Ελληνική σειρά
«Μην αρχίζεις τη µουρµούρα»
ALPHA, 21.00
Η Μαρίνα και ο Ηλίας προσπαθούν να μάθουν να ζουν χωρίς τις πλαστικές σακούλες του σουπερμάρκετ, καθώς ο Ηλίας αρνείται να πληρώσει για αυτές. Με αφορμή έναν λογαριασμό ρεύματος, το πνεύμα της οικονομίας καταλαμβάνει τη Βέλη και ενώ ο Αγγελος το διασκεδάζει αρχικά, η κατάσταση σύντομα ξεφεύγει. Τα παιδιά του λυκείου όπου πηγαίνει η Βούλα εκδίδουν μια σχολική εφημερίδα και η Βούλα θέλει να πάρει συνέντευξη από κάποιο γνωστό πρόσωπο. Ο Μηνάς φυσικά «προσφέρεται» όντας πρόεδρος ποδοσφαιρικής ομάδας.


Ξένες ταινίες
«Η αρπαγή» (Taken) STAR, 22.30
Η 17χρονη Κιμ πείθει τον πατέρα της Μπράιαν να της επιτρέψει να ταξιδέψει στο Παρίσι με τη φίλη της Αμάντα. Οταν τα δύο κορίτσια φθάνουν στο Παρίσι, μοιράζονται το ταξί τους με έναν άγνωστο άνδρα και με τη νεανική τους αφέλεια του δίνουν μια σειρά από πληροφορίες, χωρίς να γνωρίζουν ότι είναι μέλος μιας σπείρας που «ειδικεύεται» στο εμπόριο νεαρών κοριτσιών. Ο άγνωστος άνδρας τις απάγει, μα η Κιμ προλαβαίνει να καλέσει τον πατέρα της και να τον ενημερώσει. Ετσι ο Μπράιαν παρακολουθεί αβοήθητος μέσω του κινητού του τηλεφώνου την απαγωγή της ίδιας του της κόρης. Τώρα του μένουν ελάχιστες ώρες για να πάει στο Παρίσι και να σώσει την κόρη του. Πρωταγωνιστούν οι Λίαμ Νίσον, Μάγκι Γκρέις, Φάμκε Γιάνσεν. (Γαλλία/ΗΠΑ/Αγγλία, 2008, 85′)
«Η εξουσία της νύχτας» ΣΚΑΪ, 23.45
Ο Τομ Λάντλοου είναι ένας βετεράνος αστυνομικός του Λος Αντζελες που η ζωή του αλλάζει ριζικά μετά τον θάνατο της γυναίκας του. Οταν μια μαρτυρία τον ενοχοποιεί για τη δολοφονία ενός συναδέλφου του, θα αναγκαστεί να πάει ενάντια στα αστυνομικά του καθήκοντα και να αμφιβάλλει για την εμπιστοσύνη όλων όσοι τον περιβάλλουν. Πρωταγωνιστούν οι Κιάνου Ριβς, Φόρεστ Γουίτακερ, Χιου Λόρι, Κρις Εβανς. (ΗΠΑ, 2008, 109′)

HeliosPlus