Συζητήθηκαν σήμερα Τρίτη 19 Δεκεμβρίου στο Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης οι προδικαστικές προσφυγές των σταθμών ΣΚΑΪ, ΑΝΤΕΝΝΑ, Star και Alpha επί της προκήρυξης του Συμβουλίου για τις τηλεοπτικές άδειες.

Συγκεκριμένα έγινε:

Ακρόαση της εταιρείας ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΝΤΟΤ ΚΟΜ ΑΝΩΝΥΜΗ ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΑΡΟΧΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ, σχετικά με την με αριθμό πρωτοκόλλου ΕΣΡ 5969/07.12.2017 – Προδικαστική Προσφυγή κατά της Προκήρυξης ΕΣΡ 1/2017.

Ακρόαση της εταιρείας ΝΕΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ σχετικά με την με αριθμό πρωτοκόλλου ΕΣΡ 5968/07.12.2017 – Προδικαστική Προσφυγή κατά της Προκήρυξης ΕΣΡ 1/2017.

Ακρόαση της εταιρείας ANTENNA TV ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ σχετικά με την με αριθμό πρωτοκόλλου ΕΣΡ 5974/07.12.2017 – Προδικαστική Προσφυγή κατά της Προκήρυξης ΕΣΡ 1/2017.

Ακρόαση της εταιρείας ALPHA ΔΟΡΥΦΟΡΙΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΑΕ σχετικά με την με αριθμό πρωτοκόλλου ΕΣΡ 5972/07.12.2017 -Προδικαστική Προσφυγή κατά της Προκήρυξης ΕΣΡ 1/2017.

Οπως σημείωσε ο αντιπρόεδρος του Συμβουλίου κ. Ροδόλφος Μορώνης οι προσφυγές υπεβλήθησαν την προηγούμενη εβδομάδα και αιτούμενο είχαν την αναστολή της διαγωνιστικής διαδικασίας για τις τηλεοπτικές άδειες.

Κατά τη σημερινή συνεδρίαση εκπρόσωποι των σταθμών ανέπτυξαν και προφορικά τις ενστάσεις για τη διαδικασία.

Οι ενστάσεις αφορούν στον αριθμό των αδειών, στο τίμημα της εκκίνησης, στο γεγονός ότι κατά την άποψή τους η όλη διαδικασία γίνεται με καθαρά οικονομικά κριτήρια και όχι ποιοτικά. Επίσης είπαν ότι οι μεν σταθμοί που ήδη λειτουργούν έχουν μια εμπειρία και μπαίνουν στην ίδια μοίρα με κάποιους που δεν έχουν εμπειρία και επίσης ότι δεν γίνεται έλεγχος του πόθεν έσχες πριν τη διαδικασία.

Να σημειωθεί ότι οι προσφυγές συο ΕΣΡ αποτελούν απαραίτητη προϋπόθεση οποιασδήποτε προσφυγής στο ΣτΕ.

Το συμβούλιο έχει τη δυνατότητα να απαντήσει μέσα σε 10ημερες. Αν δεν απαντήσει θεωρείται ότι οι προσφυγές έχουν απορριφθεί.

Για το θέμα του αριθμού των αδειών το Συμβούλιο ενημέρωσε τους εκπροσώπους των καναλιών ότι έκανε διαβούλευση με την ΕΕΤΤ, την Digea, και την ΕΡΤ και έτσι κατέληξαν στον αριθμό επτά. Οσο για το τίμημα εκκίνησης οι προβλέψεις για τη διαφημιστική δαπάνη κάνουν το Συμβούλιο να θεωρεί ότι το τίμημα είναι λογικό.

Για το θέμα του πόθεν έσχες ο κ Μορώνης διευκρίνισε ότι έλεγχος των οικονομικών όσων συμμετάσχουν στον διαγωνισμό θα γίνει, αφού κατατεθούν οι αιτήσεις συμμετοχής.

Πάντως αξίζει να σημειωθεί ότι μέχρι στιγμής έχουν δείξει ενδιαφέρον συμμετοχής στον διαγωνισμό τα πέντε λειτουργούντα κανάλια (Alpha, Star, ANT1, ΣΚΑΙ και Ε) και δύο εταιρείες η Proteas Productions Ltd και η MIXTA.