Είναι φαινόμενο των τελευταίων ετών: η τηλεοπτική… υπερδιέγερση στον τομέα της μυθοπλασίας συνεχίζεται, με τα στούντιο να τροφοδοτούν καταιγιστικά την αγορά με νέο υλικό. Δεκάδες οι αξιόλογες (και οι λιγότερο αξιόλογες) σειρές που ήδη συνεχίζονται αλλά και εκείνες που ανανεώθηκαν, οι νέοι κύκλοι των οποίων θα κάνουν πρεμιέρα τις επόμενες ημέρες ή τους επόμενους μήνες. Πολλά και τα ολοκαίνουργια σίριαλ (φρέσκες ιδέες αλλά και η ρετουσαρισμένη αναβίωση παλιότερων επιτυχιών) που θα αρχίσουν να προβάλλονται από το φθινόπωρο, με τη συμμετοχή ηθοποιών όπως ο Ρίτσαρντ Γκιρ, η Ούμα Θέρμαν, ο Τζον Μάλκοβιτς και η Κάντις Μπέργκεν. Ιδού λοιπόν μια πρώτη επιλογή ανάμεσα στις νέες παραγωγές που θα μας κρατήσουν συντροφιά την περίοδο 2018-2019.

«Murphy Brown»

Η Κάντις Μπέργκεν ερμήνευε με πολύ κέφι και με πολύ χιούμορ τη «Μέρφι Μπράουν» για μία δεκαετία, από το 1988 ως το 1998, από τη συχνότητα του CBS, για να κερδίσει πέντε EMMY και δύο Χρυσές Σφαίρες. Με τον ίδιο γουρλίδικο για εκείνη ρόλο της δυναμικής ερευνήτριας-δημοσιογράφου επιστρέφει και τώρα στην τηλεόραση, στα 72 της χρόνια. Πάλι από το CBS, το οποίο φιλοδοξεί να επαναλάβει τη μεγάλη επιτυχία του. Οσο βεβαίως καλή ηθοποιός και αν είναι η Μπέργκεν, περιμένουμε να δούμε και πόσο φρέσκο θα είναι το σενάριο που θα της δοθεί, αφού η αναβίωση παλιών επιτυχιών κρύβει παγίδες.

«10 after midnight»

Εδώ σταρ δεν είναι ο πρωταγωνιστής ή η πρωταγωνίστρια, αλλά ο σκηνοθέτης: ο Γκιγέρμο ντελ Τόρο θα σκηνοθετήσει μια σειρά ιστοριών τρόμου για το Netflix. Ο βραβευμένος με Οσκαρ σκηνοθέτης του «Λαβύρινθου του Πάνα» (2006) και της «Μορφής του νερού» (2017) θα υπογράφει και το σενάριο σε ορισμένες από αυτές τις ιστορίες.

«Manifest»

Ενα αεροπλάνο προσγειώνεται με ασφάλεια έπειτα από μία μάλλον ταραχώδη πτήση. Οι επιβάτες και το πλήρωμα το εγκαταλείπουν και κατευθύνονται προς τον χώρο παραλαβής των αποσκευών. Ολα μοιάζουν εντάξει, εκτός από μια σημαντική λεπτομέρεια: από την ώρα που απογειώθηκαν μέχρι να ξαναπατήσουν το έδαφος, όσο και αν αυτοί δεν το κατάλαβαν, έχουν περάσει πέντε ολόκληρα χρόνια. Αλλα άφησαν πίσω τους, άλλα θα βρουν μπροστά τους. Η νέα σειρά μυστηρίου του NBC έχει σαφείς επιρροές από το «Lost». Πρωταγωνιστούν η Μελίσα Ρόξμπουργκ, ο Τζος Ντάλας, η (ελληνικής καταγωγής) Αθηνά Καρκάνις κ.ά. Πρεμιέρα το φθινόπωρο.

«Magnum P.I.»

Μια θρυλική σειρά των 80s επιστρέφει. Ο δημοφιλής και στην Ελλάδα ντετέκτιβ «Μάγκνουμ» θα αρχίσει ξανά, τριάντα χρόνια μετά το τέλος της προβολής των περιπετειών του (ήταν Μάιος του 1988), να καταδιώκει τους κακούς. Μόνο που αυτή τη φορά δεν θα έχει τη μορφή του Τομ Σέλεκ, ο οποίος, ας μην ξεχνάμε, είναι πλέον 73 ετών. Τον κεντρικό ήρωα στο «Magnum P.I.» θα ερμηνεύσει ο Τζέι Χερνάντεζ. Από το CBS. Πρεμιέρα το φθινόπωρο.

«Mother Father Son»

Ο Ρίτσαρντ Γκιρ έχει να παίξει σε τηλεοπτική σειρά από το 1976(!), όταν είχε εμφανιστεί σε ένα επεισόδιο του «Κότζακ». Αυτό, κάνει την έπειτα από 42 χρόνια εμφάνισή του σε σίριαλ του BBC Two ιδιαίτερα σημαντική. Ο διάσημος ηθοποιός θα είναι ο μεγαλοεπιχειρηματίας που θα κληθεί να σώσει την περιουσία του και να βοηθήσει την οικογένειά του όταν ο κακομαθημένος γιος του θα τα κάνει σαλάτα. Στον ρόλο της πρώην συζύγου του η Ελεν Μακ Κρόι (των «Peaky Blinders») και στο ρόλο του γιου ο Μπίλι Χόουλ. Αυτή την περίοδο γίνονται τα γυρίσματα στο Λονδίνο και στην Ισπανία. Πρεμιέρα μέσα στο 2019.

«Maniac»

Είναι περίεργη σειρά το νορβηγικό «Maniac». Λόγω θέματος: διαδραματίζεται σε μία ψυχιατρική κλινική και αναφέρεται στους φανταστικούς κόσμους μέσα στους οποίους ζουν οι τρόφιμοί της. Δεν είναι όμως δράμα, είναι (κάτι σαν) κωμωδία. Μια μαύρη κωμωδία που ανέβηκε στην πλατφόρμα του Netflix, άρεσε, και τώρα γυρίζεται ξανά, στην αμερικανική εκδοχή της. Πάλι για το Netflix. Σκηνοθετεί ο Κάρι Φουκουνάγκα. Πρωταγωνιστεί η Εμα Στόουν, ενώ δίπλα της θα εμφανιστούν και οι Τζάστιν Θερού και Σάλι Φιλντ. Πρεμιέρα, σύντομα. Ο πρώτος κύκλος θα αποτελείται από 10 επεισόδια.

«The ABC Murders»

Μέσα στον Ιούνιο είχε ανακοινωθεί πως θα ξεκινούσαν τα γυρίσματα για τη μίνι σειρά του BBC και της Amazon «The ABC Murders», η οποία βασίζεται στο ομώνυμο μυθιστόρημα της Αγκαθα Κρίστι. Αυτή τη φορά τον ρόλο του Ηρακλή Πουαρό έχει αναλάβει ο Τζον Μάλκοβιτς, προσθέτοντας το όνομά του στον μακρύ κατάλογο με τους σημαντικούς ηθοποιούς που ερμήνευσαν σε τηλεόραση και κινηματογράφο τον θρυλικό ντετέκτιβ, ανάμεσα στους Αλμπερτ Φίνεϊ, Χοσέ Φερέρ, Πίτερ Ουστίνοφ, Κένεθ Μπράνα κ.ά.

«Abby’s»

Βρισκόμαστε στο «καλύτερο μπαρ του Σαν Ντιέγκο». Ενα μπαρ πολύ διαφορετικό από όλα τα άλλα. Είναι αυτοσχέδιο και βρίσκεται στην αυλή του σπιτιού της ιδιοκτήτριάς του. Η οποία ιδιοκτήτρια μπορεί να βάζει περίεργους ενίοτε κανόνες σε όποιον θέλει να καθίσει, να πιει και να εξομολογηθεί όλες τις αμαρτίες του, είναι όμως την ίδια στιγμή έτοιμη να τον κάνει να νιώσει όπως θα ένιωθε στο σπίτι του –μεθυσμένος ή ξεμέθυστος. Στη νέα κωμωδία του NBC πρωταγωνιστούν η Νάταλι Μοράλες και ο Νιλ Φλιν (του «Scrubs»).

«Chambers»

Τελευταία φορά η Ούμα Θέρμαν είχε εμφανιστεί στη μικρή οθόνη σε τέσσερα επεισόδια της μαύρης κωμωδίας «Imposters» (Bravo) το 2017. Δεν είναι πάντως πολλές οι τηλεοπτικές εμφανίσεις της. Τώρα, η πρώτη συνεργασία της με το Netflix γίνεται με ένα δυνατό ψυχολογικό θρίλερ που θα κάνει πρεμιέρα μέσα στο 2019. Στο «Chambers» ερμηνεύει τη μητέρα ενός κοριτσιού που πεθαίνει και η καρδιά του μεταμοσχεύεται σε μια γυναίκα, η οποία στη συνέχεια θα γίνει η αφορμή για να αποκαλυφθεί μία απίστευτη ιστορία. Τη σειρά υπογράφει η παραγωγός και σεναριογράφος Λία Ρέιτσελ.

«Whiskey Cavalier»

Ενας πράκτορας του FBI καλείται να συνεργαστεί με μία πράκτορα της CIA. Τον ερμηνεύει ο Σκοτ Φόλεϊ, την ερμηνεύει η Λόρεν Κόχαν (η δυναμική και σέξι Μάγκι των «Walking dead»). Αγωνία, δράση, χιούμορ και έρωτα (μετ’ εμποδίων) υπόσχεται η νέα φιλόδοξη σειρά του ABC «Whiskey Cavalier» που θα κάνει πρεμιέρα το 2019. Δοκιμασμένη η συνταγή, πολλά θα εξαρτηθούν από τη χημεία ανάμεσα στους δύο πρωταγωνιστές.

«Charmed»

«Οι μάγισσες» (1998-2006), που για πολλά χρόνια πρόβαλλε και η ελληνική τηλεόραση, επιστρέφουν ανανεωμένες και εκσυγχρονισμένες. «Charmed» είναι ο τίτλος της νέας σειράς του CW που θα κάνει πρεμιέρα (κατά πάσα πιθανότητα) τον Οκτώβριο. Ηρωίδες, τρεις αδελφές που μετά τον θάνατο της μητέρας τους ανακαλύπτουν πως έχουν υπερφυσικές ιδιότητες. Με τις Μαντλίν Μάντοκ, Μέλονι Ντίαζ και Σάρα Τζέφερι έτοιμες να μας πείσουν πως μπορούν ακόμα και σήμερα να υπάρχουν μάγισσες.

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ