Από ένα τσιγάρο, όπως όλα δείχνουν, προκλήθηκε η πυρκαγιά στο σπίτι της Καρολίνας Κάλφας στη Χαλκιδική που της στοίχισε τη ζωή.

Η δημοσιογράφος ζούσε τα τελευταία πέντε χρόνια στο εξοχικό της στα Γλυκά Νερά της Νέας Ποτίδαιας στη Χαλκιδική μαζί με τη μητέρα της. Το πρωί της Κυριακής γείτονες ειδοποίησαν την Πυροσβεστική Υπηρεσία η οποία έσπευσε στο σημείο με τρία οχήματα και οχτώ πυροσβέστες.

Η φωτιά είχε ξεκινήσει από το υπνοδωμάτιο εκεί που βρήκαν νεκρή οι πυροσβέστες την άτυχη δημοσιογράφο, ενώ η 76χρονη μητέρα της που βρισκόταν σε άλλο δωμάτιο μεταφέρθηκε ημιλιπόθυμη στο Νοσοκομείο Πολυγύρου.

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας «Έθνος» η φωτιά ξέσπασε από ένα τσιγάρο. Τα πρώτα στοιχεία που έχει συγκεντρώσει η πυροσβεστική δείχνουν ότι η γυναίκα αποκοιμήθηκε με αναμμένο τσιγάρο το οποίο προκάλεσε τη φωτιά πρώτα σε κλινοσκεπάσματα και στη συνέχεια στο στρώμα και σε μικροέπιπλα της κρεβατοκάμαράς της, με αποτέλεσμα η δημοσιογράφος να πεθάνει από την εισπνοή δηλητηριωδών αερίων.

Η νεκροψία-νεκροτομή που θα γίνει σήμερα Τρίτη θα επιβεβαιώσει την αιτία θανάτου, δίνοντας στοιχεία για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες συνέβη η τραγωδία.

Η κηδεία της Καρολάιν Κριστίν Νουντλ, όπως ήταν το πραγματικό της όνομα, θα γίνει την Τετάρτη, 21 Φεβρουαρίου στα Νέα Μουδανιά Χαλκιδικής.