Τηλεπαιχνίδι
«Still standing» ANT1, 18.00
Ενας βασικός παίκτης, δέκα αντίπαλοι, έως και 30.000 ευρώ το έπαθλο και ένας νικητής, ο τελευταίος «επιζών», που θα καταφέρει να παραμείνει «όρθιος» μέχρι το τέλος. Στο νέο τηλεπαιχνίδι το στοιχείο της ταχύτητας και του αιφνιδιασμού κυριαρχούν, ενώ οι τηλεθεατές θα «παγώνουν» τη στιγμή που ο παίκτης με τη λάθος απάντηση θα χάνει κυριολεκτικά τη γη κάτω από τα πόδια του και θα πέφτει στο «κενό». Παιχνίδι γνώσεων με τη Μαρία Μπεκατώρου.


Ελληνική σειρά
«Ελα στη θέση µου» ALPHA, 20.00
Η δεύτερη συνάντηση του Βλάση με τη Μίκα είναι ακόμα πιο εκρηκτική από την πρώτη. Η σύγκρουση είναι αναπόφευκτη και το οινοποιείο μαζί με το μαγαζί του Θοδωρή κινδυνεύουν με λουκέτο. Η Αιμιλία επιστρέφει για να μείνει στην έπαυλη, ενώ η Σύλβια χωρίζει και χρειάζεται τη βοήθειά της. Κι ενώ η Βασιλίνα προβάρει ευτυχισμένη το νυφικό της, ο Αχιλλέας ζητεί από τη Ρενάτα να πάει στο σπίτι του για να θυμηθούν τα παλιά, έστω στα κρυφά.


Ξένη ταινία
«Το παιχνίδι της µίµησης» STAR, 22.30
Τον χειμώνα του 1952, οι βρετανικές Αρχές εισέβαλαν στο σπίτι του μαθηματικού και αναλυτή Αλαν Τιούρινγκ και τον συνέλαβαν για «απρεπή συμπεριφορά», μια κατηγορία που αργότερα θα οδηγούσε στην καταδίκη του με την κατηγορία της ομοφυλοφιλίας. Ωστόσο κανείς δε γνώριζε ότι επρόκειτο για έναν πρωτοπόρο και ιδιοφυή επιστήμονα στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές. Κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου είχε καθοδηγήσει με επιτυχία μια ομάδα επιστημόνων και είχε αποκρυπτογραφήσει τον κώδικα της περίφημης γερμανικής μηχανής Enigma. Πρωταγωνιστούν οι Μαρκ Στρονγκ, Τσαρλς Ντανς, Μπένεντικτ Κάμπερμπατς, Κίρα Νάιτλι, Μάθιου Γκουντ, Αλεν Λιτς, Μάθιου Μπιρντ. (ΗΠΑ/Αγγλία, 2014, 107′)

HeliosPlus