Ξένη σειρά
«Ντετέκτιβ Μέρντοχ»
ΕΡΤ2, 20.00
Ο Μέρντοχ ανακαλύπτει πως τον ακολουθεί μια ομάδα από θαυμαστές, ενώ η δρ Ογκντεν, που συνεργάζεται με τις σουφραζέτες και γνωρίζεται μαζί τους και με το κίνημά τους, σκέφτεται να ασχοληθεί με την πολιτική.
Ξένες ταινίες
«Ερωτας από την αρχή»
ALPHA, 21.00
Η ευτυχισμένη σχέση της Πέιτζ (Ρέιτσελ Μακ Ανταμς) και του Λίο (Τσάνινγκ Τέιτουμ), που ζουν στο Σικάγο, ανατρέπεται απροσδόκητα έπειτα από ένα τροχαίο ατύχημα, στο οποίο η Πέιτζ χάνει τελείως τη μνήμη της από την περίοδο της κοινής τους ζωής. Μην έχοντας πλέον αναμνήσεις από τα τελευταία πέντε χρόνια της ζωή της, η Πέιτζ πιστεύει ότι είναι ακόμα αρραβωνιασμένη με τον γοητευτικό επιχειρηματία Τζέρεμι (Σκοτ Σπίντμαν). Απέναντι σε αυτά τα νέα δεδομένα και παρά τις δυσκολίες, ο Λίο δεν παραιτείται και προσπαθεί να ξανακερδίσει τον έρωτά τους. Για να το καταφέρει όμως, θα πρέπει να βρει έναν τρόπο που θα προσπεράσει τη μνήμη της για να μιλήσει κατευθείαν στην καρδιά της. (ΗΠΑ, 2012, 104′)
«Το ακρωτήρι της βίας»
STAR, 00.30
Ως παιδί, ο Αλί Σοκχέλα (Φόρεστ Γουίτακερ) γλίτωσε τη δολοφονία από τους Inkhata, ένα μαχητικό πολιτικό κόμμα, πολέμιο του Αφρικανικού Εθνικού Κογκρέσου του Νέλσον Μαντέλα. Τώρα είναι πλέον επικεφαλής του κλάδου ανθρωποκτονιών της νοτιοαφρικανικής Αστυνομίας στο Κέιπ Τάουν και όλοι τον χαρακτηρίζουν μοναχικό και εργασιομανή. Ενας από τους συνεργάτες του είναι ο Μπράιαν Επκιν (Ορλάντο Μπλουμ), ένας λευκός αξιωματικός, λάτρης των καταχρήσεων. Μαζί έχουν να αντιμετωπίσουν την εγκληματικότητα σε μια χώρα που πασχίζει να σβήσει από την ιστορία της τη μαύρη σελίδα του απαρτχάιντ, σε έναν τόπο βαθιά στοιχειωμένο από τα φαντάσματα του παρελθόντος. Η εγκληματικότητα επιδεινώνεται από τη δράση συμμοριών και η δουλειά των δύο αστυνομικών γίνεται ακόμα πιο δύσκολη. (Γαλλία/Νότια Αφρική, 2013, 98′)

HeliosPlus