Απεριόριστη ασύρματη πρόσβαση στο internet θα απολαμβάνουν οι επισκέπτες των κτιρίων του Μουσείου Μπενάκη στο πλαίσιο της συνεργασίας του με τη Nova.
Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της Nova η μεγάλη χορηγία προς έναν από τους σημαντικότερους ελληνικούς oργανισμούς προσφοράς στον πολιτισμό και διαφύλαξης της ιστορικής μνήμης, εντάσσεται στο πλαίσιο του προγράμματος δράσεων Kοινωνικής Eυθύνης που υλοποιεί στον πυλώνα στήριξης του πολιτισμού.
Με την ολοκλήρωση του έργου το Μουσείο Μπενάκη επιτυγχάνει την αναβάθμιση της εμπειρίας του επισκέπτη, προσφέροντάς του τη δυνατότητα να συνδεθεί και να περιηγηθεί στο internet από όλες τις φορητές του συσκευές (κινητό τηλέφωνο, laptop, tablet) δωρεάν, με ασφάλεια, σε υψηλές ταχύτητες και με την αξιοπιστία που εγγυάται η πολύχρονη εμπειρία και η τεχνογνωσία της Nova.
«Η μεγάλη χορηγία της Nova επιτρέπει στους επισκέπτες του Μουσείου Μπενάκη να περιδιαβούν έξι κτήρια σε πολλαπλές διαστάσεις, διευρύνοντας τη μουσειακή εμπειρία χάρις στις εκπαιδευτικές και ψυχαγωγικές δυνατότητες του διαδικτύου. Tο αγαθό του πολιτισμού συνταιριάζεται δημιουργικά με το αίτημα για απεριόριστη επικοινωνία», τόνισε ο κ. Γιώργης Μαγγίνης, Μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής του Μουσείου Μπενάκη.
«Σε όλα τα στάδια της συνεργασία μας με το Μουσείο Μπενάκη για την υλοποίηση του έργου, διαπιστώσαμε ότι ως οργανισμοί, αν και πολύ διαφορετικοί μεταξύ μας, έχουμε κάτι εξαιρετικά κοινό: Ότι στο κέντρο των ενδιαφερόντων μας βρίσκεται ο άνθρωπος και οι ανάγκες του για γνώση και πληροφόρηση, τόσο για το παρελθόν του, όσο και για το παρόν και το μέλλον του. Πιστεύουμε ότι μέσα από την τεχνολογική λύση που προσφέρουμε στο Μουσείο Μπενάκη, γεφυρώνουμε την γνώση για το παρελθόν με τις δημιουργικές αναζητήσεις για το παρόν και το μέλλον. Και έτσι κάναμε πράξη αυτό που αποτελεί και το μότο της Nova, δηλαδή λύσεις και υπηρεσίες για να ζούμε καλύτερα», δήλωσε, μεταξύ άλλων ο κ. Γρηγόρης Κατσογιάννης, Corporate Communication Director της Forthnet.
To έργο αναπτύσσεται στο Μουσείο Μπενάκη Ελληνικού Πολιτισμού, στην οδό Κουμπάρη, στην Πειραιώς 138, στο Μουσείο Ισλαμικής Τέχνης στην Αγίων Ασωμάτων, στην Πινακοθήκη Γκίκα στην Κριεζώτου, στο Εργαστήρι Γιάννη Παππά στου Ζωγράφου και στο νέο Μουσείο Παιχνιδιών στο Παλαιό Φάληρο.
«Η Nova ανέλαβε εξ ολοκλήρου τη μελέτη, τον σχεδιασμό και την εγκατάσταση μιας σύγχρονης και ολοκληρωμένης wi-fi υποδομής η οποία συνδέεται στο τηλεπικοινωνιακό μας δίκτυο και προσφέρει στους επισκέπτες των έξι κτιρίων του Μουσείου άμεση πρόσβαση στο διαδίκτυο από τις φορητές συσκευές τους. Ταυτόχρονα, με το συγκεκριμένο έργο, τα κτίρια του Μουσείου εντάσσονται στο δίκτυο των Nova HotSpots», ανέφερε ο κ. Δημήτρης Βάγιας, Corporate Commercial Executive Director της Forthnet.
Όλοι οι χώροι είναι κατάλληλα εξοπλισμένοι ώστε οι επισκέπτες να είναι συνεχώς online και να επικοινωνούν πάντα και από παντού. Μπορούν να μοιράζονται τις πιο ενδιαφέρουσες στιγμές τους με φίλους στα κοινωνικά δίκτυα, να ενημερώνονται για όλες τις εκθέσεις και τις εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται στους χώρους των μουσείων, να ψωνίζουν στο benakishop.gr. Επίσης, μπορούν να λαμβάνουν περισσότερες πληροφορίες για τα εκθέματα μέσα από τη διαδικτυακή ακουστική ξενάγηση που προσφέρεται εδώ και λίγο καιρό στις μόνιμες εκθέσεις. Στο παρακάτω link http://bit.ly/Nova-Benaki μπορείτε να δείτε το video σχετικά με τη συνεργασία Nova και Μουσείου Μπενάκη.