Καθησυχαστικός εμφανίστηκε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Ν. Παππάς για τους δημοτικούς ραδιοσταθμούς που αντιδρούν καθώς στο πολυνομοσχέδιο προβλέπεται η συμμετοχή τους σε διαγωνιστική διαδικασία δημοπράτησης ή εξαγοράς των αδειών λειτουργίας τους, κάτι, που όπως έχουν καταγγείλει, οδηγεί ουσιαστικά στο κλείσιμό τους.

Πάντως, ο κ. Παππάς είπε ότι «ουδείς πρέπει να ανησυχεί», σημειώνοντας ότι η χωρητικότητα είναι τεράστια και φτάνει μέχρι και τους 70 ραδιοφωνικούς σταθμούς ανά περιφέρεια. «Στην Ευρώπη οι ραδιοφωνικοί σταθμοί είναι 12.000, στην Ελλάδα μόνο είναι 1.000. Αν το τηλεοπτικό τοπίο ήταν άναρχο το ραδιοφωνικό ήταν πολλαπλώς άναρχο. Η διαδικασία θα είναι σταδιακή. Η χωρητικότητα είναι πολύ μεγάλη. Θα υπάρξει και αδειοδότηση σταθμών πανελλαδικής εμβέλειας. Ουδείς πρέπει να ανησυχεί», είπε χαρακτηριστικά.

Αναφερθείς εξάλλου στο θέμα των τηλεοπτικών αδειών είπε ότι ο έλεγχος των οικονομικών στοιχείων των ενδιαφερομένων «θα έχει ολοκληρωθεί λογικά σε περίπου ένα μήνα, και με δεδομένο ότι δεν θα υπάρξει δημοπρασία, τότε ο χρόνος για την ολοκλήρωση όλων των διαδικασιών μικραίνει». «Όλα είναι απολύτως προβλεπόμενα.

Η έβδομη άδεια είναι “ορφανή” αυτή τη στιγμή. Όταν ολοκληρωθεί η διαδικασία για τις έξι, απ’ όπου θα τεκμαίρεται ότι είναι “ορφανή”, θα δοθεί, εάν εμφανιστεί κάποιος με έμπρακτο ενδιαφέρον, με προκήρυξη.

Εάν εμφανιστεί κι άλλος ενδιαφερόμενος τότε θα δημοπρατηθεί» δήλωσε. Χαρακτήρισε θετικές τις εξελίξεις στο θέμα, επισημαίνοντας ότι «πάρα πολύ γρήγορα θα περάσουμε σε μία διαδικασία όπου και το τοπίο το τηλεοπτικό θα είναι ρυθμισμένο και με τις προοπτικές της αύξησης της διαφημιστικής αγοράς και με τη βάση τον ισχύοντα νόμο θα έχουμε και αύξηση των θέσεων εργασίας στην τηλεόραση».