Στο… Βυζάντιο της Αγ. Παρασκευής καμία ημέρα δεν είναι βαρετή. Κόντρες, φατρίες, στρατόπεδα, παραγκωνισμοί και ανταγωνισμοί ανάμεσα σε αντιμαχόμενες ομάδες αποτελούν στοιχεία της καθημερινότητας στην ΕΡΤ. Πριν από λίγες ημέρες έγινε γνωστό ότι δεν ανανεώθηκε η σύμβαση του Διονύση Μαλλούχου, ο οποίος από το 2016 κατείχε τη θέση του συντονιστή προγράμματος στο Τρίτο Πρόγραμμα της κρατικής ραδιοφωνίας. Στη θέση του τοποθετήθηκε προσωρινά «και για όσο κριθεί αναγκαίο» ο Πανταζής Τσάρας.
Οπως αναφέρει ο κ. Μαλλούχος, «είχε γίνει μια προκήρυξη το 2016 στην οποία έλαβα μέρος και έγινα συντονιστής προγράμματος. Η σύμβαση ήταν για έναν χρόνο με την πρόβλεψη να ανανεωθεί για άλλα δύο. Στις 25 Απριλίου έληξε ο δεύτερος χρόνος και αποφασίστηκε από τη διοίκηση της ΕΡΤ να μην ανανεωθεί η σύμβασή μου. Ημουν σε αυτή τη θέση επί δύο χρόνια, αλλά είμαι και παραγωγός στο Τρίτο Πρόγραμμα για περισσότερα από 15. Αυτή τη στιγμή ούτε τις εκπομπές μπορώ να κάνω καθώς δεν έχω σύμβαση».
Η μη ανανέωση της σύμβασης του κ. Μαλλούχου προκάλεσε την οργή του αναπληρωτή διευθύνοντος συμβούλου της εταιρείας Γιώργου Θαλασσινού, ο οποίος και τοποθετήθηκε δημόσια πάνω στο θέμα. Επικοινωνήσαμε με τον κ. Θαλασσινό, ο οποίος περιορίστηκε να σημειώσει ότι «αυτή τη στιγμή δεν έχω να πω τίποτα επιπλέον απ’ όσα έχω ήδη πει: δεν εγκρίνω και δεν συμφωνώ με αυτές τις αλλαγές και δεν είχα ενημερωθεί γι’ αυτές».
Οπως ήταν αναμενόμενο, η τοποθέτηση του κ. Θαλασσινού ξεσήκωσε μια μικρή θύελλα στο φλιτζάνι της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης. Είναι η δεύτερη φορά μέσα σε λίγο χρονικό διάστημα που παίρνει δημόσια αποστάσεις από τα τεκταινόμενα στην ΕΡΤ και, σύμφωνα με πληροφορίες, το γεγονός αυτό έχει ενοχλήσει τη διοίκηση. Οπως αναφέρουν πηγές που γνωρίζουν καλά τα εσωτερικά του ραδιομεγάρου, η περίπτωση του κ. Μαλλούχου είναι ακόμα μια περίπτωση όπου άνθρωποι που κάνουν καλά τη δουλειά τους μπαίνουν στην άκρη, ενώ την ίδια στιγμή οι πληροφορίες που διαρρέουν για το ποιος θα τους αντικαταστήσει μόνο αισιοδοξία δεν προκαλούν.
Από την πλευρά τους, πηγές προσκείμενες στη διοίκηση της ΕΡΤ αναφέρουν ότι η μη ανανέωση της σύμβασης του κ. Μαλλούχου ήταν απαραίτητη διότι σε λίγο καιρό θα ξεκινήσει η διαδικασία κάλυψης των διευθυντικών θέσεων στην ΕΡΤ με το νέο οργανόγραμμα της εταιρείας. Να σημειωθεί ότι από το 2015, που η ΕΡΤ άρχισε να επαναλειτουργεί, η Ραδιοφωνία μετατράπηκε σε απλή Διεύθυνση, ενώ το νέο οργανόγραμμα επαναφέρει τη Ραδιοφωνία ως Γενική Διεύθυνση. Οπως σημειώνουν, θα ήταν άκαιρο να ανανεώσουν τη σύμβαση ενός ανθρώπου για έναν χρόνο, τη στιγμή που σε λίγες εβδομάδες θα ξεκινήσει η διαδικασία κάλυψης της θέσης του με τις προβλέψεις του νέου οργανογράμματος.

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ