Εάν η συκοφαντία και οι ύβρεις είναι εν πολλοίς η επίσημη κυβερνητική έκφραση της εκτροπής, από τους κανόνες του δημοκρατικού διαλόγου και της πολιτισμένης πολιτικής αντιπαράθεσης, η αυστηρή και αδυσώπητη γλώσσα των δημοσκοπήσεων αλλά και της οικονομικής εξαθλίωσης είναι για τους υβριστές και συκοφάντες κάτι χειρότερο από τις εφιαλτικές αποδοκιμασίες χιλιάδων εξαπατημένων πρώην ψηφοφόρων του ψευδο-αριστερο-ακροδεξιού κυβερνώντος μορφώματος.

Εντελώς δειγματοληπτικά αναφερόμαστε στα ακόλουθα νούμερα, που τεκμηριώνουν την πρόσκρουση του κυβερνητικού «Τιτανικού» στα παγόβουνα της λαϊκής αποδοκιμασίας:
• Στις 30.6.2017 ο κύριος δανειστής του ελληνικού δημοσίου και επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Ταμείου Σταθεροποίησης Κλάους Ρέγκλινγκ, σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό Σκάϊ, δηλώνει ότι η ζημιά, που προκλήθηκε από τη μεταστροφή στην οικονομική πολιτική, από τις αρχές του 2015, «φτάνει, αν δεν ξεπερνά, ένα ολόκληρο ΑΕΠ (Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν)». Ο ίδιος θα διευκρινίσει, αφήνοντας κυριολεκτικά άφωνο το κυβερνητικό οικονομικό επιτελείο: «Μπορεί (αυτή η ζημιά) να είναι κάτι λιγότερο ή περισσότερο, αλλά τα 100 δις ευρώ είναι ένας στρογγυλός αριθμός και πιθανότητα σωστός…». Μόνον αυτές οι δηλώσεις του Ρέγκλινγκ αρκούν για την απομυθοποίηση του μόνιμου και για τα προνήπια παραμυθιού του Αλέξη Τσίπρα για «καθαρή έξοδο από τα μνημόνια…».
• Τα δημοσκοπικά στοιχεία της τελευταίας διετίας πιστοποιούν τη σταθερή διαφορά της ψήφου ανάμεσα σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, κατακυρώνοντας διαφορά υπέρ της αξιωματικής αντιπολίτευσης που φθάνει το 15%. Χωρίς βέβαια ν’ αποκλείει κανείς το νομοτελειακώς βέβαιο νέο άνοιγμα της ψαλίδας υπέρ της ΝΔ.
• Η μόνη παραφωνούσα «διαφωνία» των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, με τα νούμερα όλων των νομίμως λειτουργούντων δημοσκοπικών ομίλων, είναι η πασίγνωστη πλέον δημοσκοπική φιλοσυριζαϊκή «μαϊμού» Common View, που καθοδηγείται από τον κυβερνητικό «Μπέρια» και στέλεχος του προπαγανδιστικού μηχανισμού του άξονα Μαξίμου-Κουμουνδούρου, υπουργό Επικράτειας Χριστόφορο Βερναρδάκη που συνεργάζεται με τον Στέργιο Τσιαφούλη. Κατά τη δική του ομολογία, συνεργάζεται με όμιλο φοιτητών του Α.Π. Θεσσαλονίκης στις καταγέλαστες δημοσκοπικές αλχημείες, οι οποίες υποβιβάζουν (ένας θεός ξέρει πώς) το 14%-15% υπέρ της ΝΔ σε 3% και 4% και σε περιπτώσεις ακραίων αυθαίρετων «δημοσκοπικών» ακροβατισμών, κατακυρώνουν 3% έως 5% υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ.

Το μόνο θετικό στοιχείο στον όμιλο της δημοσκοπικής «μαϊμούς» Common View, είναι ότι ο συνεργαζόμενος με αυτήν Χρ. Βερναρδάκης δεν διαψεύδει αυτή τη συνεργασία. Αλλά και το εξόχως αρνητικό της παραδοχής του αυτής είναι ότι ο κ. Βερναρδάκης πορεύεται πάντοτε με τη σιγουριά των περιλάλητων «ηθικών πλεονεκτημάτων» της «Αριστεράς», τα οποία επί των ημερών του κυβερνώντος ΣΥΡΙΖΑ έχουν αντιστραφεί σε… ανήθικα μειονεκτήματα!

• Το τελευταίο δειγματοληπτικό στοιχείο από τη δημοσκοπική εκτίναξη της λαϊκής οργής, κατά των κυβερνητικών αυθαιρεσιών, είναι η γενικευόμενη απομόνωση του κομματικού-κυβερνητικού μηχανισμού από τη λαϊκή εκλογική βάση. Όχι μόνον σε ό,τι αφορά την πορεία της οικονομίας, αλλά και στο θέμα της ερήμην του ελληνικού λαού και της Αντιπολίτευσης συνομολόγησης της μειοδοτικής (εις βάρος της Ελλάδας) συμφωνίας Τσίπρα-Κοτζιά-Ζάεφ για την εκχώρηση στα Σκόπια των ελληνικών κεκτημένων της γλώσσας και εθνότητας.
Δυστυχώς, ούτε ο νυν υπουργός Παιδείας Κ. Γαβρόγλου, ούτε και ο προκάτοχός του Ν. Φίλης φιλοτιμούνται να αποκηρύξουν τη μειοδοτική «συμφωνία» των Πρεσπών, που εάν τελικά επικρατήσει, θα τινάξει στον αέρα με τσουβάλια από Τ.Ν.Τ. την πατριωτική μας αξιοπρέπεια. Δεν θα ανατρέξω ούτε στον Κων. Παπαρρηγόπουλο και αμέτρητους σύγχρονους και νέους έλληνες ιστοριογράφους, που αποκηρύσσουν παμψηφεί κάθε απόπειρα αλλοτρίωσης της πατριωτικής μας οντότητας, που ακόμη και οι πιο ανεγνωρισμένοι αριστεροί διεθνιστές την σέβονταν.
Αρκεί μόνον η αναφορά μας στον πατέρα της Ελληνικής Ιστορίας, τον Ηρόδοτο, που θεμελιώνει την πατριωτική υπόσταση ενός λαού και μιας χώρας γράφοντας: «Το ελληνικόν εάν ομαιμόν τε και ομόγλωσσον και θεών ιδρύματα κοινά και θυσίαι ήθεά τε ομότροπα» (Ηρόδοτος, Ουρανία, 144). Ο Άγγελος Βλάχος μας παραδίδει την ακόλουθη απόδοση σε αυτή την επιγραμματική φράση: «Υπάρχει και το ελληνικό έθνος, από το ίδιο αίμα και με την ίδια γλώσσα με εμάς, με το οποίο έχουμε κοινά ιερά των θεών και κοινές θυσίες και ήθη κοινά (Εκδόσεις Γαλαξίας 1971).

Το όμαιμον, το ομόγλωσσον, το ομότροπον και το ομόθρησκον επαναλαμβάνω, για τους σνομπ εθνομηδενιστές, ότι το σεβάστηκαν σχεδόν όλοι οι ηγέτες των κομμουνιστικών «λαϊκών δημοκρατιών», εξισώνοντας στη Βαλκανική το national με το narodno, δηλαδή το λαϊκό με το εθνικό. Και ειδικότερα οι Σέρβοι και οι Βούλγαροι, οι Βόσνιοι, οι Ρώσοι. Λευκορώσοι και Ουκρανοί ουδέποτε διανοήθηκαν να καταργήσουν το Κυριλλικό αλφάβητο που το διέδωσαν οι Έλληνες Κύριλλος και Μεθόδιος.

Εάν αυτές οι αλήθειες ενοχλούν τους κ. Γαβρόγλου και Φίλη αντιθέτως εμπνέουν το 70%-80% και πλέον όλων των Ελλήνων που σε όλες τις δημοσκοπήσεις τάσσονται κατά της εκχώρησης της μακεδονικής γλώσσας και εθνότητας στους σκοπίμως εμφυτευμένους ανθελληνικούς θύλακες των Σκοπίων.
Ειδικότερα ο κ. Φίλης πριν λίγα 24ωρα απεκάλεσε «ομάδες τραμπούκων και παρακρατικούς θύλακες» το 74% των Ελλήνων που δημόσια αποδοκιμάζουν κάθε απόπειρα εθνικής-πατριωτικής μειοδοσίας. Παραφράζοντας λοιπόν τον πατριωτισμό σε τραμπουκισμό και παρακράτος, ο πρώην υπουργός Παιδείας που αποπειράθηκε ν’ ακρωτηριάσει την ιστορία μας, καταργώντας στη διδακτέα ύλη κάποιες εκατονταετίες πολιτισμικής εξάπλωσης του ελληνισμού, με τον τρόπο λοιπόν αυτό προδιαγράφει τη θυελλώδη λαϊκή ετυμηγορία υπέρ της πατριωτικής μας αξιοπρέπειας στις προσεχείς βουλευτικές εκλογές.
Φίλτατε Νίκο, «φοβού τους υβριζομένους και Πάρθια βέλη των εθνομηδενιστών δεχομένους…».