Το Υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης διοργανώνει αύριο, Τρίτη 24 Απριλίου 2018 και ώρα 18:00, εκδήλωση για την παρουσίαση-προβολή του ντοκιμαντέρ: «Πόντος. Μνήμες στην ομίχλη του παρελθόντος», το οποίο δημιουργήθηκε με τη συμβολή της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας του Υπουργείου ΨΗΠΤΕ.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα εκδηλώσεων του Υπουργείου (Φραγκούδη 11 και Αλεξάνδρου Πάντου, Καλλιθέα).
Θα χαιρετίσει ο Υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς, ενώ ομιλίες θα απευθύνουν ο Γενικός Γραμματέας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας του Υπουργείου ΨΗΠΤΕ, Λευτέρης Κρέτσος, ο σκηνοθέτης του ντοκιμαντέρ, Γιώργος Ντεμίρ και ο σεναριογράφος-δημοσιογράφος Βαγγέλης Αρεταίος.
Όπως αναφέρεται στην περιγραφή του έργου, «σε σύγκριση με τη γενοκτονία των Αρμενίων, το ποντιακό ζήτημα δεν απασχόλησε τόσο πολύ τη διεθνή κοινότητα. Ακολουθώντας τα ίχνη ενός λαού που εκδιώχτηκε από τους γενέθλιους τόπους του, το ντοκιμαντέρ για τον Πόντο στοχεύει να συνεισφέρει στην προσπάθεια της Τουρκίας να συμφιλιωθεί με το ιστορικό της παρελθόν. Υπό την καθοδήγηση δύο ακαδημαϊκών από την Τουρκία και την Ελλάδα, ξεκινά ένα ταξίδι στο παρελθόν, όπου διασταυρώνονται επιστημονικές μελέτες με προσωπικές μαρτυρίες και το αντικειμενικό βλέμμα με τεκμήρια από επίσημα αρχεία. Καίρια ερωτήματα γύρω από τα γεγονότα στον Πόντο θα οδηγήσουν ένα νεαρό από τη Σμύρνη στην αναζήτηση του παρελθόντος του και τη συνειδητοποίηση μια νέας ταυτότητας».
Τη μουσική του έργου συνέθεσε η Ευανθία Ρεμπούτσικα, ενώ το ντοκιμαντέρ είναι μια παραγωγή της εταιρείας NewİDeas Production, με παραγωγούς τους Στέλιο Γιανσακίδη και Κώστα Πουσκιούλογλου.