Το Συμβούλιο της Επικρατείας αποφάσισε να αναβάλει τη συζήτηση των προσφυγών που έχουν κάνει τηλεοπτικοί σταθμοί εναντίον του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες για τις 4 Μαΐου. Να σημειωθεί ότι η συζήτηση ήταν προγραμματισμένη να γίνει προχθές, Παρασκευή. Με τον τρόπο αυτόν το ΣτΕ πετάει προς το παρόν το μπαλάκι στο ΕΣΡ, το οποίο θα μπορεί απρόσκοπτα να ολοκληρώσει τον διαγωνισμό. Βέβαια, κανείς δεν αποκλείει το γεγονός η απόφαση του ΣτΕ να ανατρέψει την όλη διαδικασία εκ των υστέρων. Εκπρόσωποι του ΕΣΡ δηλώνουν ότι γίνεται εξαντλητικός έλεγχος των φακέλων που έχουν καταθέσει οι συμμετέχοντες στον διαγωνισμό ώστε να μην υπάρξουν προβλήματα στο ΣτΕ. Η υπόθεση για όλους τους εμπλεκομένους μοιάζει με παρτίδα πόκερ για γερά νεύρα.
Με απόφαση του ΕΣΡ οι σταθμοί Μακεδονία και ΑΡΤ θα συνεχίσουν προς το παρόν να εκπέμπουν κανονικά το πρόγραμμά τους. Το Συμβούλιο δέχθηκε ότι το Μακεδονία δεν έχει ενημερωτικό χαρακτήρα, οπότε θα μπορεί να εκπέμπει μέχρι την ολοκλήρωση του διαγωνισμού για τις θεματικές άδειες. Οσον αφορά το ΑΡΤ, το Συμβούλιο δέχθηκε ότι είναι περιφερειακός σταθμός και ως εκ τούτου έδωσε εντολή στην ΕΕΤΤ να περιορίσει τη μετάδοσή του μόνο στην Αττική. Η απόφαση για το Mega αναμένεται αύριο Δευτέρα.
Το πρόγραμμα που προβάλλουν τα κανάλια της ΕΡΤ είναι στην καλύτερη περίπτωση αναιμικό, παρά το γεγονός ότι η εταιρεία έχει εξασφαλισμένα έσοδα εκατομμυρίων ευρώ από το ανταποδοτικό τέλος που πληρώνουν οι έλληνες καταναλωτές. Ελάχιστες και άνευρες οι νέες παραγωγές και σχεδόν ανύπαρκτη η μυθοπλασία. Να θυμίσουμε ότι συνταγματικό καθήκον της ΕΡΤ είναι να προσφέρει υψηλού επιπέδου ενημέρωση αλλά και ψυχαγωγία. Ομως η δημόσια τηλεόραση δεν προσφέρει ούτε το ένα ούτε το άλλο, γεγονός που καθρεφτίζεται και στα ιδιαίτερα χαμηλά ποσοστά τηλεθέασης που καταγράφουν τα κανάλια της. Πάντως, για να μη μένουμε μόνο στα αρνητικά, η ξένη σειρά «Peaky Blinders» που θα κάνει πρεμιέρα στην ΕΡΤ1 τη Δευτέρα 12 Μαρτίου είναι εξαιρετική. Βασισμένη σε πραγματικά γεγονότα, η βραβευμένη παραγωγή του BBC μάς μεταφέρει στον υπόκοσμο του Μπέρμιγχαμ λίγο μετά τον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Η σειρά θα μεταδίδεται Δευτέρα και Τρίτη στις 22.00.
Πριν απο λίγες ημέρες ο 27χρονος σλοβάκος δημοσιογράφος Γιαν Κούτσιακ δολοφονήθηκε μαζί με τη σύντροφό του ενώ βρισκόταν στο σπίτι του. Ο δημοσιογράφος εργαζόταν για την ενημερωτική ιστοσελίδα aktuality.sk και σύμφωνα με πληροφορίες τον τελευταίο καιρό ερευνούσε τις σχέσεις πολιτικών της χώρας με την ιταλική Μαφία. Να σημειωθεί ότι ο Κούτσιακ είναι ο δεύτερος δημοσιογράφος που δολοφονείται σε χώρα της ΕΕ το τελευταίο διάστημα. Πριν από λίγους μήνες ημαλτέζα δημοσιογράφος Ντάφνι Καρουάνα Γκαλιζία –που ερευνούσεπιθανή εμπλοκή της οικογένειας του πρωθυπουργού της χώρας Γιόσεφ Μουσκάτ σε αδιαφανείς οικονομικές συναλλαγές –είχε δολοφονηθεί απόεκρηκτικόμηχανισμό στο αυτοκίνητό της και αφού προηγουμένως είχε δεχθεί απειλές για τη ζωή της.

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ