Ξένη σειρά
«Ντετέκτιβ Μέρντοχ» ΕΡΤ2, 20.00
Ενας εργοστασιάρχης βρίσκεται δεμένος σ’ έναν στύλο μαζί με μια βόμβα που θα εκραγεί μόλις ο θόρυβος του περιβάλλοντος δυναμώσει. Ποιος είναι ο παράφρων πίσω από τη φοβερή αυτή πράξη –ένας από τους πολλούς ανταγωνιστές του εργοστασιάρχη ή κάποιος που τον κούρασε η φασαρία της πόλης του Τορόντο; Ο Μέρντοχ πρέπει να μάθει την ταυτότητα του βομβιστή και φυσικά να εξουδετερώσει τη βόμβα, κρατώντας παράλληλα την πόλη σε νεκρική σιγή.


Ξένες ταινίες
«Πειρατές της Καραϊβικής: Η κατάρα του Μαύρου Μαργαριταριού» ALPHA, 21.00
Ο πειρατής Τζακ Σπάροου (Τζόνι Ντεπ) με τη βοήθεια του Γουίλ Τέρνερ (Ορλάντο Μπλουμ) αναζητεί στα πια απόμακρα σημεία των θαλασσών το «Μαύρο Μαργαριτάρι», το καταραμένο πλοίο του πειρατή Μπαρμπόσα (Τζέφρι Ρας). Καταδικασμένος να ζει μεταξύ ζωής και θανάτου, χωρίς να μπορεί ούτε να ζήσει ούτε να πεθάνει, ο Μπαρμπόσα έχει απαγάγει την Ελίζαμπεθ (Κίρα Νάιτλι), αφού στα χέρια της κρατά το πολύτιμο φίλτρο που μπορεί να σπάσει την κατάρα. Ο Τζακ Σπάροου με τον Γουίλ πρέπει να προσεγγίσουν άμεσα το στοιχειωμένο πλήρωμα, ώστε να καταφέρουν να σώσουν την Ελίζαμπεθ. (ΗΠΑ, 2003, 128′)

«Ο φυγάς» STAR, 23.45
Ο δρ Ρίτσαρντ Κιμπλ (Χάρισον Φορντ) είναι διακεκριμένος χειρουργός στο Σικάγο. Κατέχει μια εξέχουσα θέση στην ιατρική κοινότητα, ένα υπέροχο σπίτι και μια πανέμορφη σύζυγο, την Ελεν (Σίλα Γουόρντ). Ολα είναι τέλεια, μέχρι τη στιγμή που η Ελεν δολοφονείται. Ο Κιμπλ κατηγορείται για τη δολοφονία της και καταδικάζεται σε θάνατο. Και ενώ η τύχη τον βοηθά να δραπετεύσει, από εκείνη τη στιγμή αρχίζει ένα αμείλικτο ανθρωποκυνηγητό ανάμεσα στον Κιμπλ –που προσπαθεί με κάθε τρόπο ν’ ανακαλύψει τον πραγματικό δολοφόνο –και τον ομοσπονδιακό πράκτορα Σαμ Τζέραρντ (Τόμι Λι Τζόουνς). (ΗΠΑ, 1993, 121′)

HeliosPlus