«Θεωρούμε ότι όσο εκκρεμεί η εισαγγελική έρευνα το ΕΣΡ δεν μπορεί να ασχοληθεί με το ζήτημα του Game of Love, αλλά μπορεί να συνεχίσει να λειτουργεί σε όλα τα άλλα επίπεδα κανονικά» τόνισε ο αντιπρόεδρος του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης κ Ρ. Μορώνης.

Με τον τρόπο αυτό έβαλε τέλος στα σενάρια περί καθυστερήσεων στον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες.
Ο κ. Μορώνης είπε ακόμα ότι ουδέποτε είχε υπάρξει επικοινωνία της εισαγγελίας με το ΕΣΡ πριν γίνει γνωστή η εισαγγελική δίωξη. Μάλιστα απέδωσε στην εισαγγελική έρευνα το γεγονός ότι συνεχίζει να παίζεται η συγκεκριμένη εκπομπή και ενώ το ΕΣΡ ήταν έτοιμο να πάρει «σκληρές» αποφάσεις.
Να θυμίσουμε ότι πριν λίγο καιρό τα μέλη του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης κλήθηκαν από τον Πταισματοδίκη του 17ου Προανακριτικού Τμήματος Αθηνών να λάβουν γνώση της δικογραφίας που έχει σχηματισθεί εις βάρος τους αυτεπαγγέλτως για «ενδεχόμενη διάπραξη του αδικήματος παραβ. Άρθρου 259ΠΚ από κοινού και κατ’ εξακολούθηση και να εξετασθούν ανωμοτί».
Ο έλεγχος για την άλλη αμφιλεγόμενη εκπομπή το Power of Love συνεχίζεται και η καθυστέρηση στην ολοκλήρωσή του οφείλεται στο γεγονός ότι χρειάζεται να γίνουν πολλές απομαγνητοφωνήσεις.

Τηλεοπτικές άδειες

Ο κ. Μορώνης σημείωσε ότι την επόμενη Τρίτη 12 Ιουνίου το ΕΣΡ θα συζητήσει την ένσταση που έχει υποβάλει κατά του διαγωνισμού η εταιρεία Τηλεοπτική Ελληνική ΑΕ, η οποία δεν πέρασε στο στάδιο των προσωρινών υπερθεματιστών. Σε περίπτωση που την απορίψει θα είναι και τυπικά έτοιμο να ανακοινώσει τη λίστα με τους οριστικούς υπερθεματιστές.