Μετά από τρία χρόνια τα βραβεία ΙΡΙΣ της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου επιστρέφουν και πάλι στη Nova.
Η τελετή η οποία θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 23 Απριλίου, στις 20:00, στην Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση και που τα τελευταία 3 χρόνια μεταδιδόταν από τον OTE TV εφέτος θα μεταδοθεί από την Nova.
H Τελετή Απονομής προγραμματίζεται να μεταδοθεί από τα κανάλια Novacinema τη Δευτέρα 30 Απριλίου στις 22:00.
Στην φετινή τελετή με παρουσιαστές τουςΜάκη ΠαπαδημητρίουκαιΓιώργο Πυρπασόπουλο, συμμετέχουν 2 συμπαραγωγές της Nova: Η ταινία«Πολύξένη»που διεκδικεί 11 συνολικά βραβεία αναμεσά τους αυτό της σκηνοθεσίας και σεναρίου για την Δώρα Μασκλαβάνου, Α’ Γυναικείου ρόλου για την Κάτια Γκουλιώνη και Β’ Γυναικείου για την Λυδία Φωτοπούλου καθώς και μυθοπλασίας, ενδυματολογίας, σκηνογραφίας, μονταζ, φωτογραφίας, πρωτότυπης μουσικής και μακιγιάζ και η ταινία«Do It Yourself»του πρωτοεμφανιζόμενου Δημήτρη Τσιλιφώνη που διεκδικεί τα βραβεία ήχου, μονταζ και πρωτοεμφανιζόμενου σκηνοθέτη.
Επίτιμος προσκεκλημένος της φετινής τελετής είναι ο πολυβραβευμένος συνθέτηςAlexandre Desplat, που φέτος βραβεύτηκε με το Oscar μουσικής για την ταινία «Shape of Water» του Guillermo del Toro που θα προβληθεί απο τα κανάλια της Nova! Ο ίδιος θα παρευρεθεί στην τελετή ώστε να παραλάβει το Τιμητικό Βραβείο της Ακαδημίας.