Ξένες ταινίες
«Το Πολικό Εξπρές»
(The Polar Express) STAR, 21.00
Ο μικρός Μπίλι, που επιθυμεί πολύ να πιστεύει στην ύπαρξη του Αϊ-Βασίλη, δεν βρίσκει την ανάλογη ανταπόκριση από τους γονείς του, που του επαναλαμβάνουν συνεχώς πως ο Αγιος Βασίλης, το έλκηθρο, οι τάρανδοι και το σπίτι του στον Βόρειο Πόλο δεν είναι τίποτε άλλο παρά ένα αθώο παραμύθι. Την παραμονή των Χριστουγέννων, ο Μπίλι δέχεται την επίσκεψη του Πολικού Εξπρές. Ενός τρένου με προορισμό το σπίτι του Αγιου Βασίλη στον Βόρειο Πόλο! Παρέα με άλλους συνομηλίκους του ο Μπίλι θα ζήσει το πιο απίθανο ταξίδι της ζωής του. (ΗΠΑ, 2004, 89′)

«21» MEGA, 22.50
H ταινία βασίζεται στην πραγματική ιστορία έξι φοιτητών, που μετρούσαν τα χαρτιά της τράπουλας και κατάφεραν να ξετινάξουν το Λας Βέγκας παίζοντας 21. Στους πρωταγωνιστικούς ρόλους ο βραβευμένος με Οσκαρ Κέβιν Σπέισι και ο ανερχόμενος Τζιμ Στέρτζες.
Ενας αριστούχος του πανεπιστημίου ΜΙΤ καταφεύγει στη χαρτοπαιξία για να πληρώσει τα δίδακτρά του. Ετσι, γίνεται μέλος μιας χαρτοπαικτικής ομάδας ταλαντούχων φοιτητών του πανεπιστημίου, που πηγαίνουν κάθε Σαββατοκύριακο στο Λας Βέγκας με πλαστές ταυτότητες και ανατρέπουν υπέρ τους τις πιθανότητες στο μπλακ τζακ. Με καθοδηγητή τον καθηγητή μαθηματικών Μίκι Ρόζα, μια ιδιοφυΐα της στατιστικής, η ομάδα καταφέρνει να κερδίζει σταθερά τα καζίνα μετρώντας τα χαρτιά και χρησιμοποιώντας ένα πολύπλοκο σύστημα σινιάλων. (ΗΠΑ, 2008, 123′)

«Ξενοδοχείο Grand Budapest» ΣΚΑΪ, 23.30
Κάπου στην Ευρώπη της δεκαετίας του 1920, ο θυρωρός του διάσημου ξενοδοχείου Grand Budapest (Ρέιφ Φάινς) αναπτύσσει φιλία με έναν νεαρό υπάλληλο (Τόνι Ρεβελόρι), ο οποίος γίνεται ο προστατευόμενός του. Το ξενοδοχείο θα γίνει το σκηνικό της κλοπής ενός πίνακα αμύθητης αξίας και της διαμάχης για μια οικογενειακή περιουσία. (ΗΠΑ/Γερμανία/Αγγλία, 2014, 99′)

HeliosPlus