Ολοκληρώθηκε χωρίς απρόοπτα την περασμένη Πέμπτη η αποσφράγιση των φακέλων των έξι υποψηφίων για τις τηλεοπτικές άδειες. Η διαδικασία της αδειοδότησης των τηλεοπτικών σταθμών της χώρας περνάει στην επόμενη φάση. Να θυμίσουμε ότι στη διαδικασία συμμετέχουν πέντε εν ενεργεία κανάλια (ΣKAΪ, Star, ANT1, Alpha και Ε) και μια νέα εταιρεία, η Τηλεοπτική Ελληνική ΑΕ. Μέσα σε διάστημα 10 ημερών από την Πέμπτη οι συμμετέχοντες θα μπορούν να υποβάλουν συμπληρωματικά στοιχεία που πιθανόν θα ζητηθούν από το ΕΣΡ. Μετά την ολοκλήρωση του ελέγχου των φακέλων το ΕΣΡ θα συντάξει προσωρινό κατάλογο όσων πληρούν τις προϋποθέσεις, καθώς και εκείνων που αποκλείονται από τη διαδικασία, ο οποίος θα αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Συμβουλίου. Οι συμμετέχοντες έχουν δικαίωμα να υποβάλουν ένσταση κατά των προσωρινών καταλόγων. Μετά την εκδίκαση των τυχόν ενστάσεων το ΕΣΡ θα συντάξει τον οριστικό κατάλογο των υποψηφίων που πληρούν τις προϋποθέσεις.
Θετική γνώμη, κατά πλειοψηφία, διατύπωσε η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής στην πρόταση του υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής Νίκου Παππά για τον διορισμό του Χρήστου Λεοντή στη θέση του προέδρου της ΕΡΤ και της Κατερίνας Τσατσαρώνη στη θέση του μέλους του ΔΣ της ΕΡΤ. Να σημειωθεί ότι τα κόμματα της αντιπολίτευσης ψήφισαν αρνητικά για την κυρία Τσατσαρώνη δεδομένου ότι έχει ταυτόχρονα τις ιδιότητες της διευθύντριας Επικοινωνίας των Ανεξάρτητων Ελλήνων και μετακλητής υπαλλήλου στο γραφείο του προέδρου του κόμματος στη Βουλή.
Τα δικά του Βραβεία Ψευδών Ειδήσεων (Fake News Awards) ανακοίνωσε ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, που συνεχίζει με αυτόν τον τρόπο τις επιθέσεις του εναντίον των μέσων ενημέρωσης τα οποία θεωρεί ότι τον αδικούν. Τα περισσότερα βραβεία (4) «κέρδισε» το τηλεοπτικό δίκτυο CNN, που αποτελεί συνήθη στόχο του Τραμπ τόσο στο Twitter όσο και σε δημόσιες δηλώσεις του. Ακολουθούν η εφημερίδα «New York Times» με 2 βραβεία, ενώ από ένα βραβείο απέσπασαν το κανάλι ABC και τα περιοδικά «Time» και «Newsweek». Αξίζει να σημειωθεί ότι αμέσως μετά την ανάρτηση των βραβείων στην ιστοσελίδα του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος, ο ιστότοπος κατέρρευσε από τον απροσδόκητα μεγάλο αριθμό επισκεπτών. Οπως όλα δείχνουν, ένα μεγάλο ποσοστό των Αμερικανών παραμένει πιστό στην αφήγηση του Τραμπ.
Το βιβλίο «Φωτιά και Οργή: Μέσα στον Λευκό Οίκο του Τραμπ» –το οποίο, αν αναλογιστεί κανείς τις επιπτώσεις που είχε στον αμερικανό πρόεδρο, θα μπορούσε να το μεταφράσει και ως «Πυρ και Μανία» –θα μεταφερθεί στη μικρή οθόνη, όπως αναφέρουν αμερικανικά μέσα ενημέρωσης. Τα δικαιώματα του βιβλίου του Μάικλ Γουλφ εξασφάλισε η εταιρεία Endeavor Content. Ο ίδιος ο Γουλφ θα είναι ο παραγωγός της τηλεοπτικής μεταφοράς του βιβλίου. Αφού προσπάθησε μάταια να εμποδίσει την κυκλοφορία του, ο Τραμπ χαρακτήρισε το βιβλίο «παραμύθι» και πρόσθεσε ότι πρόκειται «για μια σειρά από ψέματα». Να σημειωθεί ότι το βιβλίο είναι πρώτο σε πωλήσεις στην ιστοσελίδα της Amazon, έχει πουλήσει ήδη περισσότερα από 1 εκατ. αντίτυπα, ενώ υπολογίζεται ότι μόνο από τις πωλήσεις ο Γουλφ θα εισπράξει περισσότερα από 7,5 εκατ. δολάρια.

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ