Η εφημερίδα NY Times καλεί τους δημοσιογράφους της να είναι πιο προσεκτικοί στη χρήση τόσο του Twitter, όσο και του Facebook. Οι νέες οδηγίες προτρέπουν τους ρεπόρτερ να χρησιμοποιούν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για να προωθούν τα κομμάτια τους στην εφημερίδα, αλλά τους αποτρέπει από το να δημοσιεύουν τις προσωπικές τους απόψεις, ιδιαίτερα για τον πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ.
«Πρέπει να έχετε υπόψη ότι tweets για τον πρόεδρο Τραμπ που δημοσιεύετε εκλαμβάνονται από τον Λευκό Οίκο ως επίσημες θέσεις της εφημερίδας, ακόμα και αν δημοσιεύονται από ρεπόρτερ που δεν καλύπτουν τον πρόεδρο. Ο Λευκός Οίκος δεν κάνει διαχωρισμούς ανάμεσα στις προσωπικές τοποθετήσεις και σε αυτές της εφημερίδας», αναφέρεται σε ανακοίνωση της διοίκησης των NY Times.
Η διοίκηση της εφημερίδας τονίζει ότι οι δημοσιογράφοι δεν πρέπει να εκφράζουν τις πολιτικές τους τοποθετήσεις, να υποστηρίζουν υποψηφίους, να κάνουν επιθετικές παρατηρήσεις ή «ο,τιδήποτε άλλο θα μπορούσε να υπονομεύσει την αξιοπιστία της εφημερίδας.
Επίσης καλεί τους δημοσιογράφους να μην εκφράζουν δημόσια παράπονα για εταιρείες, καθώς η επίδραση που έχουν σε όσους τους ακολουθούν είναι σημαντική ακριβώς επειδή είναι δημοσιογράφοι των NY Times.
Οι νέες οδηγίες, όπως ήταν αναμενόμενο, προκάλεσαν σειρά αντιδράσεων. Πολλοί κατηγόρησαν την διοίκηση της εφημερίδας για λογοκρισία και ότι προωθεί ένα καθεστώς αδιαφάνειας. Επίσης αναφέρουν ότι οι νέες οδηγίες είναι αντίθετες στην ελευθερία του λόγου και ότι οι δημοσιογράφοι έχουν τα ίδια δικαιώματα με όλους του άλλους πολίτες να εκφράζουν τις προσωπικές τους απόψεις.