Την πρόθεσή του να απενεργοποιήσει τους λογαριασμούς του στο Facebook και να εγκαταλείψει το μέσο κοινωνικής δικτύωσης ανακοίνωσε το γνωστό περιοδικό για άνδρες Playboy. Αιτία, οι φόβοι του περιοδικού ότι ενδέχεται να αποκαλυφθούν στοιχεία που αφορούν τους πελάτες του.
«Υπάρχουν περισσότεροι από 25 εκατ. φίλοι μας που επισκέπτονται συχνά τις σελίδες μας στο Facebook. Δεν θα επιθυμούσαμε να εκθέσουμε τους φίλους μας αυτούς σε πρακτικές παραβίασης της ιδιωτικότητάς τους σαν κι αυτές που αποκαλύφθηκαν εσχάτως», σημείωσε σε ανακοίνωσή της την Τετάρτη η εκδοτική εταιρεία του δημοφιλούς ανδρικού περιοδικού.
Οι εκδότες του Playboy παραδέχθηκαν πάντως ότι η απόφασή τους αυτή σχετίζεται και με τη δυσκολία την οποία επί σειρά ετών είχαν για να εκφράσουν τις «αξίες» του περιοδικού στο Facebook, εξαιτίας της πολιτικής απαγόρευσης του γυμνού, που ακολουθεί η διαδικτυακή πλατφόρμα.
Σε «τουιτάρισμά» του ο επικεφαλής δημιουργικού του Playboy Κούπερ Χέφνερ (είναι γιος του προσφάτως εκδημήσαντος ιδρυτή του περιοδικού Χιου Χέφνερ) χαρακτήρισε τη μεγαλύτερη και δημοφιλέστερη πλατφόρμα κοινωνικών δικτύων στον πλανήτη ως «σεξουαλικά καταπιεστική».
Το Playboy προσχωρεί, ως εκ τούτου, στο κίνημα #DeleteFacebook (Διαγράψτε το Facebook), το οποίο υποστηρίζουν διάσημοι επιχειρηματίες, όπως ο δισεκατομμυριούχος μηχανικός, εφευρέτης και επενδυτής Έλον Μασκ (ιδρυτής της αυτοκινητοβιομηχανίας Tesla Inc. και της διαστημικής Space Exploration Technologies Corp.) ή ο ιδρυτής του WhatsApp Μπράιαν Άκτον (το 2014 το WhatsApp εξαγοράστηκε από το Facebook, ως γνωστόν).
Το Playboy δεν διευκρίνισε αν θα διαγράψει τους λογαριασμούς του και από το Instagram, το οποίο επίσης ανήκει στο Facebook.

Την Τετάρτη το Facebook ανακοίνωσε, πάντως, ότι εφαρμόζει νέα μέτρα ασφαλείας και προστασίας των προσωπικών δεδομένων των χρηστών του.