Αιχμές εναντίον ανωτάτων στελεχών της ΕΡΤ αφήνει ο πρώην Πρόεδρος της εταιρίας κ Διονύσης Τσακνής, που κάνει επίσης λόγο για «σκάνδαλα», ενώ ταυτόχρονα στρέφεται κατά της κυβέρνησης, την οποία κατηγορεί για αδιαφορία.
Χωρίς να αναφέρεται ρητά στη δημόσια τηλεόραση, – παρά το γεγονός ότι στα σχόλια κάτω από την ανάρτηση παραδέχεται εμμέσως πλην σαφώς ότι αναφέρεται στην ΕΡΤ – ή σε συγκεκριμένα ονόματα ο κ Τσακνής σημειώνει:
«Αξίζει νομίζω τον κόπο να σας πω μια ιστορία. Έτσι κι αλλιώς, τόσα χρόνια με τα τραγούδια μου, αυτό ακριβώς κάνω. Υπάρχει ένας Δημόσιος Οργανισμός, στον οποίον αναλαμβάνει ως Διευθύνων Σύμβουλος ο κύριος Κ. (ουδεμία σχέση βέβαια με τον Καφκικό ήρωα) (σσ μήπως αναφέρεται στον κ. Β. Κωστόπουλο;). Η πρώτη «δουλειά» του κυρίου Κ., είναι να δημιουργήσει μια διευθυντική θέση που δεν υπήρχε έως τότε (Διευθυντής Γραφείου Διευθύνοντος!!!) και να διορίσει εκεί τον κύριο Τ. (σσ μήπως αναφέρεται στον κ. Π. Τ.😉 Ουδέν μεμπτόν θα πει κανείς, αν και για τις εποχές που ζούμε ένας επιπλέον διευθυντικός μισθός, επιβαρύνει τον προϋπολογισμό του εν λόγω Οργανισμού».
Συνεχίζοντας ο κ Τσακνής επισημαίνει ότι «η μητέρα του άρτι διορισθέντος κυρίου Τ. (και φίλη -παλαιόθεν- του κυρίου Κ.) (σσ μήπως αναφέρεται στην κυρία Α. Τ., η εταιρεία της οποίας έχει συνεργασία με την ΕΡΤ;) είναι προμηθευτής γενικώς, του ιδιωτικού και του Δημόσιου τομέα».
Ο κ Τσακνής καταγγέλλει ακόμα ότι η κυρία Τ., κατέθεσε «μια υπερκοστολογημένη προσφορά για να κάνει κάτι που έως πέρυσι γινόταν εσωτερικά στον Οργανισμό (με το ένα εικοστό της προσφοράς της κυρίας Τ.) Αντί, λοιπόν, τόσον ο γιος της, (κύριος Τ.) όσον και ο Διευθύνων Σύμβουλος (κύριος Κ.) να την αποτρέψουν, λόγω ενός προφανούς ηθικού -ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟΝ- σκανδάλου, δίνουν επί μήνες τη μάχη στο ΔΣ για να αναθέσουν την προμήθεια στην ως άνω κυρία (μαμά Τ. – φίλη Κ.) συνεπικουρούμενοι και από την ψήφο του προέδρου του εν λόγω Οργανισμού. Αυτό στα απλά ελληνικά της πιάτσας, λέγεται, ή «κάποιος τα παίρνει» ή «κάποιος τα δίνει σε …ημετέρους» (λέγε με φίλη και μαμά)».
Ο κ Τσακνής αναφέρει επίσης ότι σε πρόσφατη θυελλώδη συνεδρίαση του ΔΣ της εταιρείας «ακούστηκε το γνωστό «επιχείρημα» που εκστόμισε κάποτε, ένας πολιτικός του παρελθόντος, πως ότι είναι νόμιμο, είναι και ηθικό».
Στη συνέχεια ο κ Τσακνής στρέφεται και κατά της πολιτικής ηγεσίας και του εποπτεύοντος την ΕΡΤ υπουργείου αναφέροντας ότι η ηγεσία του έχει ενημερωθεί δεόντως για το επερχόμενο σκάνδαλο. Σιωπή…»
«ΌΧΙ, αυτό δεν είναι ήθος Αριστερό. Αυτό είναι ηθική κατάπτωση, που η σημερινή κυβέρνηση θα όφειλε και θα έπρεπε να πολεμάει όπου και όταν τη συναντά. Διότι πού το διάβασα να δεις… και η σιωπή λέει, είναι συνενοχή» προσθέτει ο κ Τσακνής.

Πάντως σύμφωνα με πληροφορίες τα πρόσωπα που «φωτογραφίζει» ο πρώην Πρόεδρος της ΕΡΤ σκέφτονται να κινηθούν νομικά.