετε υπεύθυνοι για το ξεπούλημα της πολιτιστικής κληρονομιάς είναι οι σημερινοί επί της παιδείας υπουργοί...
  Φωκίων Αργυτόλης, Φιλόλογος
  απάντηση246
   
   
  Αλλοίμονο στην ΝΔ (και στον κ. Μητσοτάκη προσωπικά)... | 11/07/2018 08:40
  αν το ακροδεξιό κομμάτι του εκλογικού σώματος που ακόμη παραμένει ακόμη πιστό σε αυτήν, διαβάσει αυτό το επαίσχυντο αυτό άρθρο, ενστερνιστεί την προπαγάνδα που απορρέει από αυτο και αρχίσει να σκέφτεται τι πρέπει να ψηφίσει στις επόμενες εκλογές? Η απόφαση του σίγουρα θα είναι μια και μοναδική! Θα προτιμήσει το πρωτότυπο (Original) και όχι την Μίμηση (Kopie) με αποτέλεσμα: Η ΧΑ να καταστεί το 2. κόμμα του κοινοβουλίου με πρώτο τον Σύριζα. Οι δε Άδωνις και Μάκης θα πρέπει να πανηγυρίζουν!
  Doros
  απάντηση837
   
   
  Βολές εξ αριστερών, σε ψευδοαριστερούς | 11/07/2018 08:37
  Τους μπαίνεις και μάλιστα με εύστοχες και κεραυνοβόλες βολές, από Αριστερά, αγαπητέ αρθρογράφε, όταν με αξιέπαινα επιχειρήματα αποδεικνυεις, ότι τα ίδια τα πρώην κομμουνιστικά καθεστώτα οι περισσότερες ηγεσίες, παράλληλα με τα διεθνιστικά τους καθήκοντα, ανέπτυσαν την εθνική-πατριωτική συνείδηση. Με άλλα λόγια: ΄Αλλες οι καταβολές των 20.000.000 νεκρών του αντιφασιστικού αγώνα στην ΕΣΣΔ και άλλα τα μάτια της Φιλοσκοπιανής Τσιπραϊκής κουκουβάγιας.
  Θεόδωρος Δημητρακόπουλος, Καλλιθεά Αττικής
  απάντηση263
   
   
  Μπράβο στην ΄Αννα | 11/07/2018 08:28
  Μπράβο στην ΄Αννα Βίση που στόλισε δεόντως τον Σκοπιανό ξενύχτι που διασκέδαζε προχθές στο κέντρο της Χαλκιδικής όπου τραγουδά η εκλεκτή και εθνικώς αδιαπραγμάτευτη αδελφή Κύπρια καλλιτέχνης. ΄Οταν της απάντησε ο Σκοπιανός ότι είναι..."Μακεδόνας" του απάντησε, ή μάλλον τον έσφαξε με το βαμβάκι. Τα υπόλοιπα στο διαδίκτυο.
  Αρτέμης Β.
  απάντηση223
   
   
  Ντροπή σε κάποιους διδάσκοντες στα ΑΕΙ | 11/07/2018 08:20
  Συγχαρητήρια για τα ατράνταχτα επιχειρήματά σου με την αυστηρή γλώσσα των αριθμών και όχι των Βερναρδάκειων δημοσκοπικών μετρήσεων "Μαϊμού". Απορώ, πως αυτός ο κύριος βρίσκει το θράσος να χαριεντίζεται και να παίζει το "μπίζ", όταν η πατρίδα μας έχει κυριολεκτικά γονατίσει από τη σημερινή κυβερνητική αναλγησία. Ντροπή σ΄αυτόν αλλά και σε όσους πανεπιστημοιακούς κατάντησαν οργανέτα του καταληψία και καταστροφέα των σχολικών κτιρίων.
  Μαρία Βουλούμπαση, Πειραάς
  απάντηση313