Δημοσιεύτηκε σήμερα Δευτέρα 27 Νοεμβρίου στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης η προκήρυξη για τον διαγωνισμό των τηλεοπτικών σταθμών εθνικής εμβέλειας ενημερωτικού χαρακτήρα.

Αντικείμενο της προκήρυξης ο ακριβής καθορισμός για τη διαδικασία χορήγησης μέσω δημοπρασίας επτά αδειών παροχών περιεχομένου επίγειας ψηφιακής τηλεοπτικής ευρυεκπομπής ελεύθερης λήψης εθνικής εμβέλειας ενημερωτικού προγράμματος γενικού περιεχομένου.

Σύμφωνα με την προκήρυξη:

– Η διάρκεια ισχύος των αδειών θα είναι δεκαετής από την ημερομηνία έκδοσης.

– Σε περίπτωση που με την ολοκλήρωση της παρούσας διαδικασίας κάποιες από τις άδειες παραμείνουν αδιάθετες το ΕΣΡ υποχρεούται να τις επαναπροκηρύξει.

– Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν φακέλους συμμετοχής έως τις 8 Ιανουαρίου 2018.

– Η διαδικασία προεπιλογής των υποψηφίων αρχίσει από τη λήξη προθεσμίας υποβολής αιτήσεων.

– Μετά την ολοκλήρωση του φακέλου αιτήσεων συμμετοχής το ΕΣΡ συντάσσει προσωρινό κατάλογο όσων πληρούν τις νόμιμες προϋποθέσεις και στη συνέχεια οριστικό.

– Στην περίπτωση που ο αριθμός των οριστικά προεπιλεγέντων είναι μικρότερος των 8 κάθε ένας ανακηρύσσεται αυτοδικαίως υπερθεματιστής.

Ν.Παππάς: Το 2018 θα ξημερώσει μια νέα μέρα στα τηλεοπτικά πράγματα της χώρας

Αμέσως μετά τη δημοσίευση της προκήρυξης ο υπουργός ΨΗΠΤΕ κ. Νίκος Παππάς δήλωσε: «Με τη σημερινή δημοσίευση της προκύρηξης του ΕΣΡ για το διαγωνισμό αδειοδότησης των τηλεοπτικών σταθμών πανελλαδικής εμβέλειας, η Ελλάδα εισέρχεται στην τελική ευθεία για τον τερματισμό μιας ανομίας που εσκεμμένα συντήρησαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις, επί 30 ολόκληρα χρόνια.

Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δεσμεύθηκε προεκλογικά να βάλει τέρμα στην άνευ τιμήματος εκμετάλλευση του φάσματος, ενός περιουσιακού στοιχείου του ελληνικού λαού,. Και το πράττει, με την πολύτιμη συμβολή του ΕΣΡ, τα μέλη του οποίου θέλω να ευχαριστήσω και προσωπικά για το θάρρος και τον επαγγελματισμό τους. Μπαίνουν κανόνες στο τηλεοπτικό τοπίο, κανόνες στην πολιτική ζωή του τόπου, κανόνες στην ποιόητητα του τηλεοπτικού προγράμματος, κανόνες στις εργασιακές σχέσεις.

Το 2018 θα ξημερώσει μια νέα μέρα στα τηλεοπτικά πράγματα της χώρας. Προς μεγάλη απογοήτευση όλων όσοι αγωνίστηκαν σκληρά για το αντίθετο, οι τηλεοπτικοί σταθμοί θα πληρώσουν τίμημα, ο αριθμός των εργαζομένων δεν θα μπορεί να είναι μικρότερος των 400, η συνταγματική υποχρέωση για πλουραλισμό στην ενημέρωση θα προστατευθεί».