Η πρώτη εκπομπή του «Saturday Night Live» για το 2018 επεφύλασσε για το κοινό σχολιασμό των πιο καυτών πολιτικών θεμάτων που απασχολούν τις ΗΠΑ.

Η Κέιτ ΜακΚίνον ως Μίκα Μπρζεζίνσκι, δημοσιογράφος του τηλεοπτικού δικτύου NBC και ο Άλεξ Μόφατ ως Τζόι Σκάρμπορου εμφανίστηκαν να φιλοξενούν στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή τους, τους Φρεντ Άρμισεν και Μπιλ Μάρεϊ να υποδύονται τα πρόσωπα των ημερών, ο πρώτος τον δημοσιογράφο Μάικλ Γουλφ, που έγραψε το best seller «Fire and Fury» για τον Ντόναλντ Τραμπ και ο δεύτερος τον Στιβ Μπάνον, πρώην σύμβουλο του προέδρου των ΗΠΑ, σύμφωνα με το Variety.

Απαντώντας στην ερώτηση τι δεν συμπεριέλαβε στο βιβλίο του για τον Ντόναλντ Τραμπ, ο Φρεντ Άρμισεν – Γουλφ είπε «τους αγώνες μωρών».

«Υπήρχαν αγώνες μωρών. Ο Τραμπ θα ζητούσε να έχει δύο μωρά στο γραφείο του, συνήθως διαφορετικών φυλών. Κάποιος θα έβαζε ένα μπολ με κράκερς Goldfish στην άλλη πλευρά του δωματίου. Ο Τραμπ θα έλεγε: «Χίλια δολάρια στο μαύρο»».



Όταν ρωτήθηκε από τον Μόφατ περί ανακριβειών στις αναφορές του, για τις οποίες ο πραγματικός Μάικλ Γουλφ κατηγορήθηκε, ο Άρμισεν ήταν αμετανόητος.

«Κοίτα, το διάβασες, έτσι;» είπε «και σου άρεσε, διασκέδασες; Λοιπόν, ποιο είναι το πρόβλημα; Έχεις την ουσία, σταμάτα. Ακόμα και τα πράγματα που δεν είναι αλήθεια, είναι αλήθεια».

Ο Μπιλ Μάρεϊ εμφανίστηκε στη συνέχεια ως ο πρώην σύμβουλος διακυβέρνησης και στρατηγικής του Τραμπ, Στίβεν Μπάνον, ο οποίος απομακρύνθηκε από τον Λευκό Οίκο μετά την κυκλοφορία του βιβλίου του Γουλφ, στο οποίο καταδίκαζε ενέργειες του μεγαλύτερου γιου του προέδρου των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ Τζούνιορ.

Είπε ότι τελικά πως έβγαλε τη μαύρη κουκούλα για να αποκαλύψει το πρόσωπό του και ότι δουλεύει για νέα συναρπαστικά project , ένα νέο σόου για το τηλεοπτικό δίκτυο Crackle, «τσαλακωμένα κακόγουστα jackets που θα ονομάζονται Frumpers» και σύντομα μια σειρά φροντίδας του δέρματος για την άνοιξη που ονομάζεται «Blotch».

Ο Μπάνον του Μάρεϊ δεν παρέλειψε να υπενθυμίσει σε όλους ότι ήταν αυτός που έπεισε τη χώρα να εκλέξει τον Τραμπ και απείλησε «να το κάνει ξανά».

«Έχει ήδη κάποια προοπτική. Λόγκαν Πολ. Μάρτιν Σκρέλι. Τον τύπο στο μετρό».

Αλλά η έκπληξη ήταν μια ξεχωριστή συνέντευξη από τη Λέσλι Τζόουνς ως Όπρα Γουίνφρεϊ, η οποία εμφανίστηκε με τον επί σειρά ετών σύντροφό της, Στέντμαν Γκράχαμ (τον οποίο υποδύθηκε ο Κρις Ρεντ). Όταν ρωτήθηκε για την πιθανή υποψηφιότητά της για την προεδρία των ΗΠΑ είπε: «Είμαι διασημότητα, οπότε έχω τα προσόντα, αλλά είμαι διαφορετική από τον Ντόναλντ Τραμπ επειδή είμαι πραγματικά δισεκατομμυριούχος. Υπάρχει μόνο μία δουλειά πιο ισχυρή από το να είσαι πρόεδρος. Να είσαι η Όπρα!».