Εκποµπή µαγειρικής
«Γλυκές αλχηµείες» ΣΚΑΪ, 18.50
Ο Στέλιος Παρλιάρος παρέα με τρεις αθλητές θα παρουσιάσουν μία αλμυρή και δύο γλυκές δημιουργίες για υψηλά ρεκόρ. Η αρχή θα γίνει με μια πρωτότυπη τερίνα με cottage cheese και λαχανικά που σερβίρεται κρύα και συνοδεύεται με σαλάτα. Για τη συνέχεια, ο pastry chef φτιάχνει γλυκές μπάρες με βρόμη, μέλι, σταφίδες, πολτοποιημένες μπανάνες και χυμό μήλου. Το επεισόδιο ολοκληρώνεται με μια light σοκολατένια πανακότα, με λίγα υλικά αλλά με πλούσια γεύση.
Ελληνική ταινία
«Νήσος ALPHA, 21.00
Το 2009 ένα ολόκληρο νησί ήρθε στα μαχαίρια για μια διαθήκη. Κάποιοι από τους ήρωες οδηγήθηκαν στη φυλακή και κάποιοι ξέμειναν στο νησί. Πέντε χρόνια μετά, ο Μπάμπης (Βλαδίμηρος Κυριακίδης), ο Αγης (Δημήτρης Τζουμάκης) και η Αφροδίτη (Ζέτα Δούκα) εκτίουν τις ποινές τους. Δύο μέρες πριν την αποφυλάκισή τους, ο Μπάμπης και η Αφροδίτη γίνονται κατά λάθος μάρτυρες της εξομολόγησης ενός ετοιμοθάνατου βαρυποινίτη στον παπα-Λάμπρο. Μαθαίνουν έτσι για την ύπαρξη ενός θησαυρού στο νησί, η θέση του οποίου είναι σημειωμένη σε δύο ξεχωριστά κομμάτια ενός χάρτη. Ο ετοιμοθάνατος δίνει στον παπα-Λάμπρο τον μισό χάρτη και πεθαίνει. Το κυνήγι του θησαυρού ξεκινά με όλους τους παλιούς γνώριμους του νησιού να εμπλέκονται. (Ελλάδα, 2011, 109′)


Ξένη ταινία
«Focus» STAR, 22.50
Ο Νίκι Σπέρτζον είναι ένας έμπειρος απατεώνας, ο οποίος εκπαιδεύει την Τζες, μια νεαρή ερασιτέχνη απατεώνισσα και της μαθαίνει τα κόλπα του. Ολα όμως περιπλέκονται όταν στην επαγγελματική τους σχέση θα μπει ο έρωτας, κάτι που θα οδηγήσει τελικά στη διακοπή της. Τρία χρόνια αργότερα, η πλέον καταξιωμένη Τζες εμφανίζεται στο Μπουένος Αϊρες, αλλά αυτή τη φορά ως ανταγωνίστρια του Νίκι στην ίδια απάτη, που έχει στόχο έναν δισεκατομμυριούχο. Πρωταγωνιστούν οι Γουίλ Σμιθ, Μάργκο Ρόμπι, Ροντρίγκο Σαντόρο, Μπι Ντι Γουόνγκ. (ΗΠΑ/Αργεντινή, 96′)

HeliosPlus