Ξένες ταινίες

«Μπετόβεν: Χριστουγεννιάτικη περιπέτεια»
(Beethoven’s Christmas adventure)
STAR, 15.45
Ο Χένρι το ξωτικό (Κάιλ Μάσεϊ) το σκάει από τον Νότιο Πόλο με το έλκηθρο του Αϊ-Βασίλη και τον σάκο με τα δώρα. Οταν πέφτει κατά λάθος σε ένα δέντρο, λίγο έξω από μια μικρή πόλη, το πολύτιμο αυτό φορτίο κινδυνεύει! Ο σάκος καταλήγει σε λάθος χέρια και ο Μπετόβεν με τον έφηβο φίλο του Μέισον (Μάνρο Τσέιμπερς) αναλαμβάνουν δράση! Η αποστολή τους είναι σύνθετη και δύσκολη. Θα πρέπει να βοηθήσουν τον Χένρι να πάρει πίσω τον σάκο με τα παιχνίδια και να σώσουν τα Χριστούγεννα για τα παιδιά όλου του κόσμου. (ΗΠΑ/Καναδάς, 2011, 93′)
«Αγάπη είναι»
(Love actually) ALPHA, 21.50
Ενα μωσαϊκό σχέσεων ανάμεσα σε ζευγάρια, γονείς, φίλους, εχθρούς ή αγνώστους μεταξύ τους. Γλυκόπικρες ιστορίες, που συναντώνται και διασταυρώνονται λίγες ημέρες πριν το χριστουγεννιάτικο Λονδίνο φορέσει τα καλά του για να υποδεχθεί το νέο έτος. Δέκα ιστορίες διαφορετικές, αλλά με έναν παράξενο τρόπο κοινές, αφού τελικά ό,τι και να γίνει στο τέλος αυτό που μένει δεν είναι τίποτε άλλο από την αγάπη. Ηθοποιοί: Χιου Γκραντ, Λίαμ Νίσον, Κίρα Νάιτλι, Εμα Τόμσον, Κόλιν Φερθ, Αλαν Ρίκμαν, Λόρα Λίνεϊ, Ρόουαν Ατκινσον, Μπιλ Νάι, Κλόντια Σίφερ (Βρετανία/ΗΠΑ/Γαλλία, 2003, 136′)
«Χριστούγεννα της συμφοράς»
(This Christmas) MEGA, 24.00
Για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια τα παιδιά της οικογένειας Γουίτφιλντ επιστρέφουν στο πατρικό τους για να περάσουν τα Χριστούγεννα μαζί με τη μητέρα τους. Καθώς όλοι μαζί προσπαθούν να βιώσουν το πνεύμα των Χριστουγέννων, ζουν τις πιο ξεκαρδιστικές περιπέτειες και ανταλλάσσουν παράπονα ο ένας για τον άλλον που φύλαγαν κρυφά για χρόνια. Μυστικά, ψέματα και καταστάσεις που προκαλούν απίστευτα γέλια αποκαλύπτονται και όλοι συνειδητοποιούν ότι αυτά τα Χριστούγεννα θα είναι διαφορετικά. (ΗΠΑ, 2007, 107′)

HeliosPlus