Με απόφαση του την Τρίτη το ΕΣΡ αναγνωρίζει ότι ο τηλεοπτικός σταθμός Mega εμπειπτει στη ρύθμιση του άρθρου 28 του Ν. 4496/2017 και υποχρεώνει την λειτουργούσα αυτόν εταιρεία να τερματίσει τη λειτουργία του.

Να σημειωθεί ότι η συγκεκριμένη ρύθμιση ορίζει ότι οι λειτουργούντες σταθμοί που δεν συμμετέχουν σε προκηρυχθείσα αδειοδότηση για την εμβέλεια και τον τύπο του προγράμματος που αφορά σε ενεστώσα λειτουργία τους μπορούν να συνεχίσουν να εκπέμπουν έως τρεις μήνες μετά τη δημοσίευση της προκήρυξης.

Όπως αναφέρεται στη σχετική απόφαση του Συμβουλίου το Mega λειτούργησε επί πολλά έτη με βάση σχετικές διοικητικές πράξεις ως ενημερωτικός εθνικής εμβέλειας, δεν έλαβε μέρος στη διαδικασία αδειοδότησης τηλεοπτικών σταθμών εθνικής εμβέλειας ενημερωτικού χαρακτήρα, που άρχισε με την προκήρυξη του ΕΣΡ. Ο σταθμός δεν είχε υποβάλλει δήλωση αλλαγής φυσιογνωμίας του προγράμματος του είναι δε κοινώς γνωστό ότι από τον Σεπτέμβριο του 2016 διέκοψε τη μετάδοση ειδήσεων και ενημερωτικών προγραμμάτων.

Σύμφωνα με την απόφαση τρία από τα μέλη του ΕΣΡ είχαν αντίθετη άποψη, ότι δηλαδή το Mega δεν εμπίπτει στη συγκεκριμένη ρύθμιση.

Στη συνέχεια θα γίνει Ενημέρωση της ΕΕΤΤ και της Digea για την απόφαση και θα ζητηθεί να διακοπεί η μετάδοση του σήματος του σταθμού.

Από εδώ και στο εξής το Mega μπορεί να προσφύγει στο ΣτΕ και να ζητήσει αναστολή της απόφασης.

Εν τω μεταξύ σύμφωνα με πληροφορίες στο ΣτΕ αποφάσισαν να προσφύγουν οι εργαζόμενοι του Mega διεκδικώντας την αναστολή της απόφασης του ΕΣΡ, μέχρι την κύρια εκδίκασης της προσφυγής της Τηλέτυπος ΑΕ