Πριν πέσει η αυλαία της εφετινής σεζόν τα επιτελεία των καναλιών εργάζονται με πυρετώδεις ρυθμούς για την επόμενη. Νέα πρότζεκτ μπαίνουν στο τραπέζι των συζητήσεων, ενώ οι σταθμοί έχουν δώσει ήδη τα χέρια με παρουσιαστές και ηθοποιούς για τη συνέχιση της συνεργασίας τους.

ΑΝΤ1: «ολική επαναφορά»

Το κανάλι του Αμαρουσίου εφέτος έκανε τη διαφορά όχι τόσο με τις εκπομπές που αποφάσισε να παρουσιάσει στο κοινό, αλλά με τον τρόπο που τους συμπεριφέρθηκε· σειρές άλλαζαν συνεχώς ημέρες και ώρες προβολής, εκπομπές κόπηκαν στο και πέντε λόγω χαμηλής τηλεθέασης –και σαν μην έφταναν αυτά, ο διευθυντής προγράμματος Γιάννης Λάτσιος αποχώρησε από τον σταθμό πριν από το Πάσχα. Μετά και το «χαστούκι» του«Game of Love» το κανάλι σχεδιάζει από την αρχή ένα πρόγραμμα το οποίο θα προσπαθήσει να επαναφέρει το τηλεοπτικό κοινό στη συχνότητά του.
Κανονικά συνεχίζουν την επόμενη σεζόν οιΓιώργος Παπαδάκης,Φαίη Σκορδά,Αντώνης ΚανάκηςκαιΝίκος Χατζηνικολάου,ο οποίος εκτός από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων θα παρουσιάσει και την πολιτική εκπομπή «Στον Ενικό». Για τα πρωινά του Σαββατοκύριακου ο σταθμός σχεδιάζει την επαναφορά μιας ψυχαγωγικής εκπομπής χωρίς να δίνει περισσότερες λεπτομέρειες, ενώ μετά το«Nomads»οΓιώργος Μαυρίδηςθα αναλάβει την παρουσίαση τηλεπαιχνιδιού.
Στηνprimetimeσυζητεί για τρεις νέες σειρές –κανένα εφετινό σίριαλ δεν πήρε το πράσινο φως για τη νέα σεζόν –οι οποίες θα παίζουν μαζί με το ρεάλιτι «NinjaWarrior». Από το πρόγραμμα του σταθμού δεν θα λείπουν τα τηλεπαιχνίδια «Ρουκ Ζουκ», «Stillstanding», «TheWall» και τα φαντασμαγορικάshows, όπως υποστηρίζουν οι ιθύνοντες.
Για το καλοκαίρι, το κανάλι υπόσχεται ότι θα κάνει τη διαφορά παρουσιάζοντας 9 ώρες ζωντανού προγράμματος μέσα στη θερινή ραστώνη. Συγκεκριμένα ο Γιώργος Παπαδάκης θα δώσει τη σκυτάλη της ενημέρωσης στους Ντίνο Σιωμόπουλο, Στεφανία Μουρελάτου, Μπάγια Αντωνοπούλου, Νίκο Ρογκάκο, Γιώργο Κούρο και Δημήτρη Κοτταρίδη, οι οποίοι θα εναλλάσσονται στην παρουσίαση της εκπομπής. Τις επόμενες ημέρες θα συγκροτηθεί και η ομάδα που θα αντικαταστήσει το «Πρωινό». Επίσης, στην καλοκαιρινή prime time ο ΑΝΤ1 τοποθετεί το τηλεπαιχνίδι «Το ταίρι ξέρει» με παρουσιαστή τον περφόρμερ Τόνι Σφήνο.

Τι «μαγειρεύει» ο Alpha

ΟAlphaεφέτος προτίμησε να επενδύσει στη μυθοπλασία χωρίς να επηρεαστεί από τη μόδα των τηλεριάλιτι, κερδίζοντας το στοίχημα και παραμένοντας στη δεύτερη θέση στους πίνακες τηλεθέασης τηςNielsen. Οι σειρές τηςprimetimeβγήκαν αλώβητες από τον ανταγωνισμό και είναι οι πρώτες που πήραν το πράσινο φως για την επόμενη σεζόν. «Τατουάζ», «Το σόι σου» και «Ελα στη θέση μου» θα συνεχίσουν να μας κρατούν συντροφιά από τον Σεπτέμβρη. Παρ’ όλο που η «Μουρμούρα» θα έριχνε αυλαία εφέτος, φαίνεται ότι τα επίμονα μηνύματα του κόσμου προς το κανάλι έδωσαν το εισιτήριο και για την επόμενη χρονιά στη σειρά, με τα τέσσερα ζευγάρια –πιθανότατα δεν θα υπάρξουν ριζικές αλλαγές στο καστ –να ετοιμάζονται να… μουρμουρίσουν από Σεπτέμβριο.
Κανονικά συνεχίζουν τη νέα τηλεοπτική χρονιά και οι υπάρχουσες εκπομπές –ενημερωτικές και ψυχαγωγικές –εκτός από τα τηλεπαιχνίδια «Νότα μία» και «Slam» τα οποία ολοκληρώνουν τον κύκλο τους σε λίγες ημέρες. Ωστόσο, η νεαρή παρουσιάστρια Ελένη Τσολάκη φαίνεται να έδωσε τελικά τα χέρια με τη διοίκηση του καναλιού για να παραμείνει στα Studio Pro, ενώ η Ελεωνόρα Μελέτη φαίνεται ότι θα είναι η νέα προσθήκη στο πρόγραμμα του καναλιού. Επίσης, για την επόμενη σεζόν το κανάλι «μαγειρεύει» τον διαγωνισμό ζαχαροπλαστικής «BakeoffGreece», για τον οποίο υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον από το κοινό –τα γυρίσματα αναμένεται να ξεκινήσουν τον Ιούλιο.

ΣΚΑΪ και μυθοπλασία

Το κανάλι του Φαλήρου ήταν ο αδιαμφισβήτητος νικητής της σεζόν καθώς η συνεργασία του με τηνAcunMediaκαι η προβολή του«Survivor»εκτόξευσαν τα νούμερα τηλεθέασης του σταθμού για δεύτερη χρονιά. Στο ίδιο μήκος κύματος θα συνεχίσει και την επόμενη σεζόν το κανάλι, με το πρόγραμμα του να είναι χωρισμένο στα δύο· το πρωί ενημέρωση και από το μεσημέρι και μετά ψυχαγωγία. Στον ενημερωτικό τομέα δεν θα υπάρξουν αλλαγές σε πρόσωπα και εκπομπές, όσον αφορά όμως την ψυχαγωγία το κανάλι έδωσε το πράσινο φως για τον τρίτο κύκλο του «TheVoice» –ενδέχεται να προβληθούν μίνι εκδοχές του παιχνιδιού με πρωταγωνιστές παιδιά και ηλικιακά μεγαλύτερους συμμετέχοντες –και τον δεύτερο κύκλο του «Ελλάδα έχεις ταλέντο» χωρίς αλλαγές σε παρουσιαστές και κριτική επιτροπή.
Κανονικά συνεχίζει το «Mystylerocks» με επικρατέστερη παρουσιάστρια τη «Survivor»Κωνσταντίνα Σπυροπούλου. Για το δεύτερο μισό της σεζόν έχει προγραμματιστεί η προβολή του«PowerofLove»και του«Survivor»– ο εφετινός τελικός αναμένεται να γίνει στην Αθήνα στις 12 Ιουλίου. Στο συρτάρι τουΛοΐζου Ξενόπουλουβρίσκεται και τοreality«Mymancan» το οποίο ήταν να δούμε τη χρονιά που μας πέρασε, αλλά τελικά φαίνεται ότι θα παρακολουθήσουμε από Σεπτέμβριο.
Μεγάλο στοίχημα του καναλιού εφέτος είναι το κομμάτι της μυθοπλασίας. Ηδη ηΡένα Ρίγγαέχει αρχίσει τη μεταφορά του σεναρίου της κολομβιανής σειράς «Pobresrico» –ο ελληνικός τίτλος δεν έχει βρεθεί ακόμα. Η σειρά θα προβάλλεται καθημερινά, πιθανότατα πριν από το δελτίο ειδήσεων. Και αυτό είναι μάλλον η αρχή για το κανάλι του Φαλήρου, καθώς συζητούν και για ένα εβδομαδιαίο σίριαλ το οποίο ενδεχομένως να παρακολουθήσουμε από τον Φεβρουάριο.
Το καλοκαίρι ο ΣΚΑΪ δεν θα σταματήσει να μας ενημερώνει μέσα από τις εκπομπές του, θα υπάρξουν όμως αντικαταστάσεις των παρουσιαστών με νέα πρόσωπα. Από τα μέσα Ιουλίου στην απογευματινή ζώνη θα προβληθεί ο δεύτερος κύκλος της τουρκικής σειράς «Karasevda» –τον πρώτο κύκλο είχαμε παρακολουθήσει μέσα από τη συχνότητα τουMega– στη θέση του«SurvivorΠανόραμα», ενώ το Σαββατοκύριακο θα ξεκινήσει ένα γυναικείο μαγκαζίνο με παρουσιάστριες τις Ειρήνη Κολιδά και Ιλένια Ουίλιαμς.

Αλλάζει γράμμα… το Ε

Ενα νέο Epsilon υπόσχονται οι ιθύνοντες του καναλιού ότι θα δούμε από Σεπτέμβριο στις οθόνες μας και η αρχή θα γίνει με την αλλαγή του ονόματος του σταθμού και τη μετακόμισή του σε νέες εγκαταστάσεις στην Παιανία. Η νέα διοίκηση του καναλιού επιθυμεί να κρατήσει τις ισορροπίες ανάμεσα σε ψυχαγωγία και ενημέρωση θέλοντας να καταστήσει το κανάλι έναν ισχυρό αντίπαλο απέναντι στον ανταγωνισμό. Για τον τομέα της ενημέρωσης, ο Τζώνη Καλημέρης παραμένει φειδωλός στις ανακοινώσεις του σχετικά με το όνομα του διευθυντή και του παρουσιαστή ειδήσεων, υπογραμμίζει όμως ότι στόχος του είναι οι ειδήσεις να προσφέρουν σφαιρική και αντικειμενική ενημέρωση στον πολίτη. Στον ψυχαγωγικό τομέα το κανάλι έχει συμφωνήσει για 4 σίριαλ: το καθημερινό κοινωνικό «Ο πρίγκιπας της φωτιάς» του Γιώργου Κυρίτση –ο οποίος επανέρχεται στην ελληνική μυθοπλασία -, το «Ου φονεύσεις» του Πάνου Κοκκινόπουλου, το χιλιανό «Chipe Libre» που θα σκηνοθετήσει ο Βασίλης Θωμόπουλος και την κωμωδία καταστάσεων «Για πάντα νέοι», η οποία είναι προσαρμογή του ισραηλινού σίριαλ «Ramzor».
Από το πρόγραμμα του νέου Epsilon δεν θα λείπουν και τα ριάλιτι, όπως το «Project Runaway», το «Lambada» και το «Revenge Body», το οποίο θα παρουσιάζει η Ιωάννα Λίλη.

«Σταθερότητα» στο Star

ΣτοStarδεν θα δούμε πολλές αλλαγές την επόμενη σεζόν καθώς οι εκπομπές της πρωινής και απογευματινής ζώνης παραμένουν ως έχουν. Στο πρώτο μισό της σεζόν θα προβληθεί η παιδική εκδοχή του «MasterChef» – μέσα στο πρώτο τριήμερο οι συμμετοχές έφτασαν τις 2.000 – για να δώσει τη σκυτάλη στον τρίτο κύκλο του μαγειρικού ριάλιτι. Μετά το«ShoppingStar»ο σταθμός φέρνει ένα ακόμη τηλεπαιχνίδι μόδας, το «NexttopModel», το οποίο είχαμε παρακολουθήσει παλαιότερα στον ΑΝΤ1. Παρά τα δημοσιεύματα για την παρουσιάστρια και την κριτική επιτροπή, από το κανάλι σχολιάζουν ότι ακόμη κλείνουν ραντεβού με ανθρώπους της μόδας.

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ