Ταινίες

«Δύο εβδοµάδες προθεσµία» Alpha, 21.50
Η Λούσι Κέλσον, νέα, ευφυής, όμορφη δικηγόρος και παθιασμένη ακτιβίστρια για το περιβάλλον, εργάζεται ως νομική σύμβουλος σε μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες ακινήτων της Νέας Υόρκης. Το μόνο πρόβλημα που της προκαλεί αϋπνίες είναι το… αφεντικό της! Αφού λοιπόν τόσο καιρό η Λούσι ανεχόταν τα πάντα, από τις καθημερινές ιδιοτροπίες του έως το διαζύγιό του, αποφασίζει ότι ήρθε η στιγμή να πάρει το αίμα της πίσω. Θα του δώσει «δύο εβδομάδες προθεσμία» για να βρει την αντικαταστάτριά της, προτού η ίδια φύγει για πάντα από τη δουλειά και τη ζωή του! (ΗΠΑ, 2002, 92′)
«Δωμάτιο πανικού» Mega, 22.40
Αμέσως μετά το διαζύγιό της, η Μεγκ με την έφηβη κόρη της Σάρα μετακομίζουν σε ένα τετραώροφο σπίτι στο Μανχάταν. Το πρώτο κιόλας βράδυ που περνούν εκεί, έρχονται αντιμέτωπες με αδίστακτους διαρρήκτες και οχυρώνονται σε ένα μυστικό δωμάτιο «υψίστης ασφαλείας», εξοπλισμένο με κάμερες παρακολούθησης και ατσάλινη πόρτα. Δυστυχώς, οι εισβολείς ψάχνουν κάτι που βρίσκεται σε αυτό το δωμάτιο… και δεν θα σταματήσουν αν δεν το βρουν! (ΗΠΑ, 2002, 109′)
«The hunger games» Star, 22.50
Σε έναν μελλοντικό δυστοπικό κόσμο, το ολοκληρωτικό έθνος Panem χωρίζεται σε 12 συνοικίες και στο Καπιτώλιο. Κάθε χρόνο δύο νέοι εκπρόσωποι από κάθε περιοχή επιλέγονται τυχαία για να συμμετάσχουν στους Αγώνες Πείνας και να πολεμήσουν μέχρι θανάτου ζωντανά στην τηλεόραση. Οταν η Πριμ, η 16χρονη αδελφή της Κάτνις, επιλέγεται ως εκπρόσωπος της Περιφέρειας 12, η Κάτνις παίρνει εθελοντικά τη θέση της και βρίσκεται αντιμέτωπη με ισχυρές αντιπάλους, που έχουν εκπαιδευτεί για αυτό ολόκληρη τη ζωή τους. (ΗΠΑ, 2012, 136′)

HeliosPlus