Ολοκληρώθηκε η αποσφράγιση των φακέλων των συμμετεχόντων στον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες χωρίς να παρουσιαστούν ελλειψεις σε κάποιον από αυτούς.

«Ο ουσιαστικός έλεγχος ξεκινάει από σήμερα» σημείωσε ο αντιπρόεδρος του Συμβουλίου κ. Ρ. Μορώνης. Σήμερα έγινε σύσκεψη στο ΕΣΡ με τα συνεργεία εμπειρογνωμόνων που θα βοηθήσουν στον ενδελεχή έλεγχο των φακέλων. Κομβικό σημείο στον έλεγχο αποτελεί το πόθεν έσχες των συμμετεχόντων.
Υπάρχουν έξι επιτροπές κάθε μια από τις οποίες θα ελέγξει έναν φάκελο. Πρόθεση του Συμβουλίου να ολοκληρωθεί ο έλεγχος όσο πιο σύντομα γίνεται.
Όπως ανέφερε ο κ. Μορώνης η εταιρεία Ελληνική Τηλεοπτική ΑΕ είναι μια κυπριακή εταιρεία, της οποίας το 100% ανήκει σε γυναίκα βελγικής καταγωγής.
Οι εγγυητικές επιστολές που κατέθεσαν οι ενδιαφερόμενοι είναι όλες από ελληνικές τράπεζες εκτός μιας που είναι από κυπριακή τράπεζα.
Μετά την ολοκλήρωση του ελέγχου το συμβούλιο θα αναρτήσει τον προσωρινό κατάλογο των υπερθεματιστών και πάνω σε αυτόν θα μπορεί να γίνουν ενστάσεις. Μετά τον έλεγχο των ενστάσεων θα δημοσιευθεί ο οριστικός κατάλογος των υπερθεματιστών.
Σχετικά με το Mega ο κ. Μορωνης δήλωσε ότι παρά το γεγονός ότι ο νόμος είναι σαφής και ορίζει ότι θα πρέπει να κλείσει τρεις μήνες μετά την δημοσίευση της προκήρυξης, σημείωσε ότι υπάρχει πιθανότητα να ερμηνευτεί το νομοθετικό πλαίσιο ώστε να επιτραπεί για λίγο καιρό η συνέχιση της λειτουργίας. Ωστόσο όπως τόνισε ο κ. Μορώνης αυτό θα το αποφασίσει το Συμβούλιο.