Επιστολή προς την πρόεδρο της ΕΣΗΕΑ Μαρία Αντωνιάδου απέστειλε ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΡΤ Β. Κωστόπουλος σχετικά με το αίτημα της Ενωσης για επαναδιαπραγμάτευση του Οργανογράμματος της ΕΡΤ.
Στην επιστολή του ο κ Κωστόπουλος υπενθυμίζει ότι «Σε σχέση με το αίτημά σας για επαναδιαπραγμάτευση του Οργανογράμματος ή ορθότερα του Εσωτερικού Κανονισμού Λειτουργίας της ΕΡΤ Α.Ε., πρέπει να γνωρίζεις ότι το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΡΤ Α.Ε., με την υπ. αριθμ. 160/20.4.2018 απόφασή του, ενέκρινε ήδη κατά πλειοψηφία το σχετικό σχέδιο που πρότεινε η Επιτροπή Σύνταξης αυτού».
Ο κ Κωστόπουλος αναφέρει ακόμα ότι «Πέραν όμως αυτού, το Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρίας, με την ίδια παραπάνω απόφασή του, επιθυμώντας να ανταποκριθεί στις προθέσεις όσων επιθυμούν να συμβάλλουν, προς το συμφέρον των εργαζομένων και της εταιρίας γενικότερα, στη σύνταξη του Εσωτερικού Κανονισμού Λειτουργίας της ΕΡΤ Α.Ε. αποφάσισε να δεχθεί, έως τις 30 Απριλίου 2018, συγκεκριμένες προτάσεις για τροποποιήσεις, για απαλείψεις άρθρων, για προσθήκες κλπ υπό τον απαράβατο όρο ότι θα είναι σύμφωνες με το πνεύμα, τις αρχές και τη φιλοσοφία του ψηφισθέντος Εσωτερικού Κανονισμού Λειτουργίας της ΕΡΤ Α.Ε. Οι προτάσεις αυτές θα τεθούν υπόψη της Επιτροπής Σύνταξης του νέου σχεδίου του Εσωτερικού Κανονισμού Λειτουργίας της ΕΡΤ Α.Ε., η οποία θα αποφασίσει σχετικά. Το τελικό δε σχέδιο, που θα διαμορφωθεί από την παραπάνω Επιτροπή, θα τεθεί υπόψη του ΔΣ σε επόμενη συνεδρίαση για να εγκριθεί. Εάν λοιπόν έχετε υποβάλει σχετικές προτάσεις, όπως παραπάνω αναφέρεται, αυτές θα ληφθούν υπόψη από την αρμόδια Επιτροπή και θα ενημερωθείτε σχετικά».
Οσον αφορά στο θέμα της επαναδιαπραγμάτευσης του τονίζει ότι «σας απέστειλα την από 8 Μαΐου 2018 (και υπ. αριθμ. 640/08.05.2018) επιστολή μου, με την οποία σας ζήτησα το αυτονόητο και το μοναδικό, όπως προκύπτει από το έννομο συμφέρον του σωματείου σας, δηλαδή να μας υποβάλετε μέχρι σήμερα 14.5.2018 σχέδιο Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας μεταξύ ΕΡΤ Α.Ε. και ΕΣΗΕΑ, πράγμα το οποίο δεν πράξατε. Η ΕΡΤ Α.Ε. παρά ταύτα θα αναμείνει την αποστολή του παραπάνω σχεδίου μέχρι τέλος του τρέχοντος μηνός Μαΐου, διαφορετικά θα σας υποβάλει δικό της σχέδιο με όλες από το γεγονός αυτό συνέπειες».