Μέλη της ιταλικής νεοφασιστικής Forza Nuova (Νέα Δύναμη), προσπάθησαν την Τρίτη το βράδυ να εισέλθουν σε στούντιο του ιδιωτικού καναλιού La7, όπου μεταδιδόταν το πολιτικό talk show Di Martedì.

Τελικά, περίπου είκοσι μέλη της Forza Nuova (που δεν εκπροσωπείται στο Kοινοβούλιο αλλά μετέχει στην προεκλογική εκστρατεία), μπήκαν στο στούντιο την ώρα που μεταδιδόταν ρεπορτάζ για την ιταλική προεκλογική εκστρατεία.

Συνομίλησαν με τον παρουσιαστή και δημοσιογράφο Τζοβάνι Φλόρις, ο οποίος τους εξήγησε ότι δεν μπορούσαν να πάρουν το λόγο σε μια εκπομπή στην οποία δεν είχαν προσκληθεί, και, μάλιστα, έχοντας χρησιμοποιήσει τη συγκεκριμένη μέθοδο.

Τα μέλη της «Νέας Δύναμης», τελικά, αποχώρησαν πριν ξαναρχίσει η ζωντανή μετάδοση, διαμαρτυρόμενα για το ότι η εκπομπή δεν αναφερόταν στον ξυλοδαρμό στελέχους τοπικής τους οργάνωσης, στο Παλέρμο της Σικελίας.

O διευθυντής του καναλιού La7, Aντρέα Σαλέρνο, σε ανάρτησή του στο διαδίκτυο τονίζει ότι πρόκειται για «απαράδεκτο γεγονός και «για ένα κάκιστο μήνυμα, το οποίο πρέπει να λάβουν υπόψη τους όλες οι δημοκρατικές πολιτικές δυνάμεις».