Ξεκίνησε την πορεία της στον χώρο των media με αργά αλλά σταθερά βήματα και από τη ραδιοφωνική συχνότητα του ΣΚΑΪ το 2005 βρέθηκε να παρουσιάζει το νυχτερινό δελτίο ειδήσεων του καναλιού και στη συνέχεια στο τιμόνι της «Πρώτης Γραμμής» καλύπτοντας τις άδειες των παρουσιαστών της εκπομπής. Το πρωινό της 26ης Αυγούστου του 2013 η Αννα Μπουσδούκου μας καλημέρισε ως βασική παρουσιάστρια της πρωινής εκπομπής «Τώρα». Εφέτος, για πέμπτη χρονιά, συνεχίζει με την εκπομπή που φέρει τη σφραγίδα της. Το κανάλι του Φαλήρου τα τελευταία χρόνια ρισκάρει επιλέγοντας να ρίξει στη μάχη της παρουσίασης νέα πρόσωπα και φαίνεται να κερδίζει τις παρτίδες.
«Θυμάμαι, γυρνώντας πίσω στο 2013, επέστρεφα από διακοπές όταν μου έγινε η πρόταση. Ενθουσιάστηκα πάρα πολύ. Εως τότε είχα πάρει αρκετά στοιχεία από τελείως διαφορετικά πόστα στα οποία είχα εργαστεί, σε κάθε περίπτωση όμως αυτό που καλούμουν να κάνω ήταν κάτι το πρωτόγνωρο. Κάτι που ανέβαζε πάρα πολύ ψηλά τον πήχη, γιατί αφενός ήταν άγνωστο σε εμένα, αφετέρου ήταν μια ήδη «στημένη» ζώνη. Ολο αυτό όμως κράτησε μόνο μια στιγμή» αναφέρει, καθώς και η ίδια ήθελε να δοκιμαστεί στο κομμάτι της παρουσίασης και να αξιοποιήσει την ευκαιρία που της έδωσε το κανάλι. «Είπα ας ενώσουμε αυτά τα κομμάτια του παζλ και να δούμε. Μπορεί να βγει ή να χαλάσει και να φτιάξουμε κάτι άλλο». Το παζλ αυτό όχι μόνο δεν χάλασε, αλλά συμπληρώνεται συνέχεια με τα κατάλληλα κομμάτια, «νομίζω ότι πρέπει να πειραματίζεσαι και να ρισκάρεις μέσα σε κάτι το οποίο χτίζεται και το «Τώρα» χτίστηκε σταδιακά» σημειώνει.
Εφέτος οι τηλεοπτικοί σταθμοί προχώρησαν σε τονωτικές ενέσεις ψυχαγωγίας στο πρόγραμμά τους και η πρωινή ζώνη απέκτησε και αυτή ακόμη μία ψυχαγωγική εκπομπή. Tα πρώτα στοιχεία της Nielsen δείχνουν ότι το «Τώρα» έχει μια δυναμική που δεν αφήνει πολλά περιθώρια στο πρωινό του ΑΝΤ1. Η ίδια παρακολουθεί καθημερινά τους πίνακες με τα νούμερα τηλεθέασης αλλά όπως εξηγεί δεν είναι κάτι που την αγχώνει: «Είναι σίγουρα ένας δείκτης τον οποίο παρακολουθώ καθημερινά αλλά έχει αρχή και τέλος. Αυτό που θέλω να πω είναι ότι είναι πολύ οριοθετημένο το πεδίο στο οποίο θα μας δείξει κάποια πράγματα».
Σχολιάζοντας το τηλεοπτικό τοπίο βρίσκει πολύ ενθαρρυντικό το γεγονός ότι εφέτος στο συνολικό πρόγραμμα των καναλιών υπάρχει πληθώρα προγραμμάτων. «Ο κόσμος θέλει να έχει τη δυνατότητα στην επιλογή για όλα, όπως και όλοι μας. Τα τελευταία χρόνια, επειδή είναι πολύ πυκνές οι εξελίξεις και όλοι είμαστε πάρα πολύ ζαλισμένοι, ενδεχομένως να απομακρυνθήκαμε. Η κρίση στα μέσα ενημέρωσης δεν έχει περάσει και δεν θα περάσει έτσι γρήγορα» σημειώνει η Αννα Μπουσδούκου. «Δεν πρέπει να είναι αποστειρωμένος ο κόσμος της τηλεόρασης, πλέον είμαστε παντού, στα κινητά, στους υπολογιστές. Δεν μπαίνουμε μέσα στο σπίτι του τηλεθεατή μόνο μέσα από την τηλεόραση. Για να γίνει αυτό χρειάζεται σεβασμός προς τον τηλεθεατή και αξιολόγηση της είδησης».
Για την ίδια, μια γυναίκα μπορεί να επιβιώσει στον κατά κύριο λόγο ανδροκρατούμενο χώρο της ενημέρωσης μόνο με τη δουλειά της. «Μπορεί να αισθανόμαστε ότι ζούμε σε ένα περιβάλλον που είναι πιο δίκαιο και δεν υπάρχει διάκριση φύλων, όμως τελικά υπάρχει. Αν κάποιοι με βλέπουν υποτιμητικά επειδή είμαι γυναίκα δεν θα πρέπει εγώ να συμπεριφέρομαι αντιδραστικά και αμυντικά. Θα συνεχίσω να κάνω τη δουλειά μου και από εκεί και πέρα νομίζω κλείνει κάθε περιθώριο για τέτοιου είδους διακρίσεις. Εχω αντιμετωπίσει μπλαζέ βλέμματα στον αέρα, αλλά δεν ήταν κάτι που δεν περίμενα. Ηταν και κάτι στο οποίο δεν στάθηκα» εξηγεί.
Οσον αφορά το εάν θα αναλάμβανε την παρουσίαση κάποιου άλλου προγράμματος, είτε ενημερωτικού είτε ψυχαγωγικού, η ίδια απαντά με ειλικρίνεια ότι «ποτέ δεν λέω ποτέ, αλλά αν θα έκανα κάτι διαφορετικό δεν νομίζω ότι θα ήταν στον χώρο της τηλεόρασης, θα είχε σχέση με τον χώρο των media αλλά με έναν άλλον τρόπο ενδεχομένως».

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ