Θα μπορούσε να πει κανείς πως η απόφαση της Σίνθια Νίξον να θέσει υποψηφιότητα για τη θέση του κυβερνήτη της Νέας Υόρκης είναι συνεπής με τον ρόλο που την έκανε διάσημη: η Μιράντα Χομπς του «Sex and the city» ήταν μια μαχητική δικηγόρος, μια γυναίκα καριέρας ικανή να πολεμήσει για να επιβληθεί σε έναν ανδροκρατούμενο κόσμο. Αν η Νίξον τα καταφέρει, θα είναι η πρώτη φορά που γυναίκα θα έχει εκλεγεί στην εν λόγω θέση. Και η πρώτη φορά που η Νέα Υόρκη θα αποκτήσει ανοιχτά bisexual κυβερνήτη.

Απέναντι στον Αντριου Κουόμο

Αν! Γιατί η γνωστή ηθοποιός έχει πολύ δρόμο μπροστά της ως τον Σεπτέμβριο που θα διεκδικήσει το χρίσμα των Δημοκρατικών, κόντρα στον νυν κυβερνήτη (από το 2011) Αντριου Κουόμο. Λένε πως θα είναι μια δύσκολη αντίπαλος. Η ίδια απλώς λέει, ανακοινώνοντας την υποψηφιότητά της με ένα βιντεάκι από το Twitter: «Αγαπώ τη Νέα Υόρκη, είναι το σπίτι μου. Δεν έχω ζήσει πουθενά αλλού. Κάτι όμως πρέπει να αλλάξει». Και επανέρχεται, πάλι μέσω Twitter, για να καλέσει σε δράση και να ζητήσει οικονομική ενίσχυση: «Μαζί μπορούμε να κερδίσουμε τον αγώνα».
Γεννημένη στο Μανχάταν το 1966, η Νίξον δούλευε ως ηθοποιός για να πληρώνει το κολέγιό της. Επαιξε στον κινηματογράφο, στο θέατρο και στην τηλεόραση, ήταν όμως το «Sex and the city», το 1998, η σειρά που την έκανε διάσημη σε όλον τον κόσμο και της χάρισε το πρώτο της EMMY. Κέρδισε, επίσης, δύο βραβεία Tony για τις θεατρικές εμφανίσεις της στην «Απώλεια» του Χάουι Κορμπέτ και στις «Μικρές αλεπούδες» της Λίλιαν Χέλμαν, ένα δεύτερο ΕΜΜΥ για το «Law and order: Special victims unit», αλλά και ένα Χρυσό Βατόμουρο για την ερμηνεία της στην ταινία «Sex and the city 2».
Εδώ την αδίκησαν, και γιατί στο «Sex and the city 2» δεν μπορούσες να ξεχωρίσεις καμία, ήταν και οι τέσσερις πρωταγωνίστριες μετριότατες, και επειδή η Νίξον, ακόμα και αν είχε μια… ατυχία, είναι εξαιρετική ηθοποιός. Το επιβεβαιώνει αυτό και ο τρόπος με τον οποίο ερμηνεύει την Εμιλι Ντίκινσον στο «Σιωπηλό πάθος» (2016). Είναι, επίσης, μια γενναία γυναίκα, που πολέμησε τον καρκίνο και νίκησε.

Ποιος θα είναι ο επόμενος ρόλος;

Αλλη επιβεβαίωση της γενναιότητάς της, ο τρόπος με τον οποίο διαχειρίστηκε τη δημόσια εικόνα της: Αν και μια τέτοια αποκάλυψη μπορεί να της στερούσε ρόλους, μίλησε ανοιχτά για τη σεξουαλικότητά της και για την γκέι πλευρά του χαρακτήρα της, και απέκτησε παιδί με την ακτιβίστρια Κριστίν Μαρινόνι, την οποία παντρεύτηκε το 2012. Είχε ήδη δύο παιδιά, καρπούς της σχέσης της με έναν άνδρα. Ηθοποιός, μαμά και σύντροφος… Ο ρόλος της κυβερνήτου να είναι άραγε ο επόμενος που την περιμένει;

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ