Ταινίες

«Οι πειρατές της Καραϊβικής: Το σεντούκι του νεκρού» Alpha, 21.50
Ο Τζακ Σπάροου ανοίγει πανιά με το στοιχειωμένο πλοίο «Ιπτάμενος Ολλανδός», χωρίς να υποψιάζεται ότι έχει εκκρεμότητες με το φάντασμα του πρώην καπετάνιου του πλοίου, Ντέιβι Τζόουνς. Ετσι τα σχέδια του αρχιπειρατή ανατρέπονται ριζικά. Διότι ακόμα κι αν καταφέρει να ξεφύγει από τα θαλάσσια τέρατα που θα βρεθούν στον δρόμο του, τους εχθρικούς ιθαγενείς ή τη μυστηριώδη και γοητευτική μάντισσα Τία, πρέπει να δει πώς θα αντιμετωπίσει την εμμονή του «κυνηγού πειρατών» λόρδου Μπέκετ να αποκτήσει το ξακουστό «Σεντούκι του νεκρού»! (ΗΠΑ, 2006, 136′)
«Θανάσιμη καταδίωξη» Star, 00.30
Η ζωή του πυροσβέστη Γκόρντον Μπρούερ παίρνει δραματική τροπή όταν η σύζυγος και το παιδί του σκοτώνονται σε βομβιστική επίθεση. Υπεύθυνος δεν είναι άλλος από τον Κλαούντιο Περίνι, τον επονομαζόμενο «Λύκο», γνωστό τρομοκράτη με «έδρα» του την Κολομβία. Καθώς όμως ο καιρός περνά και οι αστυνομικές αρχές αδυνατούν να τον συλλάβουν, ο Μπρούερ αποφασίζει να αγνοήσει τις συμβουλές του Πίτερ Μπραντ, πράκτορα της CIA, να ταξιδέψει μέχρι τις ζούγκλες της Κολομβίας και να βρει τον Περίνι για να πάρει την εκδίκησή του. (ΗΠΑ, 2002, 100′)
«Το χρώµα του χρήµατος» Alpha,01.00
Ο Μάρτιν Σκορσέζε σκηνοθέτησε τον Πολ Νιούμαν και τον Τομ Κρουζ στους αντίστοιχους ρόλους του έμπειρου μπλιαρδόρου (τζογαδόρου) και του ταλαντούχου «μαθητή» του. Η ταινία αποτελεί «συνέχεια» του «Hustler» («Ο κόσμος είναι δικός μου») με τον Νιούμαν νεότατο και πάλι στον ρόλο του Φαστ Εντι Φέλσον. Για την ταινία της σημερινής βραδιάς ο σπουδαίος ηθοποιός απέσπασε πολύ καθυστερημένα (και μάλλον χαριστικά) το Οσκαρ Α’ ρόλου.(ΗΠΑ, 1986, 112′)

HeliosPlus